Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminalista Viktor Mojžíš se dostane do konfliktu s majitelem psa Jindřichem Oseckým, jenž nečekaně napadne jeho šestiletou dceru Lindu. Použije služební zbraň a psa zastřelí. Incident ale vyvrcholí fyzickým střetem obou mužů a neúmyslným postřelením majitele psa Jindřicha Oseckého. Viktor je následně propuštěn ze služby a odsouzen nepodmíněně na několik let. Když vyjde z vězení, ocitá se na úplném dně. Manželka se s ním rozvedla a chce uhradit výživné na dceru, která jej vlastně nezná a Oseckému, který skončil na invalidním vozíku, musí platit odškodné. Naštěstí mu alespoň jeho kolega Taraba z kriminálky dohodí práci u známého v detektivní agentuře. V téže době na německé dálnici uprchne svým pasákům Klára Osecká, která byla několik let nezvěstná. Policejní tým vedený právě Tarabou informuje její rodiče, manžele Osecké, o vážném fyzickém i psychickém stavu jejich dcery, která byla hospitalizována v nemocnici. Vyslýchá zároveň Lukáše Kulhánka, který řídil auto, z něhož se Kláře podařilo utéct a Kulhánek tuší, že se kolem něj stahuje smyčka. Musí tak za každou cenu umlčet Kláru, aby proti němu nemohla svědčit a ohrozit tak nejen jeho samotného, ale celou skupinu, která se na obchodu s bílým masem podílí. Osudy Jindřicha Oseckého a Viktora Mojžíše se v těchto souvislostech znovu po letech nečekaně protnou. (Česká televize)

(více)

Recenze (203)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Musím souhlasit se zdejší většinou, že první díl se tvůrcům povedl více. Herecky silná záležitost, kde každý zúčastněný využije svůj prostor maximálním možným způsobem. Švehlík to z pozice hlavního hrdiny dokázal utáhnout, ale ten samotný příběh se v druhém díle začal zamotávat stylem, jenž se mi tolik nelíbil. Podle názvu jsem doufal na nějakou hodně silnou katarzi v závěru, kde by došlo ke střetu Kláry a Lukyho, ale autoři to smázli velice rychle (skoro to vypadalo, jako by scénáristům došly nápady) a já jsem si jen dokázal položit otázku....To je jako všechno ? Škoda. Náběh to mělo víc než slušný. Za mě 5/10 ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Tenhle tv film je pro mne unikát, protože ač dílo ČT tak uniklo na net před premiérou. Švehlík jako exmukl a teď očko pátrá po holkách, které zmizely do Nizozemí jako nucené prostitutky. První polovina je pětihvězdičkové drama, který zválcuje všechny tv počiny roku 2019 . syrové, realistické, tíživé ( holky který si tím projdou skončí jako nepoužitelné trosky ) jenže pak se z toho stane div ne kovbojka a závěr je šílený, kdy se za pět minut odvypráví něco, co mělo být třetím dílem s hodinovou stopáží. Film nakonec sráží nepravděpodobnost způsobu lákání dívek z lepších rodin do zahraničí na práci modelky ( to možná fungovalo v devadesátkách) a pak vykreslení pasáci , kteří disponují mocí a vlivem na policii spíš jako byznyspolitikové.a lobisti. Překvapivě se film vyhýbá nějakým brutalitám nebo nahotě ( krom herečky K.Jedličkové a pornoherečky Blanche B.) ale vše utáhne atmosférou, kamerou a hereckými výkony, které jsou 100% a brilantní Fraňka a Mauréry. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nebudu tady posuzovat, který soudce by policajtovi po napadení dcery bullem bez košíku a vodítka za neúmyslné postřelení (což by experti určitě dokázali) napařil takovej flastr, ale budiž, šlo tady o rozehrání hry. Atmosféra je skvělá, ten kdo má být nechutný, tak je, politováníhodný, taktéž. Vondráček jako ultrapara zmrd par excellence. Mužské oko však zaujme Monika co neumí vařit těstoviny, zvláště když pak v kurzu potápění ve vaně ukáže sladký prsíčka. https://www.damu.cz/cs/vse-o-fakulte/studenti/142038-kristyna-jedlickova/ Na druhý díl se těším. EDIT: A druhý díl to trochu zazdil. Protože všechno šlo pěkně, napínačka, ale ten konec je zase z kategorie odbytých/nevíme si rady/hlavně to nějak vymyslet. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

První díl velmi dobrý - temný a mrazivý a velmi mě zaujal. Ale druhý byl po "americku" akční a nereálný, vůbec se to nehodilo k tomu předchozímu, dosledoval jsem abych věděl, jak to skončilo. Konec je otevřený a nechává prostor pro vlastní interpretaci a domněnky, některé události tu být ani nemusely, ale chápu, proč zde byly (i když by to šlo natočit jinak). Stockholmský syndrom je zde sice použit, ale spíš bych uvítal film o jeho vzniku než, že tu prostě je. Herecky mě nejvíc zaujala Zuzana Mauréry. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Miroslav Sovják, scénárista vynikajících Obětí nebo zajímavé Occamovy břitvy, se po letech vrátil dost razantně. První díl má odpich, šokující scény, vymazlený vizuál a výborné herce. Problém s druhým dílem je v tom, že většina jeho stopáže vypráví o stejných věcech, jako první a katarze je dost rychlá. Oceňuju pravdivé zobrazení mravenčí práce policie a to, že onen stokholmský syndrom se nemusí vždy týkat jen obětí zločinu. Snímek mi byl hodně sympatický, přidávám. 70%. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Diagnóza „Stockholmský syndrom“ skutečně existuje. Poprvé byl popsán psychiatrem Frankem Ochbergem v roce 1973. Stockholmský syndrom je specifická pozitivní emoční i afektivní vazba a závislost oběti (např. rukojmí) na pachateli (např. únosci) vyskytující se též ve vztazích některých vězňů a jejich vyšetřovatelů. Často se Stockholmskému syndromu nesprávně říká Helsinský syndrom. První takový případ se stal v roce 1973, kdy se Erik Olsson a Clark Oderth Olofsson pokusili vyloupit jednu z bank ve Stockholmu. Loupež nevyšla a muži zadrželi rukojmí. Vyjednávání trvalo 130 hodin. Po propuštění považovali rukojmí únosce za své ochránce a policisty za nepřítele. (Van_Stajpen)
  • Viktor Mojžíš (David Švehlík) se „narodil“ 29. 10. 1972. Jeho představitel ve stejném roce, ale o půl roku dříve –  6. 4. 1972. (klukluka)
  • Dle vyjádření producentky minisérie navazuje Stockholmský syndrom volně na další minisérii Spravedlnost (od r. 2017). Tato informace je však milná, neboť se v obou sériích vyskytují stejní herci (např. Štěpán Kozub, Martin Finger a další), kteří hrají zcela jiné postavy. (Van_Stajpen)

Reklama

Reklama