Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorští policisté Nick (Michael Douglas) a Charlie (Andy Garcia) se stanou svědky vraždy v baru a útočníka okamžitě zadrží. Vrah jménem Sato (Yusaku Matsuda) je členem nechvalně proslulé japonské mafiánské organizace Jakuza, a Nick s Charliem musí gangstera dostat zpátky do Ósaky a postavit jej před soud. Ostatní gangsteři mu však pomohou uprchnout z policejní vazby. Nick a Charlie jsou tak nuceni pročesat nebezpečné podsvětí japonského organizovaného zločinu, aby uprchlého zločince našli. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

J.Connor 

všechny recenze uživatele

znáte to... mlžný opary se povalují po neonových logách předních zaibatsu, technický světlo probleskuje mezi roletami, větráky rozmělňují oblaka kouře, od nabroušených katan jiskry odlétají, vlahá špína přízemních tržišť si to dává s chladem naleštěných vyšších pater a i ty ranní rozbřesky v sobě mají něco temného... po letech prostě musím zvýšit na 4, ty obrázky jsou bezkonkurenční ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Scottova filmografie má slabá místa a bystřejším už došlo, že Černý déšť mezi ně rozhodně patří. Evidentně chtěl prezentovat japonskou kulturu běžnému divákovi, ale obsah už příliš neřešil, a proto zůstalo jen u pěkných obrázků okolo nezajímavé krimi zápletky. Nepomohla ani účast Douglase, který byl v té době na vrcholu své slávy. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Jestli čekáte zajímavý pohled na japonskou kulturu a mentalitu, tak na to zapomeňte, tohle by zplácal z nesmyslných mýtů i čtenář Blesku. Ridley Scott si tradičně nevšímá toho, že točí kravinu a snaží se o výtvarnou stránku, která ale tentokrát i přes kulisy Japonska neohromuje. Postava Michaela Douglase je nesympatický otravný kretén, parodie asociála, se kterým nelze sympatizovat a výlet obou detektivů v civilizovaných divácích vzbuzuje silný pocit trapnosti. Nuda, klišé, demence, zfušované řemeslo. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Dejme vzpomenout Brucovým Smrtonosným pastím, Slyovým Rambům či třeba Arnoldovu Komandu... I Douglas v letech osmdesátých uměl zatočit s pár parchantama a vysolit u toho i nějakou tu drsnou hlášku! Režie Ridley Scott, hudba Zimmerova a pletka s Yakuzou, to přeci nemůže nebavit. Ovšem i přes dobrý výkon Michaela jsem moc rád, že se sundal z dráhy akčního herce, protože dnes se težko hledá lepší herec devadesátkových thrillerů, než je právě ON! 75% ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Akční film působí poněkud ohraně, protože podobný děj, skoro stejnou zápletku a její způsob řešení, už bylo x krát viděno a v různých kvalitách. Bohužel je pak těžké si uvědomit, že tento fílm patří k těm průkopnickým poplatným své době vzniku. Jako fanoušek akčního žánru a pánů Douglase i Garcii nemůžu jít níž a ani nechci.:-) "Doufám, že aspoň jeden šikmookej umí blafnout anglicky." A ještě mě zaujala vizionářská věta, která o dvacet let předešla dobu: "Teď je v Americe dobrá jen hudba a filmy." Musím jedině souhlasit, není nad bezkonkurenční továrnu na sny! ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • První verze filmu měla stopáž 2 hodiny a 40 minut. (Holina)
  • Jackie Chan odmítl roli ve filmu, protože nechtěl hrát zápornou postavu. (Holina)

Reklama

Reklama