Reklama

Reklama

Pán prstenů: Návrat krále

  • USA The Lord of the Rings: The Return of the King (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nadchází čas rozhodující bitvy o přežití Středozemě. Putování jednotlivých členů Společenstva prstenu se dostává do poslední a rozhodující fáze. Čaroděj Gandalf, elf Legolas a trpaslík Gimli spěchají s dědicem trůnu Aragornem na pomoc zemi Gondor, která odolává ohromnému Sauronovu vojsku. Hobiti Frodo a Sam se v doprovodu Gluma snaží dostat hluboko do země Mordor, kde musí v ohních Hory osudu zničit magický Prsten moci. Jedině tak bude síla mocného pána temnot Saurona zlomena. Podaří se jim naplnit poslání Společenstva a zachránit Středozem? A za jakou cenu? (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 657)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Návrat krále měl před sebou úkol nejtěžší, ale vše dopadlo skvěle. Uzavření velkolepé trilogie kvůli desítkám postav narostlo do obří stopáže. Pán prstenů bude těžko hledat sobě rovného, protože Jackson v době natáčení ještě neměl takové technické možnosti a vyloženě si vyhrál s maskami, kulisami i reálnými lokacemi, které lépe vtahují do děje než přeplácané digitální efekty. Závěrečná bitva je dechberoucí a následné loučení emociální bomba. Tolkien by byl jistě spokojený. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Užil som si to. Akožto fanúšik fantasy filmov a tým, že som nečítal knižnú predlohu patrím do skupiny ľudí ktorá musí mať s tohoto filmu najväčšiu radosť. Čo sa týka trilógie ako takej, tak najrozprávkovejšia (tudíž aj najlepšia) bola jednička. Tu je to celé iba omáčka na nevyhnutnú finálnu bitku, ktorá je naozaj GRAND ! ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Fantasy knihy nečtu, v cizích světech se necítím moc dobře a ve velkém množství namaskovaných postav se snadno ztrácím, takže se nelze divit, že jsem si desetihodinovou cestu z bodu A do bodu B příliš neužil. Přesto ani na chvíli nepochybuji o velkoleposti viděného, jen na to nejsem ten správný divák. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vyvrcholení velice úspěšné ságy ze Středozemě musela být v té době obrovská událost. Celou trilogii jsem viděl nesčetněkrát a patří mezi mé vůbec nejoblíbenější. To co dokázal Peter Jackson je více než obdivuhodné (taky za to dostal kromě jiného také kupu Oscarů). Spíše než abych komentoval původní film, ohlédnu se spíše na rozšířenou verzi, ke které jsem se bohužel dostal až nedávno. Ta je rozšířena o cca 90 minut, takže se celková délka posledního filmu vyšplhala na celé 4 hodiny! Což je u mě docela problém, protože někdy doma nedokáži u filmu vydržet ani standartní 2 a půl hodiny. Ovšem to, co nabízí, musí pravého fanouška zahřát u srdce a je to perfektní prostředek, jak si připomenout trilogii před dlouho očekávaným Hobbitem...100% ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Ano, poslední návrat krále Golradira, syna Dorthoniova do Středozemě. Navždy ho zato budeme milovat, nebot Svět se po této trilogii navždy změnil a už nikdy filmovým fandům k dokonalosti nebude něco chybět. A když nadejde jejich čas, budou moct s klidem v srdci a mírem v duši odejít do země neumírajících. Nejlepší fantasy, jaká kdy byla natočena a monumentální pomník lidských schopností. Každé políčko, každá vteřina, každý záběr - vše je úplně bezchybné a do naprosté dokonalosti dotažený klenot. Shoreova hudba vyhrává, Rohani jedou do útoku, Aragorn se hroutí, Gandalf mluví o ráji, Frodo bojuje s prstenem, který ho pomalu dohání k šílenství a osud Středozemě je navždy určen na polích Pelennorských. Po jejichž konci se bud temný mrak Sauronův navždy rozprostře nad zemí a zahubí vše živé, nebo země znovu ožije životem beze strachu. Nazghúlové stále velmi cool. :) 100% ()

Galerie (195)

Zajímavosti (208)

  • Pipin (Billy Boyd) vezme Gandalfovi (Ian McKellen) věšteckou kouli a vymění ji za vázu. Když se Gandalf probudí, váza tam je, ale jakmile vstává z postele, váza tam již není. (ImagineGirl)
  • Ve scéně, kdy Aragorn (Viggo Mortensen) mluví s králem mrtvých (Paul Norell), má pochodeň v levé ruce a meč v pravé. Když se však poté objeví další duchové, má pochodeň v pravé ruce a meč v levé. Poté zase opačně. (Mr.Hudson)
  • V rožšířené verzi v čase 2:25:22 bodne Sam (Sean Astin) pavouka mečem v levé ruce, ale hned v dalším záběru drží meč v ruce pravé. (SedllYs)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Lord of the Rings in Concert

Lord of the Rings in Concert

09.11.2023

Cesta „Společenstva Prstenu“ je u konce, rozhodující bitva o Středozem začíná! Vychutnejte si dramatický závěr celé trilogie v unikátním filmovém představení za doprovodu živé hudby oscarového… (více)

Reklama

Reklama