Reklama

Reklama

Všechny prachy světa

  • USA All the Money in the World (více)
Trailer 10

Obsahy(1)

Film sleduje únos šestnáctiletého Johna Paula Gettyho III (Charlie Plummer) a zoufalou snahu jeho milující matky Gail (Michelle Williams) přesvědčit Johnova miliardářského dědečka (Christopher Plummer), aby zaplatil výkupné. Když to Getty senior odmítne a narůstá prchlivost a brutalita únosců, snaží se Gail jeho rozhodnutí zvrátit. Když život jejího syna visí na vlásku, obrátí se zoufalá Gail na Gettyho poradce (Mark Wahlberg) a sotva myslitelné spojenectví v závodě s časem nakonec ukáže, že bezpodmínečná a trvalá láska má větší hodnotu, než peníze. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 10

Recenze (259)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Ridleymu se to už pomale ale jistě rozpadá pod rukama; nedokáže jak udržet nit tak vymáčknout ze scén i mírnější nadprůměr. Krimi? Na to je tu šíleně málo napětí. Thriller? O žádné akci nemůže být řeč. Životopis miliardáře Gettyho? Trestuhodně nevyužitý! Hlavní trojice postav je velmi slabě napsána: Michelle Williams je zahnána do kouta, aby v tom koutě víceméně bez možnosti úniku zůstala, skvělý Christopher Plummer má až moc málo času na plátně na to, kolik by si býval zasloužil a Wahlbergova postava je úplně mimo a víceméně zbytečná. Ono žánrové přeskakování rozrušuje děj, nedá mu nikdy příležitost se soustředit a zakousnout do diváka a postrádá jakoukoliv pospolitost. Emocionálně na takovou to událost je to strohý a chladný, scénáristé dělají z postav blbce a závěr byl vyloženě na ručník. Hvězdy udělím jen za Ch. Plummera, zajímavější postavu Romaina Durise a výpravě/exteriérům. Ridley, mám tě rád, ale už stačí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tady mám problém. Začal jsem sledovat seriál Trust v režii Dannyho Boylea, který se zabývá totožným námětem a první dva díly mě uchvátily. Takže mám tendenci srovnávat, ačkoliv je mi jasné, že Boyle má oproti Scottovi výhodu většího prostoru. Nicméně u mě je potíž především v castingu. Netvrdím, že Plummer a spol. hrají špatně, ale v tomto případě seriáloví herci ty filmové přehrávají o parník. Scott alespoň nabídl jedinečnou obrazovou stránku, což od něj člověk čeká a několik solidních detailů, kterým vévodí řezání ucha. Nicméně celek na mě působil poněkud ospalým dojmem a vzhledem k tématu mi přišel příběh málo vyhrocený. Těžko říct, jak bych hodnotil bez znalosti seriálové adaptace, ale takhle je to z mého pohledu jen průměr. 50% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Seriál zaoberajúci sa týmto prípadom asi bude podrobnejší a presnejší, ale nemal som pocit, že by vo Všetkých prachoch sveta niečo výraznejšie chýbalo. Pokiaľ samozrejme nerátame vhľad do mysli starého pána, respektíve starého zmrda, pričom aj keď sa jeho najbližší spolupracovník vyjadrí, že začína chápať jeho myslenie, tak ho zarazí, že to nie je možné. Zábery z Gettyho sídla pripomínajú zábery zo Xanadu a osamelosť bohatého a mocného muža v takto obrovských interiéroch pôsobí mrazivo a svojim spôsobom až komicky. Čiže tu máme hneď dve paralely s Občanom Kaneom (nepreniknuteľnosť postavy a snímanie jeho sídla). Myslím, že pre mnohých bude finále skôr sklamaním, osobne ale preferujem to, čo som videl, ako by som mal sledovať nejakú veľkú 20-minútovú prestrelku v historickom talianskom mestečku. ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Ridley Scott prepnutý do rutinérskeho módu uvádí thriller/drámu "by the numbers", ktorej to viac jak na plátnach kín bude slušet vo večernom vysielaní niektorej z komerčných televízií. Mám snáď jasať, že ten jeho sračkostroj vyprodukoval konečnie niečo aspoň trochu pozerateľné, z čoho sa mi neobráti žalúdok po prvej tretine? Fuck it. 135 minút je na príbeh o repetitívnom dohadovaní sa so starým pracháčom, aby pustil chlp, predsa len moc. Wahlberg je do počtu a tá jeho konfrontačná scéna s Gettym pôsobí umelo - akoby pri podpise zmluvy k pretáčkam nástojčil: "And I want that scene with this Plummer guy, when I am going to fuck him up. I want that fucking scene, Ridley!" BTW, je to trochu low, keď všetkých v obsadeni prehráva takmer 90-ročný staroch, prakticky z pozície náhradníka. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Snímku All the Money in the World se nedá upřít jedna věc. Je to vážně jedna velká nuda. Upřímně, nějak mi nejde na rozum, jakým způsobem se režisérovi formátu Ridleyho Scotta podařilo natočit dvě hodiny trvající nudnou a odtažitou záležitost s topornými dialogy a "rozpadající se" výpravou. Jediným "highlightem" tedy zůstává herecký výkon Christophera Plummera. Nenastal již vážně čas odejít do režisérského důchodu Ridley? „When a man gets wealthy, he has to deal with the problems of freedom. All the choices he could possibly want. An abyss opens up. Well, I watched that abyss. I watched it ruin men, marriages, but most of all, it ruins the children.“ ()

Galerie (61)

Zajímavosti (13)

Související novinky

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

24.11.2021

Filmové servery obletěla čerstvě zpráva, že herci Kevinovi Spaceymu (Americká krása) bylo v loňském roce nezávislým arbitrem přikázáno zaplatit produkční společnosti zodpovědné za tvorbu seriálu Dům… (více)

Kevin Spacey si zahraje v italském dramatu

Kevin Spacey si zahraje v italském dramatu

24.05.2021

Po četných obviněních a kauzách se v Hollywoodu před pár let zavřeli herci Kevinu Spaceymu dveře. A prozatím to nevypadá, že by se mu ještě někdy mohly otevřít. Nyní se ale herci přesto podařilo… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama