Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1979 byl rokem, kdy se podle prastarých znamení zrodila dívka vyvolená pro Satanův návrat k moci. Dostala jméno Kristýna a doktor Abel ji hned po narození satanským rituálem zasvětil temnému pánovi. Papežovi poradci doporučí novorozeně zabít, papež však odmítne a pověří kněze Tomáše Akvinského, aby dítě našel a chránil před Satanem a jeho přisluhovači. O dvacet let později, přesně 28. prosince roku 1999, se v New Yorku po nevysvětlitelné havárii kanalizace objeví podivný neviditelný úkaz, který se vtělí do bohatého obchodníka. Je to Satan, který se musí spojit s Kristýnou a před počátkem nového roku s ní zplodit dítě, nového Antikrista. Nečekaný problém, na který přitom narazí, je bývalý policista Jericho Cane, který je se svým přítelem Bobbym součástí ochranky obchodníka, do kterého se Satan vtělil. Když se Tomáš Akvinský pokusí obchodníka zastřelit, pustí se Jericho do pátrání, aby našel vysvětlení podivných událostí, které pokus o atentát provázely. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (393)

castor 

všechny recenze uživatele

Úvod vypadá velmi slibně, to se musí nechat. Kecy o konci světa, ponurá atmosféra, tajemná církev, zlověstný hudební podkres, několik nejasných vodítek, Arnold při těžkým ránu, slušná kamera, solidní newyorská honička, temná zákoutí. Pak se to podle očekávání začíná drolit a nedávat smysl, Satanova chvíle se blíží, potřebuje najít lidskou ženu, aby s ní zplodil Antikrista. Máme totiž konec tisíciletí a toho producenti museli náležitě využít. A kdo jiný by měl zlomit Satana, než samotný Arnold (mimochodem před tímhle temným kouskem na plátnech kin skoro dva roky absentoval). Škoda, že kdysi nepřemluvil Jamese Camerona, aby se látky ujal. Ten by při své přepečlivosti určitě dohlédl na přepsání scénáře a stomilionový rozpočet náležitě využil. Nestalo se, ale na druhou stranu neříkám, že by řemeslník Peter Hyams odvedl špatnou práci. Jen moc kopíruje slavnější kolegy, některé momenty jsou jen na efekt, ději nijak nepomáhají. Arnold se neusmívá, chlastá, neholí se a často dostává přes hubu. Není špatný, ale i jemu škodí, že z druhé poloviny snímku už jednoduše nijak nemrazí. Logika příběhu hapruje, počítačové triky mají hodně proměnlivou kvalitu. Škoda, náběh tam byl velmi solidní. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Železný Arnold vs. Satan, tak tomu říkám opravdu zábavná kombinace, stejně jako let vrtulníku mezi baráky aniž by se z nich sypalo sklo z oken. Tenhle film je místy opravdu velice zajímavý, především díky slušným efektům a lehce humorného pojetí, ale v zápětí se z toho stává jen další duchovní sračka. Já sám jsem nevěřící a nemám rád když se do filmu cpou tyhle žvásty o h...u! Kdyby byl tenhle film tak o půl hoďky kratší, tak bych mu možná dal i víc %, ale takhle to vidím na obyčejný průměr díky těm Xnudným pasážím. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Arnold versus Satan. Ano i tak se dá jednou větou definovat tento snímek. Jericho Cane (Arnold Schwarzenegger) se živí jako bodyguard. V podstatě hned na začátku filmu se to začne ubírat však zcela jiným směrem. Na konci roku 1999 přichází Satan (Gabriel Byrme) aby našel vybrané děvče a s ní zplodil Antikrista. Gabriel je v roli parádní, snadno se mu ta role věří. Arnold v hororu, i když akčním působí decentně jinak. Pokud se nepletu tak je to jeho jediný horor. Ovšem není horor jako horor že? Zvlášť ne takový, když ikona akčního žánru střílí do Satana z kulometu. Konec světa není špatný. Má svůj nápad i zpracování. Pobaví jistě Arnoldovi hlášky a sledování jeho muž proti muži. (65 %) ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Zbytečně podhodnocený film. Arnie je zde naprosto drsnej frajer, co má problémy s chlastem a look a lá Max Payne. Příběh je v hodně duchovní až silně ujeté rovině a některé skutečnosti nedávají naprosto smysl- že by byl Satan takový máslo? No... Ale jasně, ve srovnání s novodobými akčnáky, které jsou nabušené akcí a tím to končí, má Konec Světa aspoň něco navíc. Má výbornou atmosféru, mě nenudil a navíc plyne v pohodovém tempu až do konce. Oscarofka to není, pohodofka na nenáročný večer jo. A že dávaj všichni 1-2*, dám 4*. A basta! :) ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

O proti Predátorovi zde hraje Arnold bejvalého cajta, jež se bahní v depresích a nepůsobí tak sebejistě. Džungli nahradil New York a Vetřelce z Vesmíru nahradil samotný Satan z pekel. Celkem absurdní film, ale bavil jsem se královsky. Prvních dvacet minut mne moc nevtáhlo, naštěstí se pořádně sešlápne akcelerace a děj nabere úplný spád. Dostatek akce ve spojení s Arnoldem a fantastickým záporákem mi ke štěstí stačilo. Mrzí mne jen, že vizuál působí lacině a režie jest nestabilní, zbytečně mnoho střihů jak během akce, tak aj během pasivních momentů. Naštěstí právě Arnold to táhne v pohodě, má plno úžasných hlášek a jeho kolega ho skvěle doplňuje. Potěší Robin Tunney a Gabriel Byrne, na to že hraje Satana, má nesmírné charisma, svojí roli si užívá a jeho dialogy skutečně nutí k zamyšlení, film mi přišel i co se týče filozofie dost bohatý. Akci tvoří exploze, ty nejsou stoprocentní, ale souboje a střelba už stojí za to. Při situaci v bytě se třemi zabijáky jsem se škvařil v napětí. Šarvátky jsou krátké, maj dynamiku, živočisnost a přestřelky absolutně nekompromisní, jedná se o Rko. Potěší i dostatečný konec, zajímavá atmosféra a zejména souvislosti, takže každá akce a situace není na efekt, spíš přirozená reakce. Jinak i když Arnold představuje pořádný hovado s glockama a m4 s granátometem, dosáhne slušného bodycountu, nakope mu prdel stará babka :-)))) no bavil jsem se, film jsem nebral vážně a tou absurdností a dostatkem akce se slušným hereckým ansáblem nuda neměla prostor. 8/10 ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Jeden z kněží se jmenuje Tomáš Akvinský. Tomáš Akvinský byl jeden z největších filozofů 13. století, byl zastáncem přirozené teologie a otec tomistické školy filozofie a teologie. (DEXTER099)
  • Rola Christine York bola ponúknutá Liv Tyler. Tá ale odmietla, kvôli problémom s kontraktom. Takisto bola táto rola ponúknutá aj Kate Winslet. (rador)
  • V době před tím, než vkročí Satan (Gabriel Byrne) do kostela, je možné u svícnů, které vzplanou, možné zahlédnout náplně s plynem. (Sprite)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama