Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminalista Viktor Mojžíš se dostane do konfliktu s majitelem psa Jindřichem Oseckým, jenž nečekaně napadne jeho šestiletou dceru Lindu. Použije služební zbraň a psa zastřelí. Incident ale vyvrcholí fyzickým střetem obou mužů a neúmyslným postřelením majitele psa Jindřicha Oseckého. Viktor je následně propuštěn ze služby a odsouzen nepodmíněně na několik let. Když vyjde z vězení, ocitá se na úplném dně. Manželka se s ním rozvedla a chce uhradit výživné na dceru, která jej vlastně nezná a Oseckému, který skončil na invalidním vozíku, musí platit odškodné. Naštěstí mu alespoň jeho kolega Taraba z kriminálky dohodí práci u známého v detektivní agentuře. V téže době na německé dálnici uprchne svým pasákům Klára Osecká, která byla několik let nezvěstná. Policejní tým vedený právě Tarabou informuje její rodiče, manžele Osecké, o vážném fyzickém i psychickém stavu jejich dcery, která byla hospitalizována v nemocnici. Vyslýchá zároveň Lukáše Kulhánka, který řídil auto, z něhož se Kláře podařilo utéct a Kulhánek tuší, že se kolem něj stahuje smyčka. Musí tak za každou cenu umlčet Kláru, aby proti němu nemohla svědčit a ohrozit tak nejen jeho samotného, ale celou skupinu, která se na obchodu s bílým masem podílí. Osudy Jindřicha Oseckého a Viktora Mojžíše se v těchto souvislostech znovu po letech nečekaně protnou. (Česká televize)

(více)

Recenze (203)

Axident 

všechny recenze uživatele

Po tragicky ochotnickem uvodu se kupodivu dalsi desitky minut ubiraji ve velmi snesitelne rovine kvality a nasince az prijemne prekvapi. Pitoreskni, karikaturisticti pasaci, slapky a mafiani prestanou zoufale prehravat jak v Kamenaku a vse je kupodivu na solidni urovni. V druhem dile je samotna linka vysetrovani hodne upozadnena az zmizela a spise se resi vztahy, vyplivajici z okolnosti. Finale je natolik prekotne, ze mam pocit, jakoby nebyly penize na treti dil, kde by se dalo dustojneji uzavrit souvislosti, ktere vysumi komplet do ztracena. Ale suma sumarum, az na odtrasujicne rozpacite prvni minuty, kdy jsem mel chut vypnout, a prilis kvapny konec, palec nahoru. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Ja myslim, ze se jedna o povedenou televizni kriminalku. Jasne, zaver nemusel byt tak "dramaticky", Svehlik si sex s manzelkou muze, ktereho zmrzacil a zabil mu psa mohl taky odpustit... Ale namet je dobry, zajimave prostredi a velmi dobre herecke vykony vetsiny zucastnenych dela ze Stockholmu prece jen nadprumernou podivanou. ()

Reklama

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Není to žádný extra zázrak ,ale hodnotím jen českou práci.Která je u mě na bodu mrazu. Ale tady mě upoutala i práce herců.Téma obchodu s bílým masem a vlastně scénář ukázal na možné praktiky zločinců.Rychlý prachy. Herečka v roli dcery Oseckých byla úchvatná.Uvěřitelná.Nevím proč to rozmělnili do dvou částí když stopáž vystačila na celovečerní film.Za týden ani nebudeme vědět o čem první díl byl.Málo svižná práce režie.Protože, ač jsem vysoce hodnotila, přední příčka hitparády to zas nebyla. Ale lepší počin v rybníčku české cinema.Kde se toho úžasného zas tak moc  vylovit nedá. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

První díl velmi dobrý - temný a mrazivý a velmi mě zaujal. Ale druhý byl po "americku" akční a nereálný, vůbec se to nehodilo k tomu předchozímu, dosledoval jsem abych věděl, jak to skončilo. Konec je otevřený a nechává prostor pro vlastní interpretaci a domněnky, některé události tu být ani nemusely, ale chápu, proč zde byly (i když by to šlo natočit jinak). Stockholmský syndrom je zde sice použit, ale spíš bych uvítal film o jeho vzniku než, že tu prostě je. Herecky mě nejvíc zaujala Zuzana Mauréry. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

V první části hodně zajímavá thrillerová podivaná z český kotliny. Jenže druhá část sympaticky rozjetej thriller stáhla v lepšim případě do průměru. Už na začátku jsem si řikal, že je těch náhod docela dost, nicméně v druhý půlce se snad každej zásadní posun v ději spolíhal na menší nebo větší náhodu. Když už nic jinýho, mohli si tvůrci odpustit trapnou zápletku s Mojžíšovym románkem, tomu jsem fakt nevěřil. Chválim snahu o akci a chápu, že skromný český rozpočty nedovolujou se v tomhle směru moc rozšoupnout. I tak si ale myslim, že těch pár akčních scén se i "s tim málem" dalo nakroutit líp. A hudba mohla být taky zajímavější. Velká škoda, že se nepodařilo pořádně využít zajímavý zápletky a že je druhá část překombinovaná až těžko uvěřitelná. Třetí slabá hvězda za odvahu pustit se v rámci TV filmu do thrilleru, filmařinu (s výjimkou akce) a herecký výkony. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Viktor Mojžíš (David Švehlík) se „narodil“ 29. 10. 1972. Jeho představitel ve stejném roce, ale o půl roku dříve –  6. 4. 1972. (klukluka)
  • Diagnóza „Stockholmský syndrom“ skutečně existuje. Poprvé byl popsán psychiatrem Frankem Ochbergem v roce 1973. Stockholmský syndrom je specifická pozitivní emoční i afektivní vazba a závislost oběti (např. rukojmí) na pachateli (např. únosci) vyskytující se též ve vztazích některých vězňů a jejich vyšetřovatelů. Často se Stockholmskému syndromu nesprávně říká Helsinský syndrom. První takový případ se stal v roce 1973, kdy se Erik Olsson a Clark Oderth Olofsson pokusili vyloupit jednu z bank ve Stockholmu. Loupež nevyšla a muži zadrželi rukojmí. Vyjednávání trvalo 130 hodin. Po propuštění považovali rukojmí únosce za své ochránce a policisty za nepřítele. (Van_Stajpen)
  • „Zaujal mě především dynamický scénář a role, která pro mě byla hereckou výzvou. Také jsem měla možnost poprvé spolupracovat s režisérem Danem Svátkem a znovu se po minisérii Spravedlnost (od r. 2017) vrátit do Ostravy za ostravským týmem, za obě tato setkání jsem opravdu vděčná,“ uvedla Elizaveta Maximová. (SONY_)

Reklama

Reklama