Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Radim Kraviec alias Káčko se vyznačuje vysokou inteligencí a talentem pro dokonalý podvod. Kde jiní sahají po zbrani, on využívá lsti a armády právníků i monstrózního kapitálu. Mrknutím oka okrádá stát o miliardy korun. Je si ale dobře vědom hranice, kterou nesmí překročit. Tou hranicí je fyzická eliminace kohokoliv ze svého okolí. Díky kontaktům na politické scéně chystá Kraviec triumfální majstrštyk - ovládnutí ČEPRA, společnosti kontrolující veškeré zásoby pohonných hmot v republice. Když to vyjde, bude to „obchod" století. Káčka nečekaně zradí jeho pravá ruka, Albánec Dardan Cirkel, který spolupracuje s hospodářskou kriminálkou. Nemožné se stává skutečností. Nepolapitelný tunelář Káčko končí ve vazbě, státu jsou zachráněny miliardy korun. Zatím... Protřelý Kraviec se díky šikovným právnickým kličkám dostává velmi rychle na svobodu. Jeho opatrnost a chladně kalkulující mysl nenávratně mizí. Rozjíždí nelítostnou mašinerii pomsty. Káčko překračuje pomyslnou hranici od finančního zločince k nelítostnému řezníkovi... Gangster Ka zkoumá mechanismus organizovaného zločinu, vnáší světlo do šesti miliardového tunelu a snaží se objektivně ukázat zrod skutečného gangstera. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (491)

Othello 

všechny recenze uživatele

Neskutečná zábava sledovat jak scénář, dramaturgie, ba ani tvůrce plakátu nestíhá dynamiku a cílevědomost režiséra, který sice nemá původní styl, ale napodobovat západní formální metody kriminálek dokáže perfektně. Už jen to, že herci projednou nehrajou jak v divadle, ale jak ve filmu (jakkoli postsynchrony zase válčej), střih na sebe navazuje a každá scéna má ve filmu své opodstatnění mě potěšilo natolik, že jsem začal ignorovat redudantní overvoice, retardované dialogy či jasný finanční deficit oproti ambicím režie. Bavil jsem se výborně a celý čtyři hvězdy jsou pro Pachla. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V tomhle státě je takovej bordel, že nikdo ani netuší, co kdo komu krade." Jméno Krejčíř jsem poprvé zaslechl až při jeho legendárním "odchodu" z vily a od té doby se nestačím divit, kde ten člověk neustále bere drzost a peníze. Díky Káčkovi to už vím, ale nevím, co s tím mám dělat. Já totiž penězi v zásadě pohrdám, ale tady se pohybujeme ve sférách, ve kterých milion už zdaleka nemá svoje kouzlo, charakter člověka se pozná podle typu auta a každej se dá uplatit. Káčko si zasouváním milionů do správnejch kapes vydláždil cestu k miliardám a já si to s ním užíval. Může za to zejména skvělej Hynek Čermák, kterej dal Káčkovi to, co ve skutečnosti nemá - lidskej rozměr. Nyní doufám v to, že se mé zájmy nikdy nestřetnou s nějakým Káčkovým klonem, že si Káčko v JAR odsedí zbytek života a že druhej díl bude stejně výživnej jako tento. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Po deseti letech konečně českej film, který se dá pochválit a nemusíte se stydět za jeho puvod a ani to nebolelo že? Stačil pořádný scenárista, kterej se nenudi v důchodu a netrpí senilitou. Káčko je opravdu skvele zahranej a jeho pribeh mě bavil celých 100 minut. Prostě paráda. Víc takových filmů a ja zmenim možná názor na cesky filmy, ale to si budem muset počkat než natočí zas něco takovýho podle "traileru" na další nový český filmy nad kteryma sem kroutil hlavou jak už podle ukázek poznate, že jsou naprosto o ničem. Díky bohu ze nás čeká aspoň ještě jeden díl tohohle paradniho filmu. Na český poměry dost slušný. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Filmařsky i režijně určitě nadstandardní, způsob vyprávění je ale hlavně na začátku trochu nešťastně chaotický a chvilku trvá, než se divák zorientuje a také, než dostane Káčko konečně slovo. Film by mohl být o něco více polopatický, protože pro člověka, kdo Krejčířův příběh příliš nesledoval, to není úplně vhodně podané a často se ve filmu trochu nepřehledně skáče a unikají souvislosti. Hynek Čermák ale válí, stejně tak Igor Karkarov... eeeh, tedy Predrag Bjelac. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nakonec dám raději silné tři místo slaboučkých čtyř hvězd. On ten film je dobře natočen, ke kameře, výpravě, nasvícení, hereckým výkonům nemám připomínek. Naopak na české poměry je to v tomto ohledu nadprůměrné. Ale vadí mi styl obšlehnutý z Raplů a Cirkusů Bukowski, a také v podstatě glorifikace totálního hajzla - navíc podle pohádkáře Kmenty, který si fakta přizpůsobuje tak, aby seděla do jeho teorie, ne že pojme všechna fakta a vytvoří z nich vycházející závěr padni, komu padni. Ale je fajn, že aspoň chvílemi je film taková přetahovaná, že ne vždy má navrch jen jedna strana, ačkoliv něco jako příběh nebo něco jako zápletka či katarze u sledu historek samozřejmě nelze čekat. Vadí mi i častý voice over - tohle má vysvětlovat obraz. A je fakt, že si film pro sebe krade Predrag Bjelac, bez kterého by to celé bylo laciné jak detektivní seriál České televize a kterému se stačí jen podívat, a je v tom vše. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (15)

  • Před scénou, kdy vtrhnou policisté do domu Radima Kraviece (Hynek Čermák), projede kolem domu Predrag Bjelac v automobilu BMW třídy 5. V poslední scéně, kde je záběr, jak Radim Kraviec nastupuje do auta, je naráz autem BMW třídy 4 GranCoupé. Tato třída má na rozdíl od třídy 5 bezrámová okna. (jokis)
  • Natáčelo se také v JAR a v ČR, konkrétně ve vazební věznici Hradec Králové, v obcích Vonoklasy, Nižbor, Mukařov, v hotelech Prague a Expo. (M.B)

Související novinky

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

02.06.2016

Ve dnech 30. a 31. května, obohatila program Zlín Film Festivalu 14. ročník konference o filmovém marketingu Duhová kulička. V rámci konference byla také oceněna nejlepší marketingová kampaň k filmu… (více)

Reklama

Reklama