Reklama

Reklama

Dark - Season 1

(série)
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, 2017, 8 h 22 min (Minutáž: 45–57 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Anna König, Louis Hofmann, Maja Schöne, Oliver Masucci, Angela Winkler, Jördis Triebel, Daan Lennard Liebrenz, Lisa Vicari, Moritz Jahn, Stephan Kampwirth (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Recenze (87)

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to takový německý NÁVRAT Z a DO BUDOUCNOSTI a zároveň trochu SVĚT POD HLAVOU, ale hlavně INTERSTELAR.. Takové hrátky z cestováním v čase mě baví, ale zároveň děsí. Je však pravda, že pokud měl Einstein pravdu, tak teorie strun dokazuje, že minulost, přítomnost a budoucnost existuje současně, díky zakřivení časoprostoru. O to více je to pro mě děsivější, protože jeden neví jestli my ovlivňujeme budoucnost nebo jestli budoucnost ovlivňuje nás. Rozhodně je to zajímavý námět. Za mě 90% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je tak dobře udělané, že tomu odpustím i malý exkurz do díla Járy Cimrmana. Jen si myslím, že mnou by tedy zjištění, že můj mladší bratr je vlastně můj, tedy i svůj otec, zacloumalo více, než s hlavním hrdinou. Vkrádá se ovšem otázka, jestli jeho mladší bratr není nakonec otcem nás všech. I přes tohle jsem se velice dobře bavila, ujíždím na hudbě a lynchovských úvodních titulcích. ()

Reklama

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dark se pouští do nebezpečných hrátek s časem, kde první série ještě obstojně zvládla udržet dějovou linku minulosti, přítomnosti a budoucnosti, ale trochu se obávám, že v dalších sériích se z toho stane hrozný "maglajs". Netflix každopádně umí držet diváka napnutého a každý díl vyvolat nové a nové otázky a naštěstí i na část z nich odpovědět. Pochvala také patří za zdařilý casting, který je možná nejlepší, jaký jsem zatím viděl. Každá z cca 20 postav má svoji o 30 let mladší či starší verzi, přitom zřídka kdy tu samou postavu hraje stejný člověk. Volba herců byla tak skvělá, že toho 40 letého pána poznáte okamžitě v 70 letém důchodci i 10 letém klukovi, za což je opravdu potřeba smeknout klobouk. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevyvážená podívaná, které je třeba dát šanci na začátku (než se rozjede) a být hodně shovívavý když skončí (závěr spíš zklame)... celkem zásadní je také mít mapu (tedy pokud nemáte skvělou paměť na jména), která nevykecá klíčové momenty a zároveň pomáhá se orientovat v tom, na koho (a kdy) se zrovna díváme. Ten hektar postav v několika časových liniích dá celkem zabrat (i když snaha autorů situaci ulehčit i těm méně všímavým tady je... bradavice.... flek na hlavě... jizvy na tváři...). I když děj není čistě odhadnutelný, některé zápletky se dají odhadnout celkem dobře (př. kdo je "tajemný cizinec" nebo identita první mrtvolky, i když seriál s tím dělá drama na několik epizod). Jinak srovnání se Stranger Things bych zase tak úplně neviděl... takže žádnou paniku ;). ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada ve mně sice nevyvolala žádné velké nadšení, na druhou stranu mě ale ani vysloveně nezklamala. První polovina série na mě působila spíše rozpačitě, druhá polovina byla mnohem vyváženější, scénář byl vydařenější a ve výsledku jsem se celkem dobře bavil. Celá záležitost mi zpočátku silně připomínala seriál Stranger Things, později jsem si díky ní vzpomněl i na knižní sérii Briana Lumleyho Nekroskop, podobnost s incidentem v Perčorsku byla značná, jen ti vampýři chyběli. 4*- ()

Galerie (78)

Zajímavosti (8)

  • V epizodě můžeme slyšet skladbu „Keep the Streets Empty For Me“ od švédské písničkářky Fever Ray. (Doomcourier)
  • V epizodě zazní píseň „Wishing Well“ od hudební skupiny Stomper. (Doomcourier)

Reklama

Reklama