Reklama

Reklama

Hrabě Monte Cristo

  • Česko Hrabě Monte Christo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1814 a francouzští námořníci Edmond Dantes a Fernand Mondego hledají na ostrově Elba pomoc pro nemocného kapitána lodi Faraon. Střetnou se s Napoleonem, který požádá Edmonda, zda by do Francie nedoručil jeden dopis. Po návratu do Marseille jmenuje majitel loďařství Morrell Dantese kapitánem, což nelibě nese nejen Fernand, ale také ctižádostivý první důstojník Danglar. Štastný Edmond se sejde s milovanou snoubenkou Mercedes. Vidí je žárlící Fernand, který ji také miluje, a pak řekne Danglarovi o Napoleonově dopisu. Edmond je zatčen a u výslechu dopis odevzdá s patřičným vysvětlením. Soudce Villefort ho propustí, ale pak zjistí, že dopis byl určen jeho otci. Spálí ho a Dantese nechá převézt do věznice na ostrově If, kde v kobce prožije sedm let plných utrpení. Potom se k němu do cely prokope starý abbé Faria. Učí ho všemu, co sám zná. Pomůže mu také pochopit, co a proč se stalo. Dantes je odhodlán uprchnout a zasvětit život pomstě. Při kopání tunelu Fariu smrtelně zraní padající strop. Umírající muž prozradí Edmondovi místo, kde je ukryt obrovský poklad hraběte Spady... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak si tady čtu některé vaše komentáře a svým způsobem vám rozumím a chápu vás. Ale na sledování filmů je krásné to, že něco může být pro někoho úplný odpad a pro někoho to může být životní kult. Nechci tím říct, že tenhle film je můj nejoblíbenější - to rozhodně NE!!! Ale mě osobně ani nevadilo, že se film soutředil na úplně něco jiného než na historický kontext a nedržel se předlohy. Já jsem ho bral jako individuální film a užil jsem si ho. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Dumasovy knihy mne provázely celé mé dětství a Hrabě Monte Cristo z nich byla nejoblíbenější (se Třemi mušketýry jsem román také četl několikrát), proto bohužel pro filmové adaptace-slátaniny tohoto typu opravdu nemám pochopení (ostatně i většina filmů o třech mušketýrech stojí za starou belu, a to opět zejména americké snímky). Mrzí mne, že jsem zatím neměl možnost vidět Monte Crista z roku 1955 s Jeanem Maraisem. Ten má alespoň knize úměrnou stopáž (poznámka: v tomto mém srovnávacím hodnocení neberu v potaz seriálovou tvorbu, která má ovšem možnost absorbovat nepoměrně větší část děje předlohy, v čemž je oproti celovečerním filmům zejména v tomto případě ve výhodě)... ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Průměrná adaptace nejslavnější knihy Alexandra Dumase Hrabě Monte Cristo. Edmond Dantes plánuje svatbu se svou přítelkyní Mercedes. Ta se zároveň líbí jeho nejlepšímu příteli Fernandovi, který na Edmonda nastraží past a získá Mercedes pro sebe. Edmond je uvězněn na Ostrově Monte Christo. Po útěku odsud se začne mstít všem, kdo měl v jeho uvěznění prsty. Kevin Reynolds není špatný režisér, ale natočil už lepší filmy. Obsazení dvojice James Caviezel a Guy Pearce nebyla špatná volba. Za zkouknutí to stojí, ale podruhé už bych to nemusel.... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hodně kontroverzní zpracování Dumasovy předlohy. V roli Monte Crista si lze představit i jiného herce, než je James Caviezel. Stejně tak i záporáka Guy Pearce mohl hrát v pohodě někdo jiný. Herci jsou vůbec překvapivě nevýrazní, až na jediného - Michael Wincott je ve své roli naprosto výjimečný, ale je to jen vedlejší role. Mix romantiky, zrady a pomsty si možná zasloužil lepší zpracování, ale abych jenom nehanil. Kevin Reynolds je solidní režisér, který má cit pro dramatické scény a gradaci. Nového a striktně se literární předlohy držícího zpracování Monte Christa se stejně hned tak nedočkáme, tak berme zavděk tím, co je. 70% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Předělávka po americku,nikdo nemohl očekávat nic duchaplného,ale jako zábava na všední večer docela hodně v pohodě.(A už asi vím,na základě kterého filmu si Gibson vybral Caviezela pro roli Krista 8D)(A ještě jedna věc mě zarazila,všimli jste si?Jak oni to dělaj,že vypadaj stejně ve dvaceti jako ve čtyřiceti?8D).Mě ten film neurazil!(Ale Dumas by asi mluvil jinak!!!8D) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (21)

  • Príbeh v knihe začína priplávaním Faraóna do prístavu v Marseilles. O tom, čo sa stalo na ostrove Elba, sa dozvedáme z rozprávania hlavného hrdinu. Tvorcovia filmu sa však rozhodli túto časť deja radšej natočiť než len prerozprávať. (ČSFD)
  • Bílé puntíkované šaty s květinovým vzorem na živůtku, které má na sobě Dagmara Dominczyk (Mercedes Iguanada) v kanceláři monsiňora Villeforta, jsou ty samé, co měla na sobě Julia Sawalha (Lydia Bennet) při pozorování Wickhamovy jízdy na koni v seriálu Pýcha a předsudek (1995). Ten samý kostým měla také Ruby Bentall(Mary Bennet) na plese Meryton Assembly v seriálu Lost in Austen (2008). (HappySmile)
  • Guyi Pearceovi byla původně nabídnuta role Edmonda Dantese. (HappySmile)

Reklama

Reklama