Reklama

Reklama

High Life

  • Německo High Life (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Monte (Robert Pattinson) a jeho malá dcera Willow žijí společně v naprosté izolaci na palubě kosmické lodi hluboko ve vesmíru. Monte, pro kterého byla přísná sebekázeň obranným štítem proti touze, se stal otcem proti své vůli. On i žena, která dítě porodila, byli členové posádky vězňů – odsouzenců k smrti. Pokusní králíci poslaní na misi s cílem najít alternativní zdroje energie. Mise se účastní také lékařka (Juliette Binoche), která zkoumá lidskou sexualitu v extrémních podmínkách a s vězni má své vlastní záměry. Otec a dcera se společně přibližují cíli – černé díře, kde čas a prostor přestávají existovat. Filozofická sci-fi režisérky Claire Denis o hledání podstaty lidskosti ve vesmírných kulisách. (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (103)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Od téhle dámy jsem kdysi viděl jistou absurdní úchylárnu Trouble Every Day (zde momentálně 25%) s maniakálním šílencem Gallem, která mi parádně sedla. A nyní se pí rejžová rozhodla natočit scífko. No a bez šovinistického podtónu podotýkám, že je to ženské scífko. A jak známo, sci-fi žánr je ve své podstatě žánr výhradně mužský, nic naplat, stejně jako třeba knihy o kojení jsou žánr čistě ženský. To znamená, že z jistého úhlu pohledu se jedná o rozvláčnou, chaotickou, pseudopoetickou, pseudoerotickou, pseudoartovou, pseudohumanistickou a pseudopsychologickou krávovinku, ve které se pí rejžová snaží diváka k smrti otrávit a unudit zhuleným scénářem, retardovaným plkáním svých postav nebo sadisticky zdlouhavým koncem. Na druhou stranu mohl to být (a po některých komentářích jsem i čekal) o hodně větší průser. A já přiznávám, že po jalové první půlhodině se řvoucím miminem film začal mít vcelku zajímavou atmosféru a začalo mě zajímat, jak a kam se bude děj dál vyvíjet. No, popravdě si v tomhle směru ale žádné naděje nedělejte. A taky jsem třeba nepochopil, proč se Binoška chodila ukájet do boxu s nějakým sci-fi-šukacím strojem, když bylo na palubě několik pěkných nadržených chlapů, od kterých si se svůdným úsměvem brala na pokusy sperma v kelímku. Asi zobrazení sexuálních fantazií stařičké zvrhlice pí rejžové. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Aj lacnejšie sci-fi odohrávajúce sa vo vesmíre môže mať zaujímavý vizuál a skvelú atmosféru, viď Sunshine prípadne švajčiarske Cargo. High Life však nemá žiadnu vlastnú vizuálnu tvár a nedokáže tak vtiahnuť, a to bez ohľadu na to, či ponúka, alebo neponúka podnety na zamyslenie. To nech si rozhodne každý divák sám. Každopádne do histórie kinematografie sa zapíše skôr kvázi šokujúcimi erotickými scénami, v ktorých je tou aktívnou Juliette Binoche a tie si koledujú o paródiu v Scary Movie, ak by bol tento film popkultúrne známejší. ()

Reklama

Gaaron 

všechny recenze uživatele

Art podobného kalibru už můj starý unavený mozek obvykle není schopný strávit, ale v tomhle případě si to celé nějak sedlo. Aniž by to muselo dávat smysl, velmi, velmi příjemná podívaná! PS: Pattinson si překročení svého třpytivého stínu oddřel už několikrát a tentokrát znovu a pořádně. Těším se na Batmana. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

High Life je filmem který zřejmě rozdělí diváky na dvě poloviny. Tohle buď sedne nebo ne. R. Patizóna moc nemusí ale už víckrát mě přesvědčil, že hrát umí. Potěšila mě i Mia Goth. Pokud by někdo hledal film nabitej akcí pak je na špatný adrese. Tohle je pomalý, přemýšlivý až filozofický Sci-Fi s působivým vizuálem. Slabší 4hvězdy. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Po některejch filmech mám vobčas velmi sugestivní pocit, jako bych se právě zúčastnil úmornýho festivalovýho maratonu artovejch dramat, kterej mě na chodník před kino vyflusnul v polomrtvým stavu. První půlhodina týhle filozofický sci-fi meditace ještě ujde, jenže pak začne podivná válka o sperma, ve který je tolik tělních tekutin a nicneříkajícího únavnýho děje, až sem nabyl dojmu, že mě chce režisérka těma parádníma scénama zavraždit. Dokoukat tohle je na medaili. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (12)

  • V procesu psaní scénáře spolupracovala Claire Denis s francouzským astrofyzikem a filozofem Aurélienem Barrauem, který se specializuje na astrofyziku částic, černé díry a kosmologii. (ČSFD)

Reklama

Reklama