Reklama

Reklama

85. Annual Academy Awards

(pořad)
  • USA The 85th Annual Academy Awards (více)
Publicistický
USA, 2013, 173 min

Režie:

Don Mischer

Účinkují:

Seth MacFarlane (moderátor), Joseph Gordon-Levitt, Jeremy Renner, Anne Hathaway, Channing Tatum, Hugh Jackman, Amanda Seyfried, Mark Wahlberg (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Na začátku každého roku se pozornost společenství zábavního průmyslu a filmových fanoušků upře na nadcházející udílení Oscarů. Všeobecné očekávání vrcholí v únoru přímým přenosem ze slavnostního galavečera, kde se ceny Americké filmové Akademie udílejí. Milióny milovníků filmu netrpělivě sledují okouzlující ceremoniál, při kterém se rozdělují nejprestižnější ocenění ve světě kinematografie. Každoroční předávání Oscarů se stalo nejslavnější aktivitou Akademie filmových umění a věd. V pořadí již 85. ročník bude moderovat Seth MacFarlane a bude to jeho Oscarová premiéra. Nenechte si ujít přímý přenos z divadla Dolby Theatre v Hollywoodu, v pondělí 25. února od jedné hodiny ráno na HBO. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

Tirion 

všechny recenze uživatele

Seth MacFarlane zvládl svojí roli se ctí a myslím, že i humor, který použi,l byl až na We saw your boobs, příjemně stravitelným. Spíš mě letos zklamali předávající, kteří nebyli vtipní ani originální. Zasvěcení ceremoniálu filmovým melodiím mě potěšilo a celý večer jsem si nádherně užil. Nicméně, jak už tu někdo zmínil, BAFTA se Stephene Fryem letos Oscary jednoznačně předčila. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Fail obřích rozměrů. Takhle opravdu ne, senilní páni Akademici. Aspoň, že ta Adele to trochu zachránila. A oscarové drobky pro Skyfall. A Christoph Waltz. A Tarantino. A Argo! OK, zas tak strašný to nebylo, ale teď budu mít tak rok alergii na muzikály a mladými hochy obdivovaného Setha MacFarlanea po tomhle už nechci nikdy vidět. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Podruhé jsem se rozhodl zmordovat celé svoje tělo hlavně po psychické stránce tím, že celou noc nebudu spát a užiju si jeden z nejlepších galavečerů, které mohu přímým přenosem v televizi vidět. Před samotnou nocí jsem se snažil si na filmy, herce, herečky, režiséry a hudebníky, kteří byli nominováni udělat nějaký emotivnější obrázek a vcelku se mi to podařilo. Také se mi snad poprvé stalo, že jsem vítězný film viděl dřív, než byl sám zvolen, což mi během tohoto večera taky dost pomohlo k tomu, abych na něj vzpomínal jenom v dobrém. Musím i uznat, že komentátoři na HBO už nebyli tak otravní jako minule, kdy do mě, jako do diváka, hustili jedno jejich moudro za druhým. Tentokrát to omezili na čistý překlad a občasné zajímavosti. Zbytek jsem radši neposlouchal i když jsem náhodou zavětřil cosi, co Fuka zmínil o Babovřeskách. Zajímavý, že i u takového večera jim Troška nedá spát. I když pravda, že když byl koberec, tak mě zajímaly rozhovory s jednotlivými herci a herečkami a oni tam řešili úplně něco jinýho. Nebyl jsem na ně zvědavej, tak jsem si přepnul do originálního znění a poslouchal i třeba to, jak se Clooney rozpovídal o chlastu. Každopádně po koberci se překlad trošku zlepšil. Samotný večer byl super. Přišlo mi, že je odezvou k minulému roku, kdy vítězný snímek byl Artist. Celý večer se totiž táhl jak v takovém decentním starobním duchu, tak hlavně v muzikálovém pojetí, které bylo určitě dost zajímavé. Nejlepší na tom všem byla zaručeně Adele, které jsem Oscara a přál, a kterého se nakonec dočkala. Zazpívaný Goldfinger, zpívající Barbra Streisand nebo Catherina Zeta Jones taky byly více než super. I samotný Seth MacFarlane si to vysloveně užíval a i jeho vtípky mě bavili. Film Let v maňáskové podobě nebo boobs písnička byly fakt super scénky. Se samotnými výsledky jsem byl taky spokojený. Ať už zmíněná Adele, vítězný film Argo nebo neuvěřitelně sympatický, nadšený a upřímný výjev Anga Leeho mě dost potěšil. Nesmím zapomenout ani na emotivní poděkování Bena Afflecka nebo poděkování Daniela Daye Lewise, který už teď se třemi Oscary je opravdovou legendou. Možná jsem toho hlavního herce přál víc Phoenixovi, protože on je jako herec svojí kvalitou opravdu někde jinde. Každopádně se nemůžu zbavit dojmu, že podle prvních dojmů z Lewisovi výhry nebyl dvakrát nadšený. Bůhví, jsou to jenom spekulace. Nicméně musím říct, že jsem si to užil a i přes prodloužení, které způsobily i naprosto brutálně zvolené množství reklam, jsem nadcházející den v práci přežil. A to i přesto, že jsem se těsně po skončení ceremoniálu oblík a letěl na autobus. Tak snad zase za rok. Bylo fajn vidět po roce herce v trošku jiné situaci, než je jim obvyklé. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Prekvapive dobre, vkusne a o uroven lepsi, nez letosni Golden Globes. Seth McFarlane je sympaticky host, nekolik povedenych hudebnich/tanecnich cisel (az na to priserne Chicago, proc sem ten shit tahaji jeste po 10ti letech?) a na to, jak spatne byly nominace dopadli vitezove pomerne rozumne. Mam velkou radost z enormniho uspechu Life Of Pi v cele s reziserskym oscarem pro Anga Lee. Celkove je v tom citit, ze uz v tehle komercni party ma vetsina zucastnenych bohate zkusenosti, takze se muzou spolu-podilet na lepsim a profesionalnejsim vysledku, nez v nekterych z predchozich rocniku. Stale je to ale totalni saskarna. 6/10 ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

