Reklama

Reklama

Stopy spravedlnosti

  • Česko Nebezpečný cizinec (více)
Trailer 1

Jeho rodina se stala obětí IRA. Policie případ neřeší. Je čas se pomstít... (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (342)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Sek sem se semtexem.“ Protřepat, nemíchat tentokrát nezachraňuje svět, ale jen svou kůži a politickou kariéru. Před lety si umyl ruce od krve, celý kýbl Solviny na to padl, a zakopal válečnou sekeru i zbylý semtex (GPS si zapsal). Teď je z něj mírotvorce, usmiřující protestanty s katolíky, což je práce pro vraha. Navíc se mu zbláznila spící buňka, rakovina násilí znovu bují a ke všemu jakási zakrslá žlutá opice opruzuje: „Prozraď jméno!“ Jo jo, Jackie Chenovi sice už vržou klouby, ale pořád umí kopat jak mula. Na Hennsseyho si vyskakuje jak péro z gauče, háže mu vidle do politických pletich a chlapcům z IRA na záchodech odpaluje bomby pod prdelí, aby taky poznali jaké to je. Nepolapitelný Quan se plíží kanály Ulsteru i bažinami v lesích, jako Rambo straží pasti s kůly a při rvačce sám zbouchá šest urostlých na jednu hromadu. Zmlácení teroristi pak na něj volají posily, 100 chlapů [nekecám, čas 57:20] a já konečně pochopil, že nekoukám na thriller, ale na akční komedii. Škoda. POLITICKÉ OKÉNKO: [][] Až film zkouknou v Buckinghamském paláci, objednají z Číny kontejner důchodců a ti jim Belfast i Dublin vyčistí od IRA dočista do čista. A v Ulsteru konečně zavládne mír. [][] God Save the King! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Číňan v Írsku? Hm, prečo nie. Zvláštnym spôsobom nevyrovnaný film. Takmer bez tempa, ale nie je to ani žiadna veľká katastrofa. Proste 3*. No ak budete čakať od Jackieho klasické akčné blbnutie, zostanete sklamaní. Akcie nie je málo. Prvých 30 minút sa síce nedeje skoro nič, ale postupne sa to predsa len rozbehne. Jackie ale často dostane nakladačku, zadýcha sa a spolieha sa v nej viac na svoj mozog, než na ruky a nohy. Čo je pre niekoho osviežujúce... a pre niekoho urážka. V jeho veku každopádne akceptovateľné. Čudne sa mi pozeralo na samotného Jackieho, na ktorom je predsa len už vidieť, že nemá dvadsať. Samozrejme starneme všetci, ale u akčných hviezd je to... smutnejšie? Najlepší dojem napokon (prekvapivo ?) zanechá nepredvídateľný Pierce Brosnan. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Přesně to co čekáte když se podíváte na titulek filmu. Hlavní hrdina 1 a revenge story z východu. Akce, politika a hlavní hrdina 2 ze západu. Jak už vyplývá z kolonky režie, tak řemeslo velmi solidní, akce přehledná, ale je jí zatraceně málo. Na politický thriller je to příliš přitažené za koule a na čistokrevný akčňák málo akční. Hudba ala Sicario je obšlehlá až za roh. Ovšem funguje i tak velmi dobře. Dá se na to dívat, v pohodě to zvládnou fandové akční zábavy, Chana a Brosnana, potažmo ti kterým vyhovuje akčně dobrodružná nota Campbella. ()

3497299 

všechny recenze uživatele

Jackie má mezi svými komediálními rolemi vážných snímků ještě méně, než Woody Allen. Po šedesátce už si je ovšem dovoluje. Pierre Morel v Taken ukázal, že starší pánové bojující za své ratolesti (či prostě nějaké chráněnce) s brutalitou a urputností bývalých členů speciálních jednotek (nebo něco na ten způsob), do nichž by to na první pohled nikdo nečekal, jsou hrozně cool. Nezáleží přitom na tom, zda jde o záchranu, nebo pomstu – vývoj vyprávění je stejný. Po Liamu Neesonovi Denzel Washington (The Equalizer) a teď Jackie Chan. The Foreigner je jinak celkem průměrný thriller, jenž je v rámci možností obstojně provedený, ovšem bez nějaké hloubky či zásadnější originality. A k tomu Pierce Brosnan, který si ve své záporácké kreaci vysloveně užíval rodného irského přízvuku. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Čínská odpověď na Ramba, ve které nechávají sakra nebezpečného Jackieho pobíhat v lese kdesi v Severním Irsku, aby dostal z bývalého Bonda seznam teroristů, kteří způsobili smrt jeho dcery. Místy výborné a hodně netradiční role pro Chana. Film, přestože se jedná o čínskou práci na zakázku je až nebezpečně solidní a je vidět že to Čína se vstupem na Hollywoodský trh myslí smrtelně vážně. Martin Campbell vyloženě špatný film ani natočit neumí. 65% ()

Galerie (74)

Zajímavosti (8)

Reklama

Reklama