Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka (Nia Long) mladé June (Storm Reid) zmizí na dovolené v Kolumbii se svým novým přítelem. Když dcera začne po nezvěstné matce pátrat, svazuje jí ruce nejen úřednická byrokracie, ale i vzdálenost tisíce kilometrů. Zatímco June zůstává v Los Angeles, využívá při hledání stop nejmodernější technologie, aby se ji pokusila najít dřív než bude příliš pozdě. Čím více proniká do světa digitální detekce, dostává se jí více otázek než odpovědí... A když June odhalí tajemství o své matce, zjistí, že ji vlastně vůbec neznala. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (169)

cskomando 

všechny recenze uživatele

Dnešní móda sociálních sítí všude kolem nás např. Face, Whats, Mess... za chvíli se stanou i součástí filmů. Každopádně musím uznat, když už má člověk jéct do zblbnutí, tak pořádně. Další z povedených filmů po searching a vy si říkáte co tam může být asi zajímavého? Řekněme, že děj má spád a rychle utíká, napínavá atmosféra každou minutou pátrání a když už si říkáte tak už na to přišla, je to jasné... Kdepak! Máme tu zvrat a vzápětí další a další, až člověk jen nevěřícně zírá do úplného konce. Kreativita se oceňuje, dechberoucí atmosféra a vyšetřování na vlastní pěst tomu dodává grády. Věřím, že tvůrci přijdou opět co nevidět s dalším podobným filmem. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Tento film si uzije, resp. mu uveri, zrejme mladsie publikum zijuce a dychajuce na socialnych sietach a vobec internete. Zaujimalo ma, nakolko su uvedene stranky a sluzby autenticke a nakolko boli vytvorene len pre ucely filmu samotneho. Samozrejme, niektore mena stranok, live-cam nesedeli, ani nazov mostu Love Lock Bridge v Cartagene. Zaujimave, ze na nom v skutocnosti ani ziadne zamky nemozu byt umiestnene. :) Kto by patral po stopach ako ja, spominany most z videa je cca 500m severozapadne od toho, ktory ukazal June vyhladavac v google-maps, kde si mava s Javi-m live. Mensi twist influencerky v zavere a predtym za 2 odvedenia pozornosti a klamania telom. Neohurilo, ale nie je to uplne marne. Priemer. Mali sme tu i lepsie "desktop" kusky, s ktorymi sa pocas, ale uz i kratko pred Covidom roztrhlo vrece. ()

Reklama

jefff 

všechny recenze uživatele

Film stojí na zvolené formě a na zápletce. Forma je stále inovativní, ale jelikož mi je tenhle sdílený svět odpudivý, úplně mě to nezaujalo a spíš vnitřně rozčilovalo - ale to je hodně subjektivní pohled. Zápletka byla slušná a potěší zvraty i vyhrocené finále. Ale první půlka je trochu moc rozplizlá a moc se nikam divák neposouvá. A Storm to sice hraje autenticky, ale pořád hraje docela nesympatickou teenagerku, která svůj život tráví virtuálně. Dobrý film a lepší pro ty, kterým výše uvedené tolik nevadí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Před zhruba pěti lety vlezl John Cho zmizelé dospívající dceři do soukromí a snažil se v jejím notebooku přijít na jakoukoliv stopu. Veškeré dění i tentokrát sledujeme skrze chytré telefony nebo počítačové obrazovky, kopneme si do nekontrolovatelných možností internetu (opakovaně prolomit heslo není problém) a prostě naplno využíváme všemožné aplikace. V centru dění je tenkrát teenagerka June, jejíž starostlivá matka vyrazí s novým přítelem do Kolumbie, ovšem o pár dní a sérii večírků později čeká na letišti marně. Máma je fuč, boyfriend je fuč, policie je bezradná a June tak započne řetěz pročítání mailů a nabourávání se do účtů. Čeká nás řada zvratů, záhadných překvapení a někdy v polovině dost zásadní zvolnění tempa. Samozřejmě ne všechno dává smysl, místy je to dost na efekt, hodně se hraje na náhodu, aspoň čtvrthodinku bych vypustil. Na druhou stranu je scénáristické a režisérské duo Nicholas D. Johnson a Will Merrick, které výše zmíněné Pátrání stříhalo (tvůrce „prvního“ dílu Aneesh Chaganty je tady v roli producenta a stojí za námětem), soustředěné, jejich pojetí je stylové a celé je to z vizuálního hlediska atraktivní. Nicméně Pátrání mi díky emocionálnímu dopadu sedlo víc. Tři a kousek... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Šipka kurzoru počítače opět v akci. Pro matku (Nia Long) mladé June (Storm Reid) se odjezd na dovolenou se svým novým přítelem (Ken Leung) do exotické Kolumbie stane osudným. Její dcera ji po plánovaném návratu domů marně vyhlíží na letišti. Po matce (i jejím příteli) se slehla zem. Nyní se počítač a veškeré dostupné technologie denní potřeby stanou pro mladou dívku pomocníky při vyhledávání a střádání stop velmi záhadného zmizení. Obdobný až mimořádně stejný koncept užila tvůrčí dvojice Nicholas D. Johnson a Will Merrick už ve své prvotině Pátrání. Vznikl tehdy zajímavě rafinovaný desktopový thriller. Veškeré atributy rafinované spletitosti byly použity i tentokrát. Jen ten požadovaný moment překvapení už se nedostavil v takovém rozpětí a napětí. Co by vlastně mělo být napodruhé tak strašně napínavého na pohybujícím se kurzoru po ploše počítače, neustálém klikání na všemožné aplikace zaheslovaných a náhle zpřístupněných uživatelských účtů a iPhone komunikaci. Pochopitelně se to neobejde bez zásadního zvratu, co vrhne hlavní stín podezření na milence máti. To filmu ale nestačí a v závěru přijde s ještě větším šokujícím odhalením osoby, která měla na starost realizaci celého záludného plánu záhadného zmizení. Vymyšlené to není nikterak pitomě, má to své nápady a invenci, ale ani za mák to není napínavé. A thriller, i ten odehrávající se prostřednictvím plochy počítače, by alespoň měl být trošku napínavý. A ještě bych měl výtku stran herců. Bez výjimky byli naprosto všichni pramálo zajímaví. Vypadalo to, že byli obsazeni, aby se dodržela rasová vyváženost, takže v hlavních rolích dvě černošky, pak hned následuje Asiat, kamarádka hispánského původu (Megan Suri) a nově do komunikace z daleké Kolumbie při pátrání přibyl i Portugalec (Joaquim de Almeida). Docela mě pobavilo, že Ken Leung je viditelně starý, je ročník 1970, ve filmu je ale o deset let mladší. Drastických scén se nedočkáme. Film je mládeži přístupný. Finále je tak trošičku, opravdu jen malinko, akčnější. Opakovaný vtip přestává být vtipem stejně tak opakovaný koncept přestává mít efekt působivosti. A to se právě přihodilo tomuto filmu. 6/10 ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Na začátku filmu jsou vidět záběry z filmu Pátrání (2018), který se v mnoha ohledech podobá filmu Nezvěstná. (Osiris_o.O)
  • Natáčanie prebiehalo od 30. marca do 30. mája 2021 v Los Angeles v Kalifornii. (Arsenal83)
  • Film se odehrává v červnu 2022. (mikki089)

Související novinky

Reklama

Reklama