Reklama

Reklama

Grinch

  • Portugalsko Grinch (více)

Obsahy(1)

Raději se mějte na pozoru! Je zelený... Je lakomý... A nenávidí Vánoce! Grinch je věčně špatně naladěný zelený chlupáč, který žije v jeskyni na vrcholu hory s výhledem na vesnici Kdovice. A zrovna v době, kdy se Kdovíci z Kdovic horečně připravují na oslavy nadcházejících svátků, Grinch přichází se závažným rozhodnutím. Skončí Vánoce jednou provždy a ukradne vesničanům všechny jejich dárky i ozdoby. Nakonec ale i on pochopí, že skutečné kouzlo Vánoc netkví v zářivé výzdobě a nových hračkách. Role Grinche se v půvabné komedii, která vznikla na motivy osobité a oblíbené knihy Theodora Seusse Geisela, ujal geniální komik Jim Carrey. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (596)

Deschain 

všechny recenze uživatele

Možno je to iba pofidérny červeno-zelený vianočný gýč, ale mňa baví a neuráža. Má niekoľko prekvapivo slušných hlášok (Am I just eating because I'm bored?), páči sa mi v originále aj v českom dabingu (Svěrák) a malá Cindy je neuveriteľne neotravná na to, že je to detská hrdinka (a Grinchov pes je tiež sympaťák). Filmový chlpatý a bruchatý Grinch má moje sympatie a baví ma oveľa viac ako kratšia animovaná adaptácia. Kde Dr. (Who) Seuss na tie veci chodil? ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Grinch je jeden z klasických vánočních filmů, který má v USA, odkud tvůrce Dr. Seuss pocházel, bezpochyby kultovní status. Snímek o zeleném, chlupatém bručounovi, který nakonec nebyl tak zlý a podlý, jak se člověk původně domníval, stojí - ale i padá - na excentrickém výkonu Jima Carreyho. Jeho ztvárnění Grinche bylo vskutku nepřehlédnutelné a je jen škoda, že chvílemi byl už příliš teatrální, ba dokonce až otravný - "sólové" scény z jeskyně však neměly chybu. Ponaučení o tom, že není radno soudit knihu podle obalu, a že Vánoce nejsou materiálním, nýbrž duchovním svátkem, jsou nadčasová a vždy maličko zahřejí u srdíčka (a zvětší ho o pár čísel). V neposlední řadě chválím líbivou, byť chvílemi už možná moc vyumělkovanou výpravu. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Do doby před prvním animákem od Illumination jediná verze Grinche, kterou jsem párkrát v životě viděl (protože tu starou verzi velebí jen v US), tak nějak mě bavila, ale nestal se z toho pro mě zásadní vánoční film. Tyto Vánoce jsem viděl po dlouhé době a i přes komické masky se to stále dá a zabaví to i děti, což se cení nejvíce. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nie, Grinch rozhodne nie je priemerný film, dokonca nie je ani detský film, ani rodinný film. Je to film, ktorý akoby nakrútili v sovietskej televízii v sedemdesiatych rokoch po fľaši vodky (každý člen štábu) a okolo náhodou išiel Jodorowski a priniesol lysohlávky. Tie si najviac dala ústredná filmová hviezda a ostatní mu povedali, nech si robí pred kamerou čo chce. Grinch je skôr o tom, že muž v strednom veku by mal mať pravidelný sex a len tak mimochodom sa spomenie, že Vianoce nie sú o darčekoch, ale o tom, že máme byť spolu. S čím vlastne súvisí aj ten sex. Len ma to vizuálne (ale pozor, ono je to celé detailne premyslené) vôbec nenadchlo a je to dané predovšetkým východzou látkou, za to Howard príliš nemôže. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Skutočne zaujímavá je na tomto filme akurát len tá vizuálna stránka. Inak by som za zaujímavosť mohol považovať všetko, aj ten humor, ktorý išiel absolútne mimo mňa a ani raz som sa nezasmial. Musím ešte napísať, že som sa pri pozeraní filmu cítil veľmi zle a dokonca na mňa išla menšia depresia:) Čo by sa pri vianočných filmoch asi nemalo stávať. Ale právo hodnotiť tento film nemám, lebo som ho asi niekedy v druhej polovici vypol. Hodnotím tú prvú. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (24)

  • Grinchův (Jim Carrey) oblek je vyroben z jačích chlupů obarvených na zeleno. (Geriel)
  • Pro potřeby filmu bylo vyrobeno 443 kusů oblečení. (Hal_Moore)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Risk nebo zisk?

Risk nebo zisk?

09.03.2005

Když sklidí první díl úspěch a druhý jej ještě podtrhne, jeden by řekl, že by to mohlo stačit. Ovšem nutkání vyrýžovat ještě nějaký ten zlatý valounek z filmového řečiště bylo příliš silné. I pro… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno