Reklama

Reklama

Před více než třiceti lety jsme se s nimi střetli poprvé. A byl to pořádný nářez. Teď se Predátoři, jedni z největších lovců celého vesmíru, opět vrací na naši planetu. Jsou však mnohem silnější a chytřejší než kdykoliv předtím. Lov a zabíjení jsou pro ně stále největší zábavou. Predátoři se geneticky zdokonalili pomocí DNA jiných vesmírných bytostí. Když jeden kluk nešťastnou náhodou zapříčiní jejich návrat na Zemi, vůbec není jisté, kdo před nimi ochrání lidstvo tentokrát. Najde se někdo, kdo nebude jen lovná zvěř, ale dokáže se jim postavit jako rovnocenný soupeř? Poslední šancí lidstva na záchranu před vesmírnými nimrody se stává už jen malá parta bývalých a naprosto šílených vojáků a jedna mladá evoluční bioložka. Jen ti mají aspoň malou šanci zabránit vyhubení našeho živočišného druhu. (Cinemart)

(více)

Videa (15)

Trailer 4

Recenze (1 058)

Psema 

všechny recenze uživatele

Scenárista a režisér Shane Black se vrátil k sérii o vesmírném lovci a v kinech opět teče pořádný kotel krve. Bohužel je to ale jediné pozitivum, které lze na novém Predátorovi najít, neboť film zpětně dělá mistrovské dílo i z Antalových Predátorů, kteří alespoň působili jako ušlechtilá pocta originálu. Black se sice k Arnieho krvavé fašírce vrací skrze ústřední hudební motiv a značně pokleslou béčkovou atmosféru. Zápletka o spadlém predátorovi, kterého nahání větší predátor, přičemž se do všeho zamotá autistický chlapec a jeho táta voják s bandou totálních psychopatů, má nakročeno k titulu nejstupidnější zápletky roku a Black během filmu prokazatelně kašle na logiku a jakoukoli smysluplnou dějovou výstavbu. A nenechte se vysmát. Původní Predátor neměl vůbec špatný příběh. Novinka je oproti němu blackovsky cynická, má cool děcko, odehrává se o svátku (tentokrát Halloween) a dojde na oplzlý humor. Jenže dějově je to tragédie, která v závěru ani pořádně nevygraduje a je poznat, že se film několikrát přetáčel, když se řada motivů ani neuzavře. A závěr je už na hraně absurdní parodie se žhavou kandidaturou na Zlatou malinu. Mrzí mě to, těšil jsem se strašně moc. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Me to mile prekvapilo a tech 110 minut jsem se skvele bavil. Film si na nic nehraje, proste brutalni akcni becko, kde jde jen o to, aby si vojaci dali do drzky s predatorama a chciplo u toho co nejvic lidi a to se dari na vybornou. Jasne, Shane Black ma na vic, naky zapamatovani hodny hlasky nebo vylozene kulervouci akcni sceny tu nejsou, takze v tomhle ohledu to je skutecne zklamani, ale jinak pohodicka. Triky misty sice trochu haprujou a jsou nekdy az moc digitalni, ale vse to schovaj hektolitry krve. Bal jsem se hlavni sestavy "hrdinu", co si budem povidat, nejsou to zadny namakany borci, ale Black to sikovne obesel a udelal z nich particku magoru, kterou si clovek proste musi oblibit, v cele s uzasnym Janem. Takze nevidim duvod brblat a nedat 4*. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Máš v hlavě vymeteno! Máš v hlavě vymeteno! A ty dobře víš, milý Shane, proč to slyšíš dvakrát.. Marně hledám nějaká pozitiva. Snad jen, že zpětně ocením i Hopkinsovu dvojku a že Boyd Holbrook, samozřejmě v lepším filmu, by mohl být nový Steve McQueen. Možná.. Zvolený „fresh“ koncept komediálních buddy hlášek a sci-fi ala Marvel/DC Comics (pravda, v erkovém obalu) snad ani nemohl dopadnout jinak a Blackovi, tvrdícímu, že Predátorovi vrátí důstojnost, bych doporučil udržet tu svou a zopakovat po samurajském stylu to, co vesmírný lovec udělal s jeho střevy v osmdesátém sedmém. Trapný, retardovaně sestřihaný výsměch kultovní značce. Budu dělat, že se tyhle necelé dvě hodinky v mém životě nestaly.. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Není to tak zlé jak praví hodnocení a recenze, ale od jednoho z nejočekávanějších filmů roku a od chlapa, který nám napsal scénař k Poslednímu Skautu poměrně zabolí nevyužitý potenciál. Jako akční béčko film funguje spolehlivě. Akce je poměrně dost, krví se nešetří hlavně v závěru to jsou celkem slušná jatka a postavy jsou celkem fajn. Převahuje trojkombo sympaťák Boyd Holbrook, překrásná Olivia Munn a vtipný Keegan-Michael Key, který má konečně roli ušitou na míru i poměrně dost prostoru. Zamrzí, že atmosféra se téměř nekoná, napětí taktéž chybí a nenašel jsem zde žádný Wow efekt či scénu, kvůli které bych chtěl vidět film znova. Že příběh je nezajímavý a naivní kritizovat nebudu, protože starý Predátor také nemá sofistikovaný scénář, že ano. Podle mě filmu dost uškodilo, že místo džungle se odehrává ve městě. Účel zabavit film tedy splnil, ale nic víc si z něj divák tentokrát bohužel neodnese.65% ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Shane odvedl v podstatě to, co se od něj čekalo. Akční jízdu v nepřístupném R-ku, kde se jako na běžícím páse hláškuje. Na jednu stranu je to fajn, protože Predátor člověka dost dobře zabaví, ale na druhou stranu se trochu ztrácí v tom, co chce doopravdy dělat. Boyd Holbrook v hlavní roli zaujme, ale vyjma jeho rodiny (syn je taky celkem v pohodě - v přirovnání k jiným dětským otrapům) jsou vám ostatní postavy celkem lhostejné. Umí sice vyprodukovat nějaké ty zábavné monology, ale většinou jde jen o rádoby silácké řeči. Predátor přijde na scénu celkem brzy a úvodní scéna v džungli nechává vzpomenout na Arnieho (mimo jiné je opravdu skvělá). Navíc s ratingem se tady opravdu nešetřilo, díky čemuž krev stříká všude kolem a brutalitě se meze nekladou). V důsledku toho jsem taky dostal jednu fantastickou scénu z Halloweenu, kde hlavní roli hraje predátoří maska (nechci ji vyzradit, protože je nečekaná, surová, ale přesto dost zábavná). Celkově je myšlenka s evolucí vlastně celkem fajn, ale nemůžu se zbavit pocitu, že hlavní tým začal být loven zbytečně moc pozdě. Ubrat hrátky ve městě, mohl být konec mnohem lepší. Navíc bych zůstal i na čtyřech hvězdičkách. Takhle jdu bohužel o jednu níž, protože závěr je už plný nelogičností a dalších zbytečných přešlapů (třeba lobotomie psa). Ve výsledku je pro mě nový Predátor lehkým zklamáním, ale doufám, že přes těch 60% ještě půjde. Takto špatný rozhodně není. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (39)

  • V roce 2018 vznikl na motivy filmu román, který se ovšem od filmu značně liší. Rozdíly oproti filmu (část 2): Okamžitě zjistí, jak kouli použít a použije ji, aby mu pomohl nepozorovaně uniknout z džungle. Ve filmu jí zjevně neaktivuje, dokud není v baru. Místo toho, aby zastrašoval barmana maskovací koulí, McKenna zmlátí dva agresivní patrony, kteří se s ním pokusí prát. Místo toho, aby se Derek a EJ  ve škole Rorymu jen posmívali, fyzicky ho napadli a kopali do něj. Casey má v knize dva psy na rozdíl od jediného ve filmu. Předtím, než Churchy a ostatní muži Stargazeru osloví Casey, musí se vypořádat s běžcem, který se jí neobratně pokusí svést. Tato scéna byla pro film natočena, ale odstraněna z finálního střihu. Před svým výslechem u správy veteránů je McKenna oblečen v oranžové kombinéze trestanců. V místnosti jsou během jeho výslechu přítomni další dva muži a během rozhovoru se ukázalo, že rukojmími, které se pokoušel zachránit v Mexiku, byli agenti DEA, jejichž krytí bylo prozrazeno. Vrtulník používaný Stargazerem je HH-60 Pave Hawk. (Jan.Kanak)
  • V roce 2018 vznikl na motivy filmu román, který se ovšem od filmu značně liší. Rozdíly oproti filmu (část 1): Krátký vesmírný souboj mezi Predátory uprchlíkem a vylepšeným není v románu vidět, místo toho začíná, když se loď uprchlíka vynoří z červí díry nad Zemí  Ve filmu únikový modul uprchlíka sestoupí pouze par metrů od McKennyho, ale v románu musí ujít několik minut, aby se k němu dostal. Když McKenna začíná kontrolovat sestřelený únikový modul, začíná pršet.  Brzy poté, on a Dupree jsou nejprve upozorněni na přítomnost něčeho na stromech nahoře, když si Dupree všimne, že na něj neprší. Ve filmu místo toho slyší Hainesovo rádio odrážející se od vrchlíku. Ovladač na zápěstí, který McKenna objeví, je vybaven Wristblades. Také vystřelí na uprchlíka energetický projektil, nikoli kotoučovou pilu jako ve filmu. Ve filmu ovladač na McKennově zápěstí vysune maskovací kouli zdánlivě automaticky, ale v knize je to výsledek McKennovy manipulace s tlačítky na zařízení když prchá. (Jan.Kanak)
  • Conor McGregor, ktorý je najväčšou hviezdou MMA, dostal ponuku hrať v tomto filme. Odmietol ju kvôli tomu, že mu bol ponúknutý príliš nízky honorár a kvôli tomu, že by musel so štábom stráviť dlhé týždne, počas ktorých by nemohol dostatočne trénovať. (Marceloo)

Související novinky

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

21.11.2020

Režisér Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10) je nejnovějším tvůrce, který slavného Predátora vyšle na další lov. Studio 20th Century oznámilo pátý film v populární akční sérii, jenž by měl opět… (více)

Sony chystá remake Schůzky naslepo

Sony chystá remake Schůzky naslepo

02.08.2018

Málokdo by si dnes tipnul, že prvním filmem Bruce Willise (Poslední skaut, Smrtonosná past), byla kdysi romantická komedie Schůzka naslepo. V ní si zahrál úředníka a věčného smolaře, kterému se… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Kdy budou další díly Avatara a Deadpoola?

Kdy budou další díly Avatara a Deadpoola?

23.04.2017

Studio 20th Century Fox asi moc neuznává víkendy, protože v sobotu oznámilo data premiér osmi nových filmů. Rovnou půlku přitom zabírají pokračování Avatara, jichž se dočkáme 18. prosince 2020, 17.… (více)

Reklama

Reklama