neházejte to na MacFarlanea aneb jak zpívání pohřbilo Oscary.. chápu, že Sethův nekorektní humor (sexismus, Židé apod.) nesedí každému, ale já se při jeho výstupech bavil výborně - zejména píseň "We Saw Your Boobs" (tohle gesto Jennifer Lawrence nedostanu ještě nějakou chvíli z hlavy) a maňásková parodie na Flight byly co do vtipnosti jednoznačně vrcholy večera... problém nastal ve chvíli, kdy začalo samotné předávání, během kterého se krom děkovaček de facto už jen zpívalo, zpívalo a zpívalo, čímž celý galavečer naprosto ztratil spád a tempo.. Adele beru (i když na song "Skyfall" a mánii okolo něj jsem alergický), ale proč proboha Goldfinger, Barbra Streisand nebo Chicago? ... loňské Oscary zdaleka netáhl Billy Crystal, ale naopak svěží a vtipné výstupy jednotlivých osobností, které letos chyběly (nebo nebyly tak povedené) ve prospěch všudypřítomného (a nezáživného!) zpěvu.. jednoznačně ovšem musím vyzdvihnout muzikálové vystoupení kompletní sestavy z Bídníků, to byla opravdu paráda.. celkově tedy letos žádná sláva, moderátora bych z toho ale rozhodně nevinil.. P.S.: Michelle Obama? seriously? ()

Zajímavosti (10)

  • Slavnostní večer se konal v den, kdy slavila Emannuelle Riva, nominovaná v kategorii nejlepší herečka v hlavní roli, své 86. narozeniny. A i když nevyhrála, Jennifer Lawrence, která cenu získala, ji v děkovné řeči popřála všechno nejlepší k narozeninám. (jezurka42)
  • Mezi předáváním vystupovali se zpěvem všichni herci z muzikálu Bídníci (2012). (karlik4801)
  • Vystoupení zpěvačky a herečky Barbry Streisand na 85. předávání sošek je prvním vystoupením v té době sedmdesátileté Streisandové na Oscarech od roku 1977. Tehdy zpívala evergreen ze snímku Zrodila se hvězda (1976), za kterou dostala Oscara za původní filmovou píseň. [Zdroj: Právo] (hippyman)

Reklama

Reklama