Reklama

Reklama

Pán prstenů: Návrat krále

  • USA The Lord of the Rings: The Return of the King (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nadchází čas rozhodující bitvy o přežití Středozemě. Putování jednotlivých členů Společenstva prstenu se dostává do poslední a rozhodující fáze. Čaroděj Gandalf, elf Legolas a trpaslík Gimli spěchají s dědicem trůnu Aragornem na pomoc zemi Gondor, která odolává ohromnému Sauronovu vojsku. Hobiti Frodo a Sam se v doprovodu Gluma snaží dostat hluboko do země Mordor, kde musí v ohních Hory osudu zničit magický Prsten moci. Jedině tak bude síla mocného pána temnot Saurona zlomena. Podaří se jim naplnit poslání Společenstva a zachránit Středozem? A za jakou cenu? (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 657)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Pán prstenů je asi mým nejoblíbenějším filmem ze všech a neomrzí ani po několikátém shlédnutí. Je to naprosto bezchybné dílo a vůbec filmu neuškodí, že efekty již mnohdy nejsou nejlepší. Mám rád všechny tři filmy zhruba stejně a tvoří spolu dokonalý celek. Návrat krále jsem však symbolicky přidal do své Top desítky nejlepších filmů, jako ten nejpovedenější z trilogie. PS: také asi jediný důvod proč jsem zvolil Petera Jacksona jako svého oblíbeného režiséra, ale zaslouženě. normální verze=90% prodloužená=100% ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdičky vypadají jako hodně špatné hodnocení, když vezmu v potaz, že Návrat krále získal 11 Oscarů. Jenže já si nemůžu odpustit srovnávání s oběma díly a vůči prvnímu mi přece jenom přišel Návrat krále o něco horší. Už tradičně je ještě nabitější než předchozí díl, navíc s geniálními trikovými sekvencemi, úchvatnými bitvami (možná bude z Jacksona jednou nový Ridley Scott)... Návrat krále je skutečně víc než důstojné zakončení triologie. Jenže mi na něm znovu něco mírně vadí. A to jeho konec. V kině jsem skutečně jen nevěřícně zírala, jak film končil a znovu začínal. Sauron padnul, obraz se zatemňuje. Konec?! Ne, ještě se ukáže pohled na Froda. Znovu vše najednou končí, obraz temní a já čekám závěrečné titulky. Znovu nic. Sledujeme korunovaci Aragorna. Obraz po této několikaminutové scéně zase temní - že by už byl konec? - a přeskočí do Hobitína, kam se naši hobiti vracejí. Po svatbě dvou postav už se už tradičně obraz zatemňuje, můžeme očekávat konec? Ne, ještě přijde na řadu loď s Elrondem. A obraz zase tmavne. Tentokrát už Jacksonovi nesežerete, že za chvíli naskočí titulky a čekáte, že se obraz snad ještě obrátí k Legolasovi a ejhle... on je to fakt konec filmu. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 filmů, které musíte vidět, než umřete (spolu s 1. a 2. dílem). Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Celosvětově divácky úspěšný film. Zcela geniální filmové zpracování jedné ze základních knih fantasy a jedné z nejlepších knih 20.století vůbec. Velké bitvy sil dobra proti silám zla, Frodova pouť a zničení Prstenu, prohlášení Aragorna králem. Dojatý i nadšený, stále nechápavě kroutím hlavou, jak se taková krása, tak bohaté a dokonalé davové scény, tak geniálně odlišné a přitom perfektně živoucí postavy ze složitého světa Středozemě vůbec daly vytvořit. Oficiální trailer (přímý odkaz): http://www.youtube.com/watch?v=WIrRJ8bCZYQ&feature=PlayList&p=A0944C2691348782&playnext=1&playnext_from=PL&index=32 ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Tak. Už je to pár let, co se Frodo vydal na výpravu za zničením prstenu moci. Během těch let se toho mnoho událo, ale na to nejdůležitější Středozem teprve čeká. Mezitím Sauronova armáda stále nabírá na počtu. Hrdiny dostihuje únava a nějaká naděje už téměř nepřichází v úvahu. Celé to spěje do konce. Vrcholí. Asi proto, to je můj nejoblibenější díl z celé trilogie. O tom, že to je dodneška ta nejvelkolepější filmová fantasy vůbec, se myslím ani zmiňovat nemusím. Pán prstenů je něco, po čem jsme všichni toužili a teprv s Jacksonem jsme to dostali. Lord of the Rings 1 - 99% / 2 - 99% / 3 - 101% (Viděno v kině Cinestar, 2D - originální znění] ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Nejlepší z trilogie to asi nebude, ale s těmito soudy počkám až na prodlouženou verzi. Jackson rozhodně dokázal z nelehkého úkolu vytěžit maximum a já mu mohu jen poděkovat za nejúžasnější trilogii všech dob. Přesně takhle jsem si filmového Pána prstenů představoval, když jsem ho před lety četl. A ještě bych rád něco vzkázal všem, kdo žehrají na kvalitu triků: Nejste už nějak moc nároční? Kdybyste ten film viděli před deseti lety, tak byste jen zírali s otevřenou pusou:) ()

Galerie (195)

Zajímavosti (208)

  • Když se Gandalf (Ian McKellen) otočí a jde směrem pryč ze síně od Denethora (John Noble), je jeho oděv zespoda čistý. V dalším záběru je jeho oděv zespoda špinavý. (cuish)
  • Ačkoliv po bitvě na Pelennorských polích Gimli (John Rhys-Davies) poznamenal, že armáda mrtvých mužů z Dunharrow by se Gondoru náramně hodila v dalším boji s Mordorem, Aragorn (Viggo Mortensen) je moudře propustil, jak jim slíbil. Protože Sauron (Sala Baker) vládne i nad světem přízraků, mohl by mrtvé muže svými iluzemi v boji snadno obrátit proti gondorským. (Nick321)
  • Pozorný divák si všimne, že když po zničení prstenu přilétají orli pro Froda (Elijah Wood) se Samem (Sean Astin), jeden orel byl zřejmě připravený i pro Gluma (Andy Serkis). Ačkoliv to bylo velkorysé gesto, je pravděpodobné, že by Sméagol bez prstenu dlouho nepřežil, vzhledem k jeho věku, k závislosti na prstenu (jeho život by ztratil smysl) a k tomu, jak se na něm zlá moc prstenu během 500 let podepsala. (Nick321)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Lord of the Rings in Concert

Lord of the Rings in Concert

09.11.2023

Cesta „Společenstva Prstenu“ je u konce, rozhodující bitva o Středozem začíná! Vychutnejte si dramatický závěr celé trilogie v unikátním filmovém představení za doprovodu živé hudby oscarového… (více)

Reklama

Reklama