Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Meryl Streep v roli závratně bohaté ženy, jejímž jediným snem je zpívat. Bohužel její hudební nadání a hlas jsou jednoznačně příšerné. Když se v roce 1944 rozhodne uspořádat svůj velkolepý koncert v Carnegie Hall, její přítel a manažer Hugh Grant, který ji láskyplně chránil před krutou pravdou o jejím talentu, nyní čelí obtížné výzvě... (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (271)

dyfur 

všechny recenze uživatele

.....pozrite si tento film a potom film Julie a Julie a zistíte,že M.S. tu vlastne "okopčila" svoj predchádzajúci výkon z filmu Julie a Júlie...ako cez kopirák..iste vynikajúca herečka,ale tu to zahrala tak isto - t.j. : -a la Julia s  lahkou mozgovou dysfunkciou....mňa tento výkon-film nezaujal -nuda. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Mít sifilis a být slavnou zpěvačkou v pokročilých letech, chce buď řádný kumšt a talent. Nebo - jak vás o tom přesvědčí paní Florence - mít spoustu peněz, konexe, nulovou sebereflexi a toho správného manžela. Meryl Streep podává další (po kolikáté už?) excelentní herecký výkon, aby nás přesvědčila, že pro úspěch a slávu člověk nemusí mít talent, ale pouze snahu. Výsledek sice zní doslova falešně a děsivě, ale i tak jsem její postavě fandil a nedělal si z ní přílišnou srandu, kterou si ostatně u mě skutečná Florence vysloužila. Dále si nepamatuji roli Hugh Granta, která by mu natolik sedla jako zde. Prostě vše dopadlo, jak mělo. A ač příběh nikde moc nepřekvapí, své kvality si u mě obhájil do samotného závěru. 75% ()

Reklama

Lyli 

všechny recenze uživatele

Nezáživné. Ano, když Florence zpívá, žasnete. Je celkem smutné, když někdo žije svůj život v bludu a okolí vše předstírá. Je mi jasné, že ona jemná květinka by neustála cokoliv jiného, ale točit o tom film.... Inspirativní pro mě dáma bez hudebního sluchu není, i když nejspíš tvůrci doufali právě v tohle. ()

salisbury 

všechny recenze uživatele

Božská Meryl rozvlnila svůj hlas do operní falše a Florence na plátnech kin povstala jak Valkýra v úžasnou podívanou. Herecké trio v seskupení Streep, Grant a Helberg bylo opravdu výtečné, spoluladilo krom zmíněného zpěvu naplněného děsivým kvílením a já si vychutnával každý hlt tohoto citlivě vtipného dramatu za neustálého tikotu metronomu. Inspirací filmového opusu je skutečná událost, která naučila lid si pevně svírat ušní dutiny, aby náhodou díky Božské Florence nedošlo k jejich destrukci a necitlivému zahlušení. Naštěstí film mi žádnou destrukci nezpůsobil, ba naopak mě příjemně po duši pohladil. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Svět Florence stál na křehkých základech a já jsem fascinovaná tím, jak to Meryl zvládla. Herecky, pěvecky, výrazově, lidsky. Jo, zní to jako ohromné klišé, ale Meryl je v tomhle snímku hvězdná. A poslední minuty od momentu, kdy vkročí na pódium... to je prostě něco. Dokonce ani ten týpek z TBBT mi tu tolik nevadil a Hugh je taky výborný. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (25)

  • Kostýmní výtvarnice Consolata Boyle musela do všech kostýmů Meryl Streep (Florence Foster Jenkins) přidat vycpávky, aby herečka vypadala objemnější. (Streeper)
  • Meryl Streep sa vyjadrila, že táto postava bola pre ňu veľkou výzvou. Zo školy si pamätala, ako sa všetci váľali od smiechu, keď počúvali záznam spevu Florence. Myslela si, že napodobniť ju bude hračka. Paradoxne to však bolo oveľa náročnejšie než spievať dobre a čisto. (krasomama)
  • Florence Foster Jenkins se ve skutečnosti vzdala snu stát se pianistkou po vážném zranění ruky. (jezurka42)

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama