Reklama

Reklama

Slet čarodějnic

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V Baskicku v roce 1609 se několik žen obviněných z čarodějnictví snaží oddálit svoji popravu, a tak nalákají inkvizitora na oslavu sabatu. (Netflix)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (44)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Kéž by to bylo hutnější, tvrdší, znepokojivější, temný a všeho všudy trošku dražší, řemeslně/ umělecky vyšší level produkce. Ale ač divadelně mdlejší, i tak ujde jako historický vhled do smradlavý středověký Evropy, věku mlsných páprdů a jejich stupidních honů na "čarodějnice" - zasr*ná katolická církev už by mohla taky hezky shořet. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Milujem zložité jazyky a baskičtina je údajne najkomplikovanejší jazyk celej Európy. Takže musím náležite oceniť, že vo veľkej časti filmu zaznieva práve táto prastará a prazvláštna reč. Film sám osebe je vizuálne podmanivý a pokojne si ho pozriem aj viackrát. No a k samotnej téme? Ono je síce fajn, že sa Vatikán v 21. storočí oficiálne ospravedlnil za procesy s čarodejnicami aj za krížové výpravy, len táto rehabilitácia ako obvykle prichádza príliš neskoro. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Já jsem velmi spokojený. Syrová podívaná, bezútěšná, s občasným světýlkem naděje, které ovšem rádo zhasíná... Většina filmu se vlastně odehrává ve dvou místnostech, ale herečky a herci díky tomu dostávají pořádnou šanci předvést, co umí, a tu šanci rozhodně nepromarňují. Není to sice až tak intenzivní drasťák jako třeba Čarodějnice, ale to už nebude nejspíš nikdy nic. Konec někoho možná překvapí, možná ne, každopádně sedí stoprocentně. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Perfektně ponuré, hutně středověké, autentické, syrové, atmosfericky jednoznačně takové, jako když byste si chtěli pustit film z prostředí Baskitska odehrávající se v roce 1609 o místních čarodějnicích. Překvapilo mě to, především i proto, když vidím, jaké hodnocení zde film má. Kdyby film nešel distribucí Netflixu mezi diváky, tak by to jako alternativní filmařina určená pro festivaly, bylo podle mě úplně v jiných procentuálních relacích. Ale zase by to tady skoro nikdo neviděl. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Že byli komunisté tlupou gaunerů, to je bez diskuse. Ale pokaždé, když slyším nějakého flanďáka pronášet řeč o tom, že by se měli za své zločiny omluvit, dostávám lekci z pokrytectví. Římskokatolická církev toho má totiž na hrbu tolik, že by se už dávno mělo jednat o zakázanou organizaci pro její zločiny proti lidskosti, nemluvě o všech těch pedofilních aférách. Španělská exkurze do sedmnáctého století mě tudíž potěšila velice velmi a znovu mi dokázala, že soudce/ inkvizitor/ žalobce vyzbrojený neprostupnou logikou a pevnou vírou/ ideály musí dosáhnout svého za každého režimu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu probíhalo od začátku května do konce června 2019. (WernerDMZ)
  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 19. září 2020 na Mezinárodním filmovém festivalu v San Sebastiánu. (WernerDMZ)

Reklama

Reklama