Reklama

Reklama

Hellraiser II: Svázaný s peklem

  • Česko Svázaný s peklem: Pekelník druhá část (více)
Trailer

Obsahy(1)

Volné pokračování úspěšného hororu se odehrává jenom pár hodin po událostech prvního dílu. Kirsty (Ashley Laurence), která jediná přežila řádění Franka (Sean Chapman) a cenobitů v domě svého otce, tráví noc v nemocnici vedené uznávaným psychiatrem, doktorem Channardem (Kenneth Cranham). Ten je však ve skutečnosti šíleným sadistou posedlým okultismem, který oživením a přeměnou mrtvol způsobí mnoho hrůzy... (ScreamJay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Díky peklu poněkud surrealistické, avšak ve šlépějích Berkerovy tvorby. Divák si užije častého stahování z kůže, krve, červů, obnaženého masa i řetězů. Klíčová scéna na krvavé matraci byla například v Německu cenzurou kompletně vystřižená. Zdařilé je pojetí pekla jako nekonečného labyrintu se snovými scénami. Vynikající masky a gore efekty. Doktorova chapadla vypadají, jako by na nich pracoval sám velký J.Švankmajer (a nelze si nevzpomenout na podobnou scénku v Tajemném hradě v Karpatech). Krásná Kirsty a uhrančivá Julia, která dokáže vyjádřit mimikou snad všechny pocity - od líbezného úsměvu přes svádění až k nenávisti. Cenobiti jsou k sežrání! Viděno 5x z toho jednou v kině. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

V druhém Hellraiserovi přibylo zajímavých speciálních efektů, úžasných masek a zajímavých pekelných panoramat. Vizuální stránka je asi tím nejlepším co film nabízí. Marný není ani příběh, který vcelku minimalistickou zápletku z předešlého filmu odehrávající se převážně na zápraží pekla rozšiřuje a přenáší jí až do pekla samotného. Tvůrci se tedy nezastavili na místě, ale rozhodli se jít dál. Dá se říct, že úspěšně. Bohužel není film tak napínavý jako ten první a to je přeci jen to o co by mělo v hororech jít. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak v tomto horore je všetko hnané až do krajnosti. Explicitné scény sú nádherne explicitné, lakačky nahradila nádherná hororová atmosféra. Peklo je ako od Dalího a som rád, že sme sa tam na konci príbehu dostali. Spolu s nostalgickým feelingom 80tych rokov som maximálne spokojný. To, že boli cenobiti kedysi ludia, je pre mňa, na rozdiel od mnohých, pekná myšlienka. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Hellraiser II ode mě jako jediný díl z celé série dostávává plný počet hvězdiček. První díl mi přišel jako průměrný horor s dobrými efekty a nápadostí,druhý je geniální. Hned od úvodu je jasné,že film je brakovou nechutnou záležitostí 80.let. Má děsivou atmosféru zvláště na psychiatrické léčebně,úlisný doktor zajímajíce se o bránu pekel. Krvavý návrat Julie se povedl a na konec,žena bez kůže je velmi vzrušující a přitom děsivé si s ní užít a být úplně od krve jako postel. Škoda,že režisér nebyl dost šílený na to,aby tohle natočil. Podívej te se na jeho první film,totální nuda a jeden z nejblějších filmů co jsme viděl a hele co dokázal natočit jako svůj druhý film. Takže to je jen líbání s doktorem. To co mě na filmu nejvíce zaujmulo byla skvělá a krásná herečka Imogen Boorman hrající nemluvící dívku Tiffany. Škoda,že nehrála ve více filmech. Peklo je krásné a krve a nechutností je tu dost a plný akce,tohle je pro mě je nejlepší a taky asi i jedný dobrý Hellraiser. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Už rok po jedničce přifrčela dvojka (ale bez Barkera), která začíná tam, kde jednička končí, a přivádí zpět všechny staré známé s výjimkou Kirstyna otce. Dvojka klasicky nabízí všeho mnohem víc - víc prostoru pro Cenobity, jejich dimenzi a mytologii i víc krvavých efektů, dokonce víc kostek. Výlet do labyrintu cenobití dimenze byl imaginativní, ale rozbití tajemství kolem Cenobitů a jejich polidštění mě nepotěšilo, zvlášť když jim scenárista nevymyslel nijak zajímavý background. I tak solidní pokračování, byť tuhle sérii ve vyložené oblibě nemám. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • Film se natáčel v Buckinghamshire ve Velké Británii. (rafix)
  • Hlava, která na konci filmu položí otázku "What's your pleasure, sir?", patří podivnému muži, který v prvním díle v obchodě se zvířaty jedl cvrčky. (Chatterer)
  • V roce 1989 byl film v australském státě Queensland zakázán. V následujících letech byl zákaz zrušen a film byl v tomto státě k vidění na VHS, DVD a Bluray. (ČSFD)

Reklama

Reklama