Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminalista Viktor Mojžíš se dostane do konfliktu s majitelem psa Jindřichem Oseckým, jenž nečekaně napadne jeho šestiletou dceru Lindu. Použije služební zbraň a psa zastřelí. Incident ale vyvrcholí fyzickým střetem obou mužů a neúmyslným postřelením majitele psa Jindřicha Oseckého. Viktor je následně propuštěn ze služby a odsouzen nepodmíněně na několik let. Když vyjde z vězení, ocitá se na úplném dně. Manželka se s ním rozvedla a chce uhradit výživné na dceru, která jej vlastně nezná a Oseckému, který skončil na invalidním vozíku, musí platit odškodné. Naštěstí mu alespoň jeho kolega Taraba z kriminálky dohodí práci u známého v detektivní agentuře. V téže době na německé dálnici uprchne svým pasákům Klára Osecká, která byla několik let nezvěstná. Policejní tým vedený právě Tarabou informuje její rodiče, manžele Osecké, o vážném fyzickém i psychickém stavu jejich dcery, která byla hospitalizována v nemocnici. Vyslýchá zároveň Lukáše Kulhánka, který řídil auto, z něhož se Kláře podařilo utéct a Kulhánek tuší, že se kolem něj stahuje smyčka. Musí tak za každou cenu umlčet Kláru, aby proti němu nemohla svědčit a ohrozit tak nejen jeho samotného, ale celou skupinu, která se na obchodu s bílým masem podílí. Osudy Jindřicha Oseckého a Viktora Mojžíše se v těchto souvislostech znovu po letech nečekaně protnou. (Česká televize)

(více)

Recenze (203)

bobstock 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy za slušné depresivní drama ve stylu severských, ale z vostravy, kde se od začátku píchne do vosího hnízda a jedeme, bohužel konce jsem se trochu obával jak vyřeší téměř nevyřešitelnou situaci, kdy už mají padouši oba hrdiny na lopatě...no na tomhle musíme ještě v čechách zapracovat, ale jako tv filmek na nedělní večer zasejc jednou slušné. Herecké výkony: Švehlík, Finger, Mauréry, Maximová a Vondráček+ 75% ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Mám pochybnosti o tom, že se stockholmský syndrom vztahuje na pouto, které mezi sebou měli Klára Osecká s Lukim. O tomto jevu se obvykle mluví v souvislosti s únosci a jejich rukojmími poté, co spolu strávili nepřetržitě dlouhou dobu. Tihle dva to spolu ale měli jinak, Klára Lukiho nemusela vidět možná roky. Stačil jsem si taky všimnout chybek, které mi kazily celkový dojem. Například Osečtí se rozhodnou prodat chatu. Kláře se ještě ani nestačily vstřebat modřiny a chata už je prodaná- Osečtí vytahují před Mojžíšem z igelitky balík bankovek. Jindy zvoní vrah u dveří a paraplegik Osecký, který do té doby sledoval z pohovky televizi, najednou sedí v kolečkovém křesle v předsíni. Nebylo to špatné, bavilo mě to, ale kriminálky, které považuji za výborné, jsou kvalitativně trochu někde jinde. ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, jak tady spousta lidí uvádí, že první polovina filmu je výborná, druhá je podstatně horší, uspěchaná a ne úplně zvládnutá. Dokonce si myslím, že by tomu slušela tak 8-10 dílná série. Nevím, jestli na to nebyly prachy nebo proč z toho vznikl jenom dvojdílnej film, ale chtělo by to víc rozvézt. Některý linky nebyly úplně nebo vůbec ukončený, nepochopitelná byla milostná zápletka v druhé půli, to tam snad vůbec být nemuselo. Na druhou stranu takový krimi thrillery u nás zatím nejsou moc zvykem, už vůbec ne ukazovat nějaký drastický nebo nepříjemný scény (např. v závěru scéna s krumpáčem). D. Švehlík je opět výbornej a celkově není nikdo, kdo by nějak herecky zaostával. Pokud má tohle být krůček ke zlepšení tohoto žánru u nás, pak říkám jen tak dál. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

První díl velmi dobrý - temný a mrazivý a velmi mě zaujal. Ale druhý byl po "americku" akční a nereálný, vůbec se to nehodilo k tomu předchozímu, dosledoval jsem abych věděl, jak to skončilo. Konec je otevřený a nechává prostor pro vlastní interpretaci a domněnky, některé události tu být ani nemusely, ale chápu, proč zde byly (i když by to šlo natočit jinak). Stockholmský syndrom je zde sice použit, ale spíš bych uvítal film o jeho vzniku než, že tu prostě je. Herecky mě nejvíc zaujala Zuzana Mauréry. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dvojdílný příběh, u kterého je krásně vidět, jak skvěle může na papíře znít originální námět, ale jak snadno ho scénárista může zprznit samotným průběhem. Zde to snad nemohlo být ani vokatější a musím teda říct, že mě to zatraceně mrzí. Nejsem schopný pochopit, jak Česká televize dokáže za poslední léta natočit dvojdílná témata jako jsou Dukla 61 nebo Metanol a pak vymyslet Stockholmský syndrom, kde jsem se sakra snažil, abych to celkově zhodnotil na tři hvězdy. Námět je totiž fakt super. Postava Davida Švehlíka je ale pro mě totální úlet. Nechci spoilerovat, ani nemám náladu to dál rozepisovat, protože bych se tu musel hrozně vyvztekat, ale přijde mi, že každýmu snad musí bejt jasný, že takhle by se policajt nechoval a člověk už vůbec ne. Nevím, kdo ty filmy schvaluje v ČT a už vůbec nejsem schopnej pochopit, jak je možné, že Česká televize dokáže natočit za poslední léta pětihvězdičkovou pecku a pak průměrný film. Škoda, tak snad příště. Co Vám budu povídat, kdyby Česká televize točila jenom dobré filmy, popř. seriály, byl bych radši…žádná jiná televize to tady neumí. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Dle vyjádření producentky minisérie navazuje Stockholmský syndrom volně na další minisérii Spravedlnost (od r. 2017). Tato informace je však milná, neboť se v obou sériích vyskytují stejní herci (např. Štěpán Kozub, Martin Finger a další), kteří hrají zcela jiné postavy. (Van_Stajpen)
  • Jeden ze tří motorkářů, kteří vychází z čerpací stanice, je Roman Izzi Izaiáš, frontman české rockové kapely Doga. (rublik05)
  • Realizace scénáře trvala 5 let. (SONY_)

Reklama

Reklama