Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezaměstnaný inženýr Stanley Hill (John Travolta) se stal svědkem vraždy své manželky, Vivian (Rebecca De Mornay), kterou napadl gang násilníků v podzemních garážích. Sužovaný vinou, že nedokázal zachránit ženu, kterou miloval, se Stanleymu stále vrací obraz Vivian umírající v jeho náručí. Když nejsou detektiv Gilmore (Sam Trammell) a další zkorumpovaní policisté schopni přinést vrahy před soud, obrátí se Stanley na svého starého přítele Dennise (Christopher Meloni) a rozhodne se vzít věci do vlastních rukou. Na cestě pomsty, Stanley odhalí spiknutí, která vede do horních řad vlády. Ti si brzy uvědomí, že Stanley a Dennis jsou mnohem nebezpečnější, než si kdy mohl představit... (TV Barrandov)

(více)

Recenze (117)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film sa zacne ako Hallmarkovsky dojak, ktory sa po chvili zvrhne v 257. kopiu revenge flicku Prianie smrti. Znenazdajky sa z nasho neschopneho hrdinu, ktory neubranil manzelku stane neznicitelna masina, ktora kántri jedneho parchanta za druhym v Seagalovskom style pri ktorom pouziva rychle odzbrojovacie rucne techniky. Bohuzial strih je na urovni sucasnych Seagaloviek, takze bitky prilis prehladne nie su. Ked nepocitam jedno vybuchnute auto, tak ina akcia tu nie je. Ako bonus tu je sokujuca pointa, ktora sa da odhalit behom prvych piatich minut. Vtipne je aspon zaverecne zuctovanie s jednym zaporakom, ktore pôsobi riadne prekombinovane. Takze vysledkom je film so scenarom, ktoremu sa vysmial aj Seagal so svojim vernym poskokom Waxmanom a radsej dali od toho ruky prec. Z nepochopitelneho dôvodu sa ho chytil Travolta s niekdajsim zrucnym remeselnikom Russellom. Lenze casy ich davnej slavy su prec a vysledok je totalna nuda obcas prerusovana trapnymi scenami. Jediny rozdiel oproti sucasnym Seagalovkam alebo Willisovkam je ten, ze Travolta sa evidentne este snazi hrat a nema ten ich klasicky mam vsetko v pici vyraz, ale iba neprirodzene vyzerajucu parochnu. 2/10. ()

castor 

všechny recenze uživatele

John Travolta chce pomstu. Zbytečně mu pro pár dolarů odkrouhli manželku, policie (pro diváka nesmyslně) selhala, náš hrdina zavzpomíná na staré časy, hned při první vyjížďce nočním městem potká vraha a začne střádat plány. Požádá kámoše jasnovidce, ten mu obratem sežene jména a ksichty ostatních kumpánů. John vleze do prvního baru a hle, hned na jednoho narazí. Proboha, disciplínu pomsty známe z předešlých filmových zastavení zatraceně dobře, režisér Arnoldova Likvidátora Chuck Russell mohl leckteré okopírovat a poslat Travoltu, který by si to sakra zasloužil, na poctivou řežbu. Neposlal. Nakonec je to prolezlé až do nejvyšších pater, takže úvodní mord nebyl náhodný. Ale to je vlastně úplně jedno. Náš hrdina se přesouvá z bodu A do bodu B, likviduje zlé feťáky a dealery, kteří mu ochotně skáčou do rány, a my jen vzpomínáme, jak úžasné to bylo, když si vzal tvář Castora Troye. Přitom samotný Travolta se snaží, celou tuhle rutinní thrillerovou báchorku táhne. Navíc vše se odehrává v poměrně přehledných scénách (dřívější Tarantinův kameraman Andrzej Sekula), celé je to mile staromódní, takže i opatrná pochvala je na místě. Horší je ovšem druhá polovina, která jede na neutrál, nijak nepřekvapí a přináší jednu blbou scénu za druhou. Škoda, na tři zářezy se to sápalo. ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Ja vlastne ani neviem, čo k tomuto napísať. Veď to už nie je ani do počtu. Mne ani nevadí, že je to tá najhoršia zbierka klišé, ako že je to tak odfláknuté. Jedna vec je, že Chuck Russell, kedysi schopný režisér, sa bohvieodkiaľ zjavil po 14 rokoch len preto, aby si strihol priemernú kopírku priemerných akčňákov. Asi si potreboval osviežiť základy. Druhá, ale, že si ani nikto ďalší (okrem výborného Meloniho) nedal tú námahu urobiť z toho aspoň ako-tak kvalitný priemer. Keby som nikdy nevidel žiadny film s týmto námetom, hádam by ma to tak nenasralo, pretože objektívne to, pravdaže, nie je horšie ako flákoty iných, v 90. rokoch vychytených hviezd, ktoré už dávno netvoria dejiny populárneho filmu a evidentne potrebujú iba na kaderníka. Ale kto tieto prepadáky platí, to mi aj tak nejde do hlavy. Spoliehajú sa na to, že je niekto zvedavý na Travoltu ? ___ Inak by som viac ocenil, ak by šlo o ten variant, čo si vyskúšal už aj Johnov kamoš Bruce v remaku DEATH WISH a nie ten, čo nasleduje JOHNA WICKA a iných "špecialistov", čo kvôli láske (po)zabudli na svoju minulosť. Navyše Travolta, ktorého som nikdy nemal rád, je tu už fakt zúfalý (na rozdiel od výborného parťáka Ch. Meloniho, ktorý ho totálne strčí do vrecka v každom momente, čo sa zjaví na obrazovke) a vyzerá hrozne. Hoci tu viacerí spomínajú vizáž Terminátora, mne Travolta so zakrvácaným ksichtom evokuje skôr masku Michaela Myersa. Na mieste tých zloduchov by som utiekol hneď na začiatku. Na mieste producentov tiež. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

John Travolta se vydal na cestu odplaty za vraždu svojí milované manželky. Na cestu si přibalil béčkový scénář, vyhořelého režiséra a paruku, které držíte palce, aby zátěž tří bitek, které absolvuje, vydržela. Travoltovi už bohužel musí stačit filmy, které nemají příliš áčkových prostředků, originalitu tahají z paty Stevena Seagala, ohánějí se maximální otřepaností, a skoro vůbec nebaví, což já považuji za největší prohřešek proti divákům. Námět zřejmě shodou náhod putoval přes všechny možné i nemožné béčkové herce, až se jej shodou okolností zázračně ujal Travolta, neb scénář působí, že byl psán na tělo méně kvalitnímu herci. Divák si ve filmu užije drogových dealerů, jejich krutého bosse, zkorumpovaného dua detektivů v jeho službách, zlotřilého guvernéra i sympaticky drsného parťáka z temné hrdinovi minulosti. Jen té akce je poskrovnu. U hrstky kratičkých bitek se nikdo moc nepředřel, u jedné je nemile poznat, že Travolta využil služeb kaskadéra. Kdysi nadějný režisér Chuck Russell už ze sebe nedokáže moc inovativního dostat, se vším se tak nějak pachtí, ovšem objevil až nyní kouzlo esemesek. Každou chvíli se komunikace různých postav, probíhající přes textovky, zobrazovala na obrazovou plochu. Režisér většinu času tápal, jak film pořádně rozpohybovat. Nijak se mu to nedařilo. Mrtvola manželky, co ji dávali do penálu, v nestřeženém okamžiku pohne víčky(!) Já padám. Nejlepší je na filmu dvojka Travolta & Meloni, kteří si kápli do noty. S Christopherem Melonim si dovedu představit nějakou drsnější sólovku plnou hlášek i akce. Tohle ale nebyl film pro tak zdatné herce jako jsou oni. Naprosto otřepaný film s béčkově vyladěným scénářem, nudnou, přihlouplou a zastaralou režií, co chcípla na akci, mohl skutečně přivodit Travoltovi krutý hněv. 40% ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Po viditelných plastikách vyráží Travolta na cestě za pomstou. Zabili mu ženu kterou miloval. Popravdě....... víc by mi do role seděl jeho parták Meloni. Ta jeho bitka v holičství byla sice krátká, ale za to efektní a celkově jsem mu jeho postavu věřil víc. Jinak akce tak akorát, žádný promakaný příběh, ale jen čistá rutinní žánrovka. Herecky to odsejpá a ve své hodině a půl to ani moc nenudí. Snad až na ten začátek. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Jednú z úloh si mal zahrať aj Nicolas Cage. Od natáčania však nakoniec odstúpil kvôli neustále sa posúvajúcemu termínu natáčania. (beso74)
  • Natáčalo sa v Columbuse v štáte Ohio. (beso74)

Reklama

Reklama