Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Nedívej se. Neptej se. Neklikej. Patnáctiletý Marty měl celý život před sebou. Teď je ale mrtvý. Zbyla po něm jen série mrazivých videí, které natáčel krátce před svou smrtí. Truchlící otec skládá dohromady střípky Martyho online života, aby odhalil okolnosti jeho tragického konce. Osmidílný thriller #martyisdead inspirovaný skutečnými případy kyberšikany získal hlavní cenu na mezinárodním festivalu Serial Killer. (MALL.TV)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Ako vedel som že bol nejaký youtuber marty ktorý sa zabil, potom bol škandál že sú pc hry škodlivé na ľudsky mozog, čo je hlúposť. Tento seriál až taká hlúposť nebola, dal sa pozrieť, aj keď pod českou produkciou som veľa nečakal. Naposledy ale prekvapil Vyšehrad, toto vôbec. Ale pozrieť sa to dalo. 8 casti , ktoré zbehli ako voda. Kyberšikana a vydieranie sú hrozne veci. 3* ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Hodně kvalitní webseriál zabývající se kyberšikanou, který disponuje docela slušným tempem a skvěle vygradovanými jednotlivými díly. Více než aktuální téma s mimořádně silnou výpovědní hodnotou, podpořené dost dobrým scénářem, dovedlo tvůrce k zisku ceny Emmy, což je v našich končinách zcela jistě úspěch z říše snů. (85%) ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Pusobi to jako varovne video, zaobirajici se kybersikanou. Problem mam s tim, ze mi toho kluka neni lito. Protoze kdyz clovek udela blbost (nebo je blbej), ma ho ochranit rodina, potazmo rodice. Zde mi prislo, ze rodice meli delat sami co se sebou...a pak je holt problem. Ale spatne udelane to neni. Je to proste takove soucasne, evropske... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vynikající projekt krátkých epizod, které fungují jako detektivka i upozornění na nebezpečí číhající na internetu. V rámci napětí i inteligentního scénáře naprostá rarita české produkce, kterou korunují přirozené herecké výkony. Překvapení a jeden z nejlepších českých projektů, které jsem za dlouhou dobu viděl. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Soukup potvrdil, že jeho kvalitné krátkometražné počiny neboli náhodou a hneď pri svojej prvej šanci získal Emmy(!!!) za krátky seriál o kyberšikane. Priznám sa, že zvolený formát, kde epizóda seriálu trvá 10 minút mi moc nevyhovoval a uvítal by som dlhšiu stopáž a trochu väčšiu hĺbku postáv,udalostí a všetkého okolo. Ale to je asi tak jediné čo môžem kritizovať. Inak je seriál dobre zahraný, zručne zrežírovaný, dotýka sa aktuálnej problematiky a núti divákov k zamýšľaniu sa a v závere aj možno viacerých prekvapí. Podľa môjho názoru síce Soukup Třídu smrti Martym neprekonal, a preto si piatu hviezdu schovám, ale celkovo určite veľká pochvala. V Česku nám rastie veľmi talentovaný režisér a ja sa teším, čo Soukup natočí nabudúce. 85% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (14)

  • V 2. minutě hraje „Call Me“ od Sprint Edge. (SONY_)
  • „Thriller #martyisdead nedémonizuje prostředí sociálních sítí, ukazuje ho v jeho přirozenosti, ke které patří i kyberšikana a sexting. Jeho smyslem není diváky děsit výstředními scénami, před kterými budou zavírat oči. Naopak, chceme, abychom přestali uhýbat pohledem a připustili si, že uvěřit neskutečnému je v dnešní době mimořádně snadné. Pro každého z nás a pro ty, kteří mají celý život před sebou, obzvlášť. Proto si přejeme, aby si Marty získal pozornost nejen dospělých, ale i dospívajících diváků,“ uvedl Milan Kuchynka jako producent seriálu. (SONY_)
  • Na seriálu spolupracovali i odborníci na internetovou bezpečnost. (Duoscop)

Související novinky

Český seriál #martyisdead získal cenu Emmy!

Český seriál #martyisdead získal cenu Emmy!

23.11.2020

Včera proběhl online přenos 48. ročníku předávání mezinárodních cen Emmy, které jsou pokládány za televizní obdobu filmových Oscarů. Ocenění udílí americká Akademie televizních umění a věd, která je… (více)

Český seriál usiluje o mezinárodní Emmy

Český seriál usiluje o mezinárodní Emmy

27.09.2020

Přestože hlavní ceny Emmy za loňskou seriálovou tvorbu již byly rozdány, existuje vedle nich také mezinárodní seriálová soutěž – a právě v té teď mezi nominovanými skončil i jeden český seriál.… (více)

Reklama

Reklama