Reklama

Reklama

Všechny prachy světa

  • USA All the Money in the World (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Film sleduje únos šestnáctiletého Johna Paula Gettyho III (Charlie Plummer) a zoufalou snahu jeho milující matky Gail (Michelle Williams) přesvědčit Johnova miliardářského dědečka (Christopher Plummer), aby zaplatil výkupné. Když to Getty senior odmítne a narůstá prchlivost a brutalita únosců, snaží se Gail jeho rozhodnutí zvrátit. Když život jejího syna visí na vlásku, obrátí se zoufalá Gail na Gettyho poradce (Mark Wahlberg) a sotva myslitelné spojenectví v závodě s časem nakonec ukáže, že bezpodmínečná a trvalá láska má větší hodnotu, než peníze. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (259)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Od Ridleyho Scotta jsem čekal teda větší a velkolepější filmařinu. Tohle je čistě ukecané a nudné drámo, které je sice svým způsobem fajn a informuje diváka o zajímavé události, o které jsem neměl tušení, ale podává to tak strašně natahovaným způsobem, že jsem měl co dělat, abych to dorazil do konce. On příběh je sám o sobě sice dobrý, ale hodí se tak na 5minutový referát a ne na 130minutovou stopáž na Netflixu, jelikož se toho zde fakt teda moc nestane, přešlapuje se na místě a jedinou divácky zábavnou scénu nám Scott naservíruje až, když únoscům "dojde trpělivost" a pak v samotném závěru, kde už to celé tak nějak spěje do finále, jinak je to ale neskutečně ukecané a obsahově prázdné drama, ve kterém ani Wahlberg nemá moc co hrát... ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 50 miliónov $ | Tržby: 57 miliónov $ | Film, ktorý má deficit všetkých kľúčivých kvalít: zaujímavého scenára, nápaditej réžie, spádu, a nevšedných hereckých výkonov. All the money in the world je najhorší film, ktorý som od Scotta videl, nakoľko v ňom nefunguje žiadna elementárna remeselná chémia. Nevidím dôvod k vyjadreniu sa k výmene hlavného protagonistu, nakoľko je to veľmi komplexná záležitosť, a vychádzajúc z toho by bolo tiež nepsravodlivé súdiť Plummera za jeho výkon. Nedá sa tým pádom hodnotiť ani ostatních: film nie je animák - nesmie sa z neho niečo vyoperovať a potom implantovať, pretože je to jednoducho živý organizmus, podobne, ako divadlo. Takto prakticky neexistuje chémia medzi hercami. Keď k tomu pripočítam marný scenár bez náznaku využitia potenciálu Gettyho možností, je vlastne smutné, že Scott pravdepodobne z dôvodu nátlaku producentov musel tento nepodarok vyslať do sveta. Pre mňa filmová katastrofa - nepämetám sa, že by som niekedy v kine odvracal pohľad z plátna čiste kôli nude. Najhorší film, čo som za posledných niekoľko rokov videl. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Skvelé prostredie Talianska evokujúce La Dolce Vitu vo vizuálne chladnom ale umelecky lahodnom prevedení kameramana Dariusza Wolskiho. Scott si znova vybral žánrovo iný film. Táto životopisná krimi má množstvo zaujímavých postáv z ktorých najviac dominuje fantastický Christopher Plummer a (nečakal som, že to dakedy napíšem) perfektný Wahlberg. To, že je jeden z väzniteľov ukázaný v pozitívnom svetle, dodáva filmu určitú ľudskosť. Čo je vítaná vec, lebo Scott má veľký problém s emóciami medzi postavami. Vo všetkom inom sa môže cítiť sebaisto - a častokrát to aj dáva najavo - ale chladnosť snímku je do oči bijúca. Postavy nám tým pádom nepripravia napätie a ani im nejako obzvlášť nebudeme držať palce, ale to neznamená, že nebudeme - vo väčšej alebo menšej miere - ohúrení tým, čo vidíme. U režiséra Scottovho formátu sa jedná o ďalší žánrový experiment, ktorý ale zvolený žáner neprevyšuje. To ale neznamená, že by mu robil hanbu. Určite stojí za videnie. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Tuctové a nezáživné drama o člověku, který je sympatický asi jako Jehovista za dveřmi. Potenciál tam nicméně byl, takže proč jsou nakonec "Všechny prachy světa" takové, jaké jsou, je mi (obzvláště u režiséra Scottova formátu) opravdu záhadou. P.S.: Ať chtěl Scott původně obsadit Plummera nebo ne, to vystříhání Spaceyho z hotového filmu fakt pos*al.;-) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příběh na papíře působí neuvěřitelně a dost zajímavě, ale na celovečerní film to asi úplně není. Ridley Scott se s tím popral více než solidně a přestože filmu schází nějaké výraznější napětí, vše dohání výbornými hereckými výkony a celkovou atmosférou. Nakonec to nebylo tak zlé, jak se na první pohled a dle ohlasů, mohlo zdát. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (13)

  • Natáčalo sa vo Veľkej Británii, Taliansku a Jordánsku. (MikaelSVK)
  • Film mal mať pôvodne premiéru na AFI Feste, ale spoločnosť Sony ju stiahla po sérii obvinení zo sexuálneho útoku proti Kevinovi Spaceymu. Ten mal v opilosti v roku 1986 obťažovať iba 14-ročného Anthonyho Rappa, ktorý sa s tým rozhodol vyjsť na povrch po škandále a podobných obvineniach producenta Harveyho Weinsteina. (WalterIK7)

Související novinky

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

24.11.2021

Filmové servery obletěla čerstvě zpráva, že herci Kevinovi Spaceymu (Americká krása) bylo v loňském roce nezávislým arbitrem přikázáno zaplatit produkční společnosti zodpovědné za tvorbu seriálu Dům… (více)

Kevin Spacey si zahraje v italském dramatu

Kevin Spacey si zahraje v italském dramatu

24.05.2021

Po četných obviněních a kauzách se v Hollywoodu před pár let zavřeli herci Kevinu Spaceymu dveře. A prozatím to nevypadá, že by se mu ještě někdy mohly otevřít. Nyní se ale herci přesto podařilo… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama