Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Jakou cenu musí zaplatit detektiv vyšetřující případ vraždy prominentního soudce, kterou spáchala jeho dcera? Třídílné psychologické drama, v němž divák sice zná vraha už od začátku, ale až do konce je v napětí, protože postupně odkrývá okolnosti a důvody vraždy, která ovlivní životy hned několika postav. Dvacetiletá Lily přibíhá v šoku uprostřed noci do bytu svého otce, policejního vyšetřovatele Richarda, aby mu celá od krve sdělila, že v sebeobraně zabila svého milence. Poté, co Richard zjistí, že zavražděným je prominentní soudce Kowalský, rozhodne se dceru krýt. Zamete stopy a tělo zakope. Když se Kowalského ostatky najdou, je vyšetřování přiděleno kriminalistickému týmu, který vede právě Richard. V průběhu vyšetřování Richard zjišťuje, že postupně získávané důkazy jsou v rozporu s verzí jeho dcery... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (202)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Psychologické kriminální drama přináší něco, co tu už velmi dlouho nebylo. Příběh klasicky začíná vraždou, avšak známe pachatele a děj už jenom postupně odkrývá okolnosti kolem toho. Tvůrci se zřejmě shlédli v tvorbě HBO a jejich seriálu ´Pustina´. Příběh s pomalejším tempem, avšak neskonale temným. Prostředí opět kolem dolů, jenom ne mosteckých, ale pro změnu ostravských. Nasnímané je to přes šedivý filtr, což jenom podtrhuje prostředí Ostravska. Případ každou další minutou složitější a komplikovanější, avšak se nakonec k jádru věci přesto všichni dostanou. Pachatel je od samého začátku znám, jen jde o to mu to potvrdit. Konec překvapí či udiví, ale takhle to v podstatě mělo být. Konečně přichází doba, kdy tvůrci dávají větší ohled na kvalitní scénář a kvalitní zpracování než na potřebu vůbec něco vysílat? Bylo načase. Jen neusnout na vavřínech. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

V poslední části se vše pěkně zamotává jen proto, aby se už tahle na umění si hrající dějová slátanina s jedním hercem (Martinem Fingerem) a několika hysteriky nikdy nerozmotala? Rozvleklé první dvě části už bohužel nezachrání ani ta trocha napětí a střílení v části třetí a ani to speciální kouzlo určené Ostravákům: celkem 55% (aktuálně 668 hodnotících s průměrem 78%). ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bebjak si pustil Bron/Broen a dostal nápad se inspirovat. Titulky, hudba a (částečně) i styl (několik nesouvisejících linek se propojuje do jedné). Dokonce i nosnou myšlenku neměl špatnou. Pak přišel ale pád biblických rozměrů - tu myšlenku rozvést do detailního scénáře. Postavy se chovají nelogicky, jednotlivé zápletky (vražda, propuštění vězeň, novinář, zkorumpovaných policajt, kšeftování se zbraněmi, vydírání…) vše jeden brutální guláš který tak nějak nemá snahu zapadnout a “jen nějak existuje”. Smysl pro detail nula (ty SPZ s písmenem “G” mě vyloženě rozčilovaly… to je měl raději sundat jako u toho žlutého Mustangu). Podrobněji jsem se rozčiloval u jednotlivých epizod. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hrozně fajn záležitost, která občas dojíždí na příliš velkou stopáž se záběry na industriální pitominky tam, kde by to chtělo vybičovat herce k nějaké pořádné mimice a hodit to na detail daného gezichtu, kdyby měl každý díl hodinku, bylo by to snad perfektní. Herci hrají skvěle a svoje role různých existencí na hraně etiky si užívají, což je pro někoho možná taky problém, protože tak trochu parchantem je tu každý, což ne každému vyhovuje. A to, že spousta věcí zůstává nevyřčených, je naprosto excelentní volba. Díky ČT. ()

Tunri 

všechny recenze uživatele

Posledních patnáct minut posledního dílu mě pěkně vynasralo a degradovalo to zbytek jinak napínavé a skvělé série. Hudební podklad perfektní, skvěle dokreslená atmosféra. 4* Ale sakra fakt mi chyběl závěr, jako by potřebovali ten děj nějak dokončit, ale nějak se jim do toho zároveň nechtělo. Takže spíš 3,5* ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se na jaře 2016 v Ostravě. Konkrétně v Ostrava centrum - ulice Sokolovská, Most M.Sýkory. Dále v Ostravě Vítkovicích na nádraží, ulici Zalužanského - lakovna Vítkovice, ulici Jeremenkova - nádvoří zdravotní školy, ulici 1. máje - dělnická kolonie, ulici Lidická - kolonie. Byly použity i reálné názvy ulic Rudná, Železárenská. (ČSFD)
  • Kowalského auto, které Richard (Ondřej Vetchý) řídí na cestě z místa činu je Audi A6, později však zapálí o něco starší Volkswagen Bora. (Shareck)
  • Veškeré venkovní lokace policejní základny jsou situovány v centru města, u ostravské radnice (tzv. Prokešovo náměstí). Kavárna naproti policejní vyšetřovny, kde se Richard (Ondřej Vetchý) setká s parťákovou manželkou (jeho milenkou), se ve skutečnosti nachází 2 kilometry od policejní základny. Jedná se o historický hotel Loft v části Přívoz. (Van_Stajpen)

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno