Reklama

Reklama

Hellraiser III: Peklo na Zemi

  • Česko Zplozenec pekla 3: Peklo na zemi (neoficiální název) (více)
Trailer

Peklo otevřelo své chřtány a vpustilo démony do našeho světa. Když si zhýralý playboy P. J. koupí podivnou skulpturu, ve které lze rozeznat obrysy zvláštní lidské hlavy pobité hřeby, netuší, že tenhle netradiční kus umění mu navždy změní život. Poté, co je Pinhead oživen a přiveden do našeho Světa, musí mu P. J. vodit krvavé lidské oběti. Na stopu tajemství prokleté „Kostky“ se tentokráte vydává reportérka Joey, která se musí vypořádat se zcela novou skvadrou pekelných démonů. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

fcreading 

všechny recenze uživatele

Tentokrát sa režie chopil Anthony Hickox a nedopadlo to špatne naopak počíňal si velmi dobre i keď tento diel je už trošku akčnejší. Hneď na začiatku si kocku kúpi majiteľ baru ale je pokrytá soškou a potom zistuje že niečo vtom je. Po otvorený sa začínajú krvavé scény u ktorých sme zvyknutí ( pekne to rozbehol na diskotéke Pinhead krv striekala zo všadial). Nuda vôbec neprekypuje a po prvých dvoch častiach tu máme dosť solídne pokračovanie s trochou porciou gore. PS: Pinhead vtomto diely už nebude len na konci ale aj po celý film :). ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Třetí díl Hellraisera není vyložený průšvih, ale nic velkolepého taky ne, kvalita ale klesla opravdu rapidně. Příběh je poměrně nezajímavý, Pinhead přišel o veškerou svou hrůzu i charisma (ale pořád je fajn), ostatní Cenobiti jsou už jenom směšní panáci, kteří mají absolutní minimum prostoru a Terry Farrel byla v rámci možností taky docela dobrá, skoro jako v DS9. Jedna věc mně ale na tomhle filmu opravdu potěšila - příběh Pinheadova původu, výtečná scéna, která klidně mohla být delší. Poslední půlhodina byla taktéž velice fajn, ale všechno předtím příliš dobré nebylo. Na druhou stranu jsem už viděl mnohem větší slátaniny a u třetího Hellraisera se dá ještě pořád docela slušně pobavit, takže za mně slabších 60%. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Našiel som v kocke netvora. A ona netvora vo mne.“ Kým dvojka sa narodila len rok po jednotke, s pôrodom trojky si štúdio dalo načas: trvalo to až 4 roky. Stálo to za to? Za seba poviem: nuž, hm... asi áno. Trojka sa mi páčilo o reťaz viac, ako dvojka. Nie je to špičkový horor, ale na rozdiel od dvojky sa drží trošku späť (čo jej paradoxne na napätí skôr pridáva, než uberá) a jednak to nie je až taký dejový bordel, než s akým prišli nielen nasledujúce diely, ale ostatne už aj dvojka, kde som sa miestami nechytal v zmysle o čo ide. Trojka sa, tiež na rozdiel od niektorých nasledujúcich častí, nestala obeťou brutálneho strihu, takže má hlavu a pätu. Dej je priamočiary a v dobrom jednoduchý. Gore je dosť, ale nie až tak, ako v dvojke, takže to, čo tu je, funguje lepšie, než nekonečný dvojkový bitúnok. Televízna reportérka v podaní Terry Farrell (Dax z môjho obľúbeného Star Treku, Hlboký vesmír 9) je fajn. Potešil ma nielen slušný priestor pre Pinheada, ako skôr pre Douga Bradleyho v civilnej podobe sympaťáka Elliota – muža, ktorým bol predtým, než sa dostal do pokušenia s magickou kockou. Ostatní Cenobiti majú menší priestor, ale vôbec mi to nevadilo. S odstupom rokov môže budiť veľkú dávku nedôvery osoba režiséra, ktorým nie je nikto menší, než nekonečný kráľ béčok a céčok Anthony Hickox (má tu cameo vojaka). Keď sa na to však pozrieme s chladnou hlavou, musíme skonštatovať, že mnohé veci, pod ktorými bol v 80. a 90. rokoch podpísaný, sú dnes kultovky, síce „nostalgické“ a nie „kvalitatívne“, ale čo na tom záleží (Voskové múzeum 1 - 2, Warlock 2). Barker sa na vzniku trojky podieľal z pozície šéfa výroby. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už je fakt slabota. Snaží se to hrát si na rockovej horror (nasvědčuje tomu už i hudba, prostředí rockového klubu). Pinhead má už sice hodně prostoru, ale je to fakt úplný béčko. Vaří se tam z vody a bojím se kouknout se na čtvrtej díl. Chch, cenobité vyrobení z DJ, kameramana a barmana, to mě teda rozesmálo. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Trojka není epickým vyvrcholením trilogie, na což se ale v hororech obecně nehraje, a není ani tak okázale imaginativní a krvavá jako dvojka. Ale je to solidní pokračování s novými hrdinkami (Kristy se tu jen symbolicky mihne) i novými Cenobity. Sympaticky se zaměřuje na Pinheada, ale ani tentokrát ho tvůrci nebyli schopní opatřit nějakým zajímavějším originem, plus se na můj vkus nějak moc chechtá, což měl přenechat Freddymu - Pinheadovi nejvíc sluší jeho suchá vážnost. Příběh není nic extra, ale drží si to slušnou zábavnost díky pěkným babám i krvavým efektům. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Titulnú pesničku filmu, ktorá zaznie počas záverečných titulkov nahrala legendárna britská heavy metalová skupina Motörhead. (Jello Biafra)
  • Poté, co Joey uvidí v televizi falešné zprávy, zavolá Docovi, aby si zapnul televizi na kanál 12. Když Doc přepíná, můžete mimo jiné spatřit scénu z předchozího filmu režiséra Hickoxe Voskové muzeum 2: Ztraceni v čase. (HellFire)
  • Ačkoli postavu Sandy hrála na plátně herečka Aimée Leigh, její inkarnaci bez kůže ztvárnila silně nalíčená Paula Marshall a Leigh jí propůjčila hlasový doprovod. (ČSFD)

Reklama

Reklama