Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Nedívej se. Neptej se. Neklikej. Patnáctiletý Marty měl celý život před sebou. Teď je ale mrtvý. Zbyla po něm jen série mrazivých videí, které natáčel krátce před svou smrtí. Truchlící otec skládá dohromady střípky Martyho online života, aby odhalil okolnosti jeho tragického konce. Osmidílný thriller #martyisdead inspirovaný skutečnými případy kyberšikany získal hlavní cenu na mezinárodním festivalu Serial Killer. (MALL.TV)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Rozhodně doporučuji nejen pro perfektní herce v hlavních rolích, vhodně zvolenému formátu, decentní míře dávkování, délce a tématu, ale především proto, že je toto ožehavé téma víc než aktuální. Přesto o něm skoro nikdo nemluví, ačkoliv si v jistých formách procházíme tím vším každý, jen co rozklikneme nějakou diskusi na libovolné doméně. Je v tom skryta hlubší myšlenka a odkaz. Nikdy nepodceňujte, jakým způsobem působíte na lidi na druhé straně a jaký to pro vás, nebo pro ně, může mít dopad. Seriál, který rozhodně stojí za to zhlédnout, ačkoliv má pár chyb, ale ta hlavní myšlenka je tam snad jasná. Určitě svěží vítr a čerstvá voda v tom našem českém rybníčku, která rozčeřila hladinu a snad i pár jedinců přinutila zamyslet se. Těším se na druhou sérii, která snad nepodkopne nohy té první. 85% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Trefa do černého a za mě ještě o chlup lepší než #annaismissing. Nesází se zde totiž tak na herce, ale spíše na tvrdý příběh kyberšikany a vyhrožování ve formě poutavého zážitku skrze natočená videa, facebook, konverzace a 90minutové odhalování vraha. Má to fajn atmosféru, dětské herce, celé vyústění původních nevinných konverzací a v závěru šokující odhalení i finální point. Zas a znova absolutně nevěřím, že jde o Česko a jestli to takhle půjde dál, tak i přestože domácí tvorbu vyloženě nesnáším, sebevědomě bych vsadil na Soukupa jako režiséra číslo 1 do budoucna, protože tohle je zcela očividně talentovaný chlápek, který má v ruce řemeslo, cit pro tvorbu i dobré oko na trendy náměty. Šílenost. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vynikající projekt krátkých epizod, které fungují jako detektivka i upozornění na nebezpečí číhající na internetu. V rámci napětí i inteligentního scénáře naprostá rarita české produkce, kterou korunují přirozené herecké výkony. Překvapení a jeden z nejlepších českých projektů, které jsem za dlouhou dobu viděl. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na děti to nejspíš tolik působit nebude, protože 99% puberťáků vám řekne "Nejsem debil! Mě by se nic podobnýho nestalo.". Nicméně můžu potvrdit, že coby strašák pro rodiče to funguje takřka dokonale a generace podobnými věcmi nepolíbená musí zákonitě tápat, když se jejich potomek dostane do podobné spirály. Vtáhlo mě to takřka okamžitě. Má to autentický formát, dostatečné tempo, návodnou hudbu, která ovšem dokonale funguje a přikládá důraz tam, kde je potřeba a dostatečně podporuje napětí a konečně jsou tu i herci, kteří sice nepatří k první lize, ale o to víc mě bavili. Představitel Martyho byl perfektní. Soukup tady potvrzuje, že vysoká kvalita jeho kraťasů není náhodná a pevně doufám, že jeho celovečerní debut tu bude co nevidět. Třesu se na druhou řadu. 100% ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

#martyisdead jsem si dal až po #annaismissing, nicméně jsem toho názoru, že tyhle dva projekty toho mají skutečně hodně společného, zejména co se jejich kvalit týče. Oba dva mají zajímavý příběh, výbornou atmosféru, gradaci, napětí i hromadu zvratů, herci jsou opět výborní, všichni působí uvěřitelně a přirozeně, znovu jsem zde ale narazil na stejný neduh, a sice průhlednost zápletky. Trochu mě štvalo i to rozkouskování, neboť osmkrát se dívat na jedny a ty stejné závěrečné titulky mi fakt už lezlo na nervy. Celkově jsem asi stejně spokojený jak v případě #annaismissing, člověku se ani nechce věřit, že oba počiny vznikly u nás. 8/10. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (14)

  • Seriál je inspirovaný skutečnými událostmi. (Duoscop)
  • Pán, kterému Martyho tatínek (Jan Grundman) sebere telefon, hrál hru „Pokémon GO“. (SONY_)

Související novinky

Český seriál #martyisdead získal cenu Emmy!

Český seriál #martyisdead získal cenu Emmy!

23.11.2020

Včera proběhl online přenos 48. ročníku předávání mezinárodních cen Emmy, které jsou pokládány za televizní obdobu filmových Oscarů. Ocenění udílí americká Akademie televizních umění a věd, která je… (více)

Český seriál usiluje o mezinárodní Emmy

Český seriál usiluje o mezinárodní Emmy

27.09.2020

Přestože hlavní ceny Emmy za loňskou seriálovou tvorbu již byly rozdány, existuje vedle nich také mezinárodní seriálová soutěž – a právě v té teď mezi nominovanými skončil i jeden český seriál.… (více)

Reklama

Reklama