Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojácnou malou rybku Nemo uloví potápěč a odveze daleko od domova do svého akvária. Jeho velmi starostlivý otec Marlin se ihned vydá za svým synkem na dalekou pouť. K němu se připojí Dory, milá rybka, která ovšem trpí poruchou krátkodobé paměti. Na cestě spolu potkají vegetariánské žraloky, frajerské želví surfaře, fascinující medúzy a stále hladové racky! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (899)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Keď som prvý krát uvidel poster, dôkladne som si ho obzrel, a medzitým mi niekto dohodil, že to vraj bude väčšia bomba ako Shrek. Nezaoberal som sa ani s predpoveďou ani s reklamami. Tým lepšie to dopadlo. A ajkeď sa to vôbec nedá porovnať s ostatnými animákmi (čo je naopak dobré), šlo o vydarenú rozprávku, ktorá mala grafiku ocenánského sveta na nerozoznanie od reálneho. Príbeh je pohodový, dialógi vtipné. To hádam úplne stačí. Nie je to však kult, ako sa o ňom pošepkávalo. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Slušný animák se spoustu opravdu povedených scének, u kterých jsem se válel smíchy :-). Někdy mě až udivuje, co všechno je možné vytvořit pomocí počítačové grafiky. Na tvářích jednotlivých ryb vyjádřit tolik různých pocitů je opravdu báječné a skvěle se na to kouká. Asi chyba, že jsem Nema viděl až po Ratatouille, Úžasňákových či letošním Wall-E, protože stále nemohu film úplně docenit, což je obrovská škoda. Každopádně lepší čtyři hvězdičky a možná časem přidám i tu pátou :)........ ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Celosvětově divácky úspěšný film. Animáky normálně nemusím, ale přistihl jsem se, jak při sledování s dětmi těm rybičkám stále více fandím a oceňuji perfektní scénář plný dějových zvratů a gagů, které mne skvěle baví. Každé shlédnutí přidávám hvězičku, zatím čtyři. ;=) Trailery 2: http://www.csfd.cz/film/43924-hleda-se-nemo-finding-nemo/videa/ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na film mám vzácne spomienky s kina z roku 2003. Nemo nie je dokonalý, ako všetci tvrdia a nie je ani tak dospelý, ako Nemov ocko. Je ale o niečo lepší ako Monsters a v rámci detskej tvorby je to asi vrchol v animovanej tvorbe digitálnych štúdií. Parádne fóry, svižné tempo, perfektný dizajn rybičiek a jasne rozoznateľné črty Dafoeho strašidelného ksichtu prevážili misky váh k plnému hodnoteniu. A ešte odpad od IntoTheCoven, aby to bolo vyvážené:). ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Kvôli tomuto som do Sydney neišiel.“ Po TOY STORY 1 - 2, ŽIVOTE CHROBÁKA a MONSTERS A.S. ďalší skvelý rodinný film štúdia Pixar. Tentokrát o pestrofarebnej rybičke, ktorú ulovia do akvária zubárskej ordinácie (PSYCHO!), ale jej ovdovený tatko sa rozhodne (spolu s rybkou, ktorá trpí stratou krátkodobej pamäte) preplávať pol oceánu, aby záchrannú misiu doviedol do šťastného konca. Na svojej vyčerpávajúcej púti sa spozná so žralokmi, ktorí sa chcú stať vegetariánmi (a nenávidia "tie zlaté delfíny"), priplávajú korytnačky a možno priletí aj dobrácky pelikán Geoffrey Rush. Farebné, hravé (bomby), pôvabné, tak akurát dojemné a výborné dialógy k tomu („Ty si klaun? Povedz vtip.“). Kino Považan NMnV 2003 ()

Galerie (71)

Zajímavosti (93)

  • Vegetariánští aktivisté dostali od studia Disney povolení k využití plakátu z filmu pro svou kampaň: "Ryby jsou lidé, ne jídlo." (duklak2)
  • Ke konci filmu pelikán Nigel vtrhne do zubařské ordinace a doktor se ho snaží vyhodit ven z okna. Problémem není ani jedna z postav, ale maličký plakát s krokodýlem: v jednu chvíli je blízko oknu a po krátkém střihu se najednou vzdálí téměř mimo záběr. Jenomže v dalším střihu je najednou zase zpátky. (TheSlezy)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Kovbojové versus emzáci?

Kovbojové versus emzáci?

18.06.2008

Ano, a dokonce ve dvou projektech. O plánované adaptaci komiksu Cowboys & Aliens, kterou pro DreamWorks a Universal produkují Brian Grazer a Ron Howard, jsme už psali. Na světě je scénář autorů… (více)

Reklama

Reklama