Reklama

Reklama

Pátrání

  • USA Searching (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když Davidovi Kimovi (John Cho) zmizí šestnáctiletá dcera, policie se pouští do vyšetřování. O 37 hodin později ale nemá žádnou stopu a David se rozhodne prohledat jediné místo, kam se ještě nikdo nepodíval: její laptop. V supermoderním thrilleru, jehož vyprávění se odvíjí prostřednictvím zařízení, která používáme ke každodenní komunikaci, musí David nalézt digitální stopy jeho dcery dřív, než nadobro zmizí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (460)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ja nemel ani paru, na co to lezu. Muj progres vypadal asi takhle: "ty vole, co to je? - Aha, to byl jen uvod... - Ne, moment, co to sakra je? - To je ale hodne dlouhej uvod. - Hele, ono to docela ujde. - Ono je to vlastne fajn. - Pecka!" Uplne mi nesedel az ten posledni uzel, jinak vsechny ostatni dejovy smycky byly skvely a bylo na nich videt, ze nekdo musel krome googlu pouzit i vlastni hlavu. Kdo se odprosti od formatu, ten si tohle uzije. (Vancouver, Kanada) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, pro mě neokoukaný koncept. Chápu, že to není průkopník, ale zatím jsem neměl čest, takže samotný nápad na mě zapůsobil víc, než by si pravděpodobně zasloužil. Odrazovala mě protivně melodramatická hudba, která jako by vypadla z východoasijských snímků, kde se běžně mísí nasládlý sentiment s brutálním estetizovaným násilím. Mnohem víc mi ale vadila nedotaženost scénáře, který až příliš spoléhá na formu a neřeší oslí můstky a podivuhodné zkraty (opravdu by takhle pracovala policie?). Ani doslovnost a typicky studiový konec ve mě nevzbudily nadšení. Konečně - filmu nepřidává to, že filmařsky ztrácí především ve druhé půli, místo aby efektní vyvrcholení dalo zapomenout slabším chvilkám na začátku. Přes všechno předchozí skuhrání si ale Pátrání si tři hvězdičky spolehlivě obhájí. Celkový dojem: 60 %. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

John Cho se od MILF hlášky herecky posunul trošku dál (viz jeho film Columbus, který ale nikdo neviděl), Searching ovšem není úplně film o hercích. Je o brilantně vypointovaném příběhu, u jehož zpracování se režisér/scénárista rozhodl jít cestou sledování přes monitor a jiné obrazovky (přesně po vzoru našeho skvělého Semestru, ale jistě bychom tuto metodu vysledovali i dál), na kterou si člověk (i když viděl zmiňovaný seriál) musí zpočátku navyknout, aby se mu následně snímek zaryl pod kůži a napětím jej zarazil do sedačky. To se mi přesně stalo a nechci psát nic dalšího kromě dávno pofláklého, o filmu si nic nezjišťujte a jděte do toho naprosto nepolíbení! 10/10.. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Spoiler! Nebýt vytrvalého tatínka, tak by se dcerka hledala do teď. Jak je vidět, internet je špatná, ale v některých případech i dobrá věc. Tady v tom případě pomohla každá drobnost, kterou David našel a dozvěděl se i něco "málo" o své dceři. Zajimavý film, ale bacha pro ty, kteří se na to chtějí podívat - ani s dabingovou verzí budete dost často číst titulky. :D ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $26,020,957Tržby Celosvetovo $75,383,741 Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Tak toto bolo teda dosť originálne na film, nápaditosti sa medze nekladú. Nehovorím že to je do puntiku dokonalé ale po celý čas ma to malo čím strhnúť, upútať, dejovo sa to stále menilo, tranformovalo, menilo, prekvapovalo, dramatizovalo, nechávalo v napätí, teda slušná gradácia a to sa celý dej odohrával, cez obrazovku počítača, či mobilu. Prelúskali sme všetky dostupné maily, aplikácie, sociálne siete... slušne nás to zapája, nechá zamyslieť pri vyhľadávaní cez net ako prísť veci na kĺb. Veľmi šikovná práca, klobúk dolu. /100%/ ()

Galerie (17)

Zajímavosti (52)

  • Zatiaľ čo je v domove svojho brata, David (John Cho) oznámi, že musí ísť na chvíľu ku svojmu autu. Na zázname zo skrytej kamery z obývacej izby má David obidve ruky mimo vrecka, ale na zázname z kuchyne (ktorý by mal byť súčasný), je jeho pravá ruka nejakým spôsobom vrecku. (Pat.Ko)
  • Zatiaľ čo film obsahuje operačné systémy, programy a (väčšinou) webové stránky, boli pre vytvorenie filmu úplne od začiatku rekonštruované a animované na počítačoch. (Pat.Ko)
  • David Kim (John Cho) ve filmu pracuje ve společnosti AppEnsure, Inc. AppEnsure je skutečná společnost, která byla spoluzaložena otcem režiséra Aneeshe Chagantyho Šrí Chagantym, který tam v současnosti pracuje jako technický ředitel. Aneeshova matka, Subha Chaganty, ve firmě také pracuje jako ředitelka pobřežních operací. (Dr Lizal)

Související novinky

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

14.02.2020

Pokud jste si právě přečetli nadpis novinky a netušíte, co si pod pojmem vertikální blockbuster představit, pak nemějte strach, to zatím totiž nikdo. Režisér a producent Timur Bekmambetov (Wanted,… (více)

Reklama

Reklama