Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stephanie (Anna Kendrick), matka a blogerka, se snaží odhalit pravdu o náhlém zmizení své nejlepší přítelkyně Emily (Blake Lively) z jejich městečka. Do napínavé hry plné nečekaných zvratů, tajemství, odhalení, černého humoru, vztahů, lásky, zrady, oddanosti, vraždy a odplaty se zaplete i Emilyin manžel Sean (Henry Golding). Nebezpečný koktejl ve stylu filmů Dívka ve vlaku a Zmizelá Vám namíchá režisér Paul Feig. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (360)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Blake Lively je sexy a tyhle bad bitches ji prostě jdou, problém ovšem je, že to je tak jediné (nad rámec slušné vizuální stránky) co si z tohoto žánrového mixu odnést. Podivný kousek, který se snaží být originální, nápaditý a šokující a přitom není ani jedno. Anna Kendrick je otravná jak nikdy a tahle odlehčená variace na Gone Girl prostě sama o sobě moc nefunguje. Po relativně slušné první půlce se odhalování záhady přesune z nepravděpodobného k pitomému, člověk tak trochu ztrácí pojem o tom, jak se hlavní hrdinky důležitých věcí vlastně vůbec dovtípila a samotný závěr společně s rádoby vtipnou momentkou adorující hybridy je jako ona tlustá tečka za tím, jak ukázkově potopit celkem zajímavý projekt. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Zmizelá byla v roce 2014 něco jako zjevení- David Fincher natočil dost možná svůj nejlepší film, který fungoval snad ve všech bodech, ukázal, že na to Ben Affleck pořád má a, že je Rosamund Pike neuvěřitelná herečka. Zmizelá zároveň odstartovala jakousi horečku thrillerových filmů, které se pokusí napodobit úspěch Zmizelé. Před 2 roky jsme tu měli ambiciozní Dívku ve vlaku, která to zvládla tak napůl a nějaký výraznější pokus tu vlastně od té doby nebyl. Tentokrát se toho všeho ujmul Paul Feig, člověk, který natočil pár zdařilých komedií jako Ženy sobě, Drsňačky, Špión či časem ucházející pokus o reboot Krotitelů duchů, které vždy byli minimálně slušné a sázeli na Mellisu McCarthy. Feig se tentokrát rozhodl na to jít trochu jinak: Po dlouhé době má projekt bez McCarthy (nedal jí ani cameo) a trochu změnil žánr. Nebezpečná laskavost opravdu není komedie, nebo alespoň ne komedie v pravém smyslu. Občas jsem si opravdu připadal jako bych koukal Zmizelou, kterou by se ale někdo pokusil zlehčit a udělat jí méně.... vážnou. Je to sice celé tak trochu komediálně stylizované (především postavy) ale zároveň se to celé bere celkem vážně a řeší se témata, kterým se komedie vyhýbají. A to je možná právě ten problém, protože film často až příliš přeskakuje a výsledkem je trošku nevyvážený mišmaš, který ale v součtu zas tak moc nezamrzí. Film naštěstí dost dobře táhnou nahoru obě představitelky hlavních rolí: Anna Kendrick i Blake Lively totiž pravděpodobně předvádějí nejlepší herecké výkony za poslední dobu, ne li snad za celou kariéru. Obě se navzájem krásně doplňují a jejich chemie a vztah je parádní. Obě jsou odlišné a obě sedí jako prdel na hrnec: Kendrick jako roztomile střelený andílek a Lively jako tajemná manipulátorka. Problém je trochu možná se zápletkou, která se sice rozjede celkem brzo, ale na druhou stranu to občas vypadá jako by už někdo nevěděl kam dál a tak si rychle vymyslí něco od paty. Ne, ty zvraty co tam jsou jsou fajn a občas celkem nepředvídatelné, v součtu se ale objevují příliš velká klišé. Problém je opravdu v tom že film přepíná mezi thrillerem a komedií a je to dost možná způsobené tím, že Paul Feig je především komediální režisér i když šikovný. Většina humoru ve filmu je především ale tlačena přes dialogy, kde se všichni navzájem pomlouvají, nadávají si a říkají si jak totálně zmátli někoho jiného. V součtu to pak funguje jenom 50 na 50. Jedná se vlastně o jednodušší a přístupnější verzi Zmizelé, u které se nemusí tak uvažovat a dá se u ní celkem v poklidu vypnout mozek. Tento podivný mix komedie a psychologického thrilleru je fajn film, rozhodně ale ne žádná převratná událost na kterou by si měl někdo za pár let vzpomenout. Feig je ale pořád šikovnej řemeslník a byla by škoda jeho kariéru zahrabat, jestli něco totiž film táhne nahoru, je to šikovné režijní utopení. A mě by vlastně nevadilo to jednou zase vidět znovu. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $53,548,586Tržby Celosvetovo $97,305,739Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,453,019Tržby za predaj DVD v USA $1,692,774║ Nevýrazná uletená tláchačka. Zubatá Kendricková ako vždy sa nemusí ani moc snažiť aby bola otravná. Paul Feig je mizerný režisér a tu to len po x-krát potvrdzuje. Veľa vecí sa tu bije, neladí to, nesedí, nebaví, od veci nevyvážené. /40%/ ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Odlehčená verze Gone Girl, která se však po úvodní půl hodince spadá do nešikovné směsice komedie a thrilleru. Bohužel se tohoto pocitu až do závěrečných titulků nezbavíte a nakonec to na vás celé zapůsobí dojmem hrozně uměle vykonstruovaného, zbytečně natahovaného a během závěrečného twistu i nedotaženého experimentu, kterým se tvůrci snažili přesvědčit sami sebe, že nepatří do neambiciózního průměru. Pro páteční večer sice dostačující volba, ale příště asi radši sáhnu po filmařsky vyzrálém Fincherovi. 6/10 ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Mix krimi s komedií mi v tomto případě sedl, líbil se mi, bavil mě. Výrazně to popotáhly Anna a Blake, každá svým způsobem, jedna je báječný, mně milý komik a ta druhá je nepřehlédnutelně sexy a film od filmu jí přicházím na chuť, je to takový chamík, což obdivuji ze všeho nejvíc. Takže jo, u mě dobrý, dost dobrý. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v kanadskej provincii Ontario. (MikaelSVK)
  • Film je natočen podle stejnojmenné knihy od Darcey Bell, avšak ve spoustě částech se od své knižní předlohy liší. Zejména závěry obou děl jsou naprosto odlišné. (zajda404)

Reklama

Reklama