Reklama

Reklama

VOD (1)

Když začnou agenti Impéria představovat nové riziko, je Obi-Wan Kenobi nucen opustit svůj úkryt. (Disney+)

Recenze (103)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nostalgie, známé prostředí, Ewan McGregor a to je všechno - takže doufám, že tahle bezradná úvodní dumačka a recyklačka tematických klišé tvoří fakt jen rozjezd pro navození depresivní Kenobiho situace. Lesní honička působí jako něco, co by se hodilo do parodie na první epizodu Obi-Wana, nikoliv do první epizody Obi-Wana (lol). Trikově a vizuálně OK, pokud člověk pomine skromnější výpravu (ta se ale k tématu hodí). Každopádně když si tohle člověk pustí v závěsu po famózní čtvrté řadě Stranger Things (oba seriály vyšly v tentýž den), vidí ten kontrast mezi nadupanou Dufferovic autorskou věcí a Star Wars seriálem, který působí, že byl... vyroben prostě na zakázku (protože Star Wars, že jo). Ale rád se nechám překvapit - jak už jsem někde řekl, SW projektům vzhledem k nekonečný velikosti univerza fandím. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu uťahaný štart. V porovnaní s takým Mandalorianom omnoho menej dynamické a zatiaľ tiež bez zaujímavejšej akcie, ale aspoň so snahou postupne budovať napätie. Okrem Ewana poteší aj návrat pôvodného hereckého obsadenia menších postáv, či už Joel Edgerton ako Owen alebo Jimmy Smits v úlohe senátora Organu. Inak miesto nostalgie v podobe pripomenutia starých postáv toho otvárak zase tak veľa neponúkol, tak snáď sa to po tejto rutine v ďalších častiach poriadne rozbehne. ()

Reklama

Hellierer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z návratu Obi-Wana jsem se měl cítit nadšený a unešený, leč nakonec jsou mé pocity poněkud ambivalentní. Je to ok, ale hrozně mi tam chybí nějaké to srdíčko, drive, dynamika a emoce. Nevím, jestli Disneyho dojení ze mě nedostalo poslední zbytky nadšení, ale když i seriál o takové postavě působí dojmem spotřebky, je něco špatně. Navíc zlé straně chybí jakékoli charisma a působí spíše směšně, nehledě na různé humorné scenáristické kotrmelce. PS: Když to porovnám se startem čtvrté série Stranger Things, tak jenom po režijní i technické stránce to je jako nebe a dudy. ()

Welulu 

všechny recenze uživatele

Neoriginální (kdo tvrdí opak, prosím kde?), rozvleklé a zakládající si na tom, že zafunguje nostalgie. Jenže tu Star Wars neznásilňují poprvé a prostě přijde moment, kdy už to fakt nefunguje. Linka s nejmenovanou dívkou je vyloženě nastavovaná nezajímavá kaše, navíc dle mého názoru neodpovídá chováním své dospělé verzi. A co je ze všeho nejhorší - celé to byla zatím nuda. 3. hvězda jen za hudbu a Ewana, jinak prachprosté 2. ()

Giggo 

všechny recenze uživatele

Achjo, snad je mi i líto psát "recenzi" na tento první díl. Možná by člověk neměl nic očekávat a šlo by to. Lze však neočekávat nic od jedné z nejslavnějších postav filmového vesmíru? Jednoho z největších klaďasů, nejsilnějších jeddiů, nejznámějších, nej... nej a další nej? Nelze. Proto promiňte, že očekávám husí kůži jen se Obi Wan zjeví na scéně.  Bohužel za celou dobu se nedostavila. Nostalgie level 0. Nechápu jak někdo může takto sprznit jednu z nejočekávanějších věcí naší doby. Vždyť za to natočit Obi Wana by dal Spielberg, Coppola ... a další ruku do ohně. Místo toho nám to točí další ženská od Disnyho, která zjevně neví co dělá. Hudba nijak závratně nepomáhá nejspíše to bude protože Williamsovu klasiku předělal další neschopný člověk. Zabít první díl tímto způsobem je až úchvatná přehlídka neschopnosti a diletanství, které v divizi SW pod Disney panuje. Bohužel stále se neprobrali, ale jejich dětský konzument 15- jim to v klidu sežere i s hamburgerem od maminky. 2* sou za Ewana McGregora, kterého je mi líto, protože jeho potenciál je zde naprosto promrhán. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Jedi, která se snažila ochránit skupinku padawanů, když byl proveden rozkaz 66, byla Minas Velti (Ming Qiu). Jedijská mistryně, která se specializovala zejména na obranu se světelným mečem. (Veskoslav)

Reklama

Reklama