Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Silvie je úspěšná lékařka a věří, že konečně našla recept i na šťastný vztah. Renata je manželka známého spisovatele, ve svých kurzech dodává dalším ženám odvahu a sílu k lepšímu životu, ale v jejím vlastním životě jeden osudový prvek schází. Herečka a tanečnice Eliška stojí na začátku slibně rozjeté kariéry, ale komplikuje se jí vztah s přítelem – muzikantem... A chlapi z horské služby jsou vždy připraveni pomoci. Kde jinde by se všechny příběhy mohly protnout a vyřešit, než v zasněženém Špindlu? (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Alden_Larson odpad!

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem nečekal, že to bude horší než předchozí díl, ale byl jsem nemile překvapen. Už v prvních deseti minutách jsem tušil, že tento film budu nesnášet a na konci se moje tušení naplnilo. Příběh a všechny jeho dějové linie jsou nudné a postavy nejsou ničím zajímavé. Prezentace je hrozná, film vypadá hrozně lacině jakoby ho natáčeli mobilem a radši ani nebudu zmiňovat otřesný střih. Herecké výkony byly všechny špatné, ale zároveň jsem to od této herecké soustavy měl asi očekávat, všichni to jsou B-listoví seriáloví herci, kterým se na velkém plátně prostě nedaří. Navíc mi film vůbec nepřišel vtipný, většina pokusů o humor byly neskutečně trapné. Ani hudba se mi nelíbila, většina z ní byla melodramatická a nevhodná. 0/10 ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ona už jednička je mizerná, hodinu a půl dlouhá reklama na Špindl (a na nejmenovanou autobusovou službu), ale aspoň působí dojmem, že na ní dělal někdo, kdo aspoň trochu filmařinu ovládá. Dvojka je ale ještě horší. Celý film působí dojmem, jako by někdo ve střižně omylem zaměnil původní film za vystříhané scény, co jsou nahodile poskládány za sebou. Vinu na tom má i příšerný střih, díky kterému se tu různě střídá den a noc, scény na sebe buď nenavazují nebo navazují, ale úplně nepochopitelně a sem tam se objeví i nějaká scéna úplně bez kontextu (někdo jede na lyžích k nějaké zasněžené chatě, přitom nevíme, kdo to je, proč tam jede a vnitřek chaty pak taky nevidíme). Fakt by se to dalo pouštět na FAMU jako studie toho, jak nestříhat filmy. Dále ten filmy absolutně postrádá tempo, je plný vtipů bez pointy a v tradici s většinou současných českých filmů, naprosto postrádá nějaký příběh. A co se těch ostatních vtipů týče, málokterý (vlastně skoro žádný) vyzní alespoň úsměvně. Taky je tu zbytečně moc postav, přičemž většina z nich je k ničemu (Pavlásek) a některé tu mají jediný úděl - nahodile se zjevovat a mizet (Skamene). Chvílemi jsem i přemýšlel, jestli to náhodou není fantasy a některé z postav jsou, co já vím, duchové Špindlu, třeba. Ale bohužel, je to jen vina kreténského scénáře. Jediné, co stojí za zmínku, jsou herecké výkony NĚKTERÝCH účinkujících, ale nikdo tu nemá co pořádně hrát, takže to není bůhvíjaký klad. Místy to bylo ale tak strašně špatné, že jsem se bavil, takže tu slabou 1* dám. Víc fakt ne. Ale rozhodně je to pořád povedenější, než třeba Román pro pokročilé nebo Revizoři. Slabá 1* ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jedničku si už tak nepamatuju a je škoda, že Nova neodvysílala oba díly postupně za sebou. Mám jen pocit, že se mi moc nelíbila. Druhý díl Špindlu mě neuvěřitelně překvapil. Ovšem úvodem třeba říct, že Špindl 2 mate tělem. Rozhodně se nejedná o nijak závratně dobrou komedii. Pokud přimhouříme obě oči tak tragikomedie by byla správným zařazením. Mě se líbilo množství hlášek, které ale mohly být lepší, kdyby byly lépe zahrané a ještě lépe sestříhané. Například Roman Blumaier prostě samotnou vtipnost svých výstupů kazil. Samotná "komedie", kdyby nepojednávala o více osudech, dost by mi připomínala film Pepa, na kterém se Jaroslav Sauer také podílel. I tam se jednalo o takovou komedii nekomedii, která měla tragikomické prvky. A též ode mě dostala tři hvězdy. Jednotlivé zápletky totiž mnohdy nejsou úsměvné, až na pár výjimek, ale spíš k zamyšlení. Jinak výborná hudba a skvělí herci, které mám rád, takže z tohoto pohledu fajn vysokohorský film, u kterého se bouchat smíchy nebudete, ale rozhodně bych věřil, že někoho přiměje zamyslet se nad svým životem. Překvapivě cítím, že dvojka je lepší než jednička i když je z úplně jiného těsta než z jakého to tvůrci asi zamýšleli upéct. ()

SONY_ odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný pokračování a naprosto zbytečně vyhozený prachy. V prvním díle toho humoru bylo taky na hraně trapnosti, ale tady zazněly tak maximálně dvě dobré hlášky od iPhonistky Anny Čtvrtníčkové za celý film. Mimochodem pořád ji nemám rád. Raději se do Špindlu vydejte sami a na tohle nekoukejte. Hvězdička vlastně patří jen krásné zimní krajině. /10%/ ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Během 48 hodin jsem dal Můj příběh, Román pro pokročilé a tento Špindl 2, a trochu se mi udělalo nevolno při představě, že tohle je reprezentace české kimematografie roku 2019. To i Slováci se svými třemi filmy za rok se o něco snaží. Špindl II. je z těch tří bezkonkurenčně nejslabší - Můj příběh se snažil závažným tématem, Román pro pokročilé měl Vašuta a Čvančarovou, Špindl II. má jen pár hezkých záběrů přírody jinak je to permanentní pokus o cosi vtipného každou sekundu, ale výsledkem je něco suchopádného, kdy jsem se nakonec zasmál u dvou nejprimitivnějších věcí, kdy tvůrci po kameňákovsku útočí na ty nejnižší pudy humoru ( " můžete dýchat penisem" ). Jedna hvězda za přírodu a jedinou snesitelnou příjemnou linku Hanka Vágnerová vs. Filip Blažek. ()

Galerie (208)

Zajímavosti (6)

  • Hlášku „Lvi žerou první“ používá Vémola často ve spojení s MMA. (Duoscop)
  • „Nejdřív mě nabídka na filmování kvůli zimě odradila, ale pak jsem si řekla, že nemůžu být takový srab a že se musím trochu hecnout. Taky jsem byla na horách po 15 letech,“ řekla herečka Hana Vagnerová. (SONY_)
  • „Natáčení mi přineslo spoustu velmi milých nových setkání, a to nejen s režisérem Balašem, který je opravdu výjimečná osobnost, a se kterým si přeji spolupracovat i někdy v budoucnu. Jinak mi z natáčení kromě krásy hor utkvělo neuvěřitelné nasazení, tempo a profesionální přístup všech lidí ve štábu,“ uvedla herečka Kateřina Kaira Hrachovcová. (SONY_)

Reklama

Reklama