Reklama

Reklama

Vivárium

  • Irsko Vivarium (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Vivárium je zpravidla uzavřené prostředí, určené pro chov zvířat či k jejich výzkumu. Jesse Eisenberg a Imogen Poots v artové alegorii koloběhu konzumní společnosti představují pár, který chce koupit rodinný dům. To zamilovanou dvojici zavede do zcela nové čtvrti Yonder. Velmi rychle ale pochopí, že něco nesedí; všechny budovy vypadají stejně a navíc se zdá, že kromě nich nejsou široko daleko žádní další obyvatelé. Situace se vyostří, když pár zjistí, že se ocitli uprostřed labyrintu. V bezpečí jednoho z domků vyhledá úkryt a snaží se vymyslet, jak z toho ven. V tu chvíli zazvoní zvonek a na zápraží se objeví podivný balíček… (Future Gate)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (165)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Velmi nepříjemná alegorická mind fucking záležitost, o které v době karantény asi nechcete úplně hloubat. Je to sice výborně zahrané a tísnivé. S tou alegorií bych to zas až tak intenzivně neviděla, ale proč ne. Vivárium by si spíš opravdu zasloužilo to rozuzlení posunout ještě do trochu jiných sfér tak, aby byl divák aspoň trochu více spokojen s koncem. Většina stopáže je totiž dost časté opakování podobných scén a gradace je tu taková trochu nemastná, neslaná. Nejvíc zapamatovatelným se pro mě stal určitě zdejší nadpozemský synáček, který se staral o veškeré vyvstávající otazníky. Nevím, jestli se v divácích probudily ty pocity, které v nich tvůrci probudit chtěli, ale film to byl dobrý a znepokojivý, ale asi se z toho dalo vymáčknout víc. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Vivarium je zvidavy nemilosrdny sci-fi horor o tom,jak muzete byt uveznen ve svem vlastnim dome,coz je muj pripad. Nauvne jsem se domnival,ze behem pandemii jsou doma izolovani nemocni a oni ejhle naopak zdravi. Ustredni par jen aniz by k tomu vyvijel usili empaticti a presvedcivi. Vykonali na filmu zasadni praci. Pripominalo mi to analogii na nekonecna americka predmesti s izolovanymi rodinami, kde by prece chtel zit kazdy. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Bizárium jinak ani tenhle film, nelze nazvat a já už viděl hodně divných záležitostí, ale tenhle film bych se nebál zařadit do top desítky. A byť ze začátku, to má slušnou dávku černého humoru, tak postupně je to čím dál víc divnější a děsivější. Během sledování, sem přemýšlel nad různými teoriemi, je to snad očistec/Limbus a nebo snad něco jiného ? Do jisté míry, mi film zodpověděl otázku a to na téma, o co jde, ale zároveň ve filmu vyvstalo hned několik dalších, na které se asi neodpoví. Jesse Eisenberg, když nehraje Lexe Luthora, tak je mi hrozně sympatický a když ho hraje, no neni v tom úplně dobrý. Imogen Poots je prostě vynikající, mohl bych to sice rozvést, ale vynikající mluví samo za sebe. Klučina i jeho dospělá verze, sou děsivý a slizký. Tenhle film rozhodně neni pro každého, ale jelikož mám tyhle filmy rád a tenhle se zvlášť vyvedl, tak s klidným svědomím hodnotím čtvrť Yonder pěti hvězdičkami. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

No ty kráso.. to je jediný co jsem chtěl napsat, ale seru na to napíšu aspon proč dávám plnej počet 1. film mě bavil od začátku do konce, nepředvídatelný, napínavý.. čekal jsem každou vteřinu co z toho vyleze.. 2. Je to fakt psycho. 3. zpracování je doslova perfektní, to samý herecký výkony. (Eisenberga nemusím, ale tady mě bavil) 4. Když to srovnám s 99% dnešní filmové tvorby, co poslední dobou vzniká za sračky, jedna píčovina vedle druhý.. levný, zdechlý slashery, béčkový akční filmy, CGI sračky, nevtipný komedie.. tak tohle je to 1%, který zaujme a baví od začátku do konce a má to ovšem (jak jinak) ()

Marrdaa 

všechny recenze uživatele

Zatím nedoceněná Imogen v navždy nedotažené záhadě. Vivarium naštěstí nehraje příliš na artovou strunu, což bych já osobně nepřenesl přes své jílovité srdce a je zde i jistý potenciál, jak by se dal snímek doladit tak, aby dával smysl. Jen škoda, že to nemohlo být na první dobrou. Nicméně za nápad jak degradovat Truman show na verzi 0.6 dávám krásné 3 bodíčky. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama