Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorští policisté Nick (Michael Douglas) a Charlie (Andy Garcia) se stanou svědky vraždy v baru a útočníka okamžitě zadrží. Vrah jménem Sato (Yusaku Matsuda) je členem nechvalně proslulé japonské mafiánské organizace Jakuza, a Nick s Charliem musí gangstera dostat zpátky do Ósaky a postavit jej před soud. Ostatní gangsteři mu však pomohou uprchnout z policejní vazby. Nick a Charlie jsou tak nuceni pročesat nebezpečné podsvětí japonského organizovaného zločinu, aby uprchlého zločince našli. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak po rokoch som sa dostal aj ja k tomuto kúsku a musím povedať, že je to fakt dobré. Ľahší príbeh zatieni Scottová drsná réžia a perfektný Douglas s Garciom. Zimmer tu svoje synťáky tiež spať nenechal, a aj keď trochu ta hudba zostarla melódiu to má a Scottovú atmosféru dokáže tiež podporiť. Black Rain je síce menej známa Scottovka, ale rozhodne akčná a kvalitná, odporúčam. 80% - 4* ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorších Scottových filmů, protože nejnudnějších. Ridley Scott je pořád tím Mistrem, který umí kouzlit krásné obrazy, zde podpořené půvabem exotického prostředí Japonska, ale také se zde projevuje jeho typická bolístka pro velkou část jeho filmů - mizerný scenář. Bez Scottova kouzlení zůstává jenom podprůměrná zapomenutelná kriminálka. ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

absolútne priemerný krimi-thriller. od prepadu do nižšieho hodnotenia ho zachraňuje scott a jeho nesporný vizuálny talent (hlavne v druhej polovici filmu, väčšina záberov vyzerá ako pohladnice). filmu ani príliš nepomáha douglas, ktorý tu je dosť nesympatický a pôsobý dojmom strašne namysleného frajera. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak na týhle kriminálce se vydatně podepsal zub času.Rádoby drsná a temná krimi má díry ve scénáři dlouho zrajícího ementálu a místy působí až nechtěně parodickým dojmem.Tenhle film jsem nikdy moc nemusel a dnes sem si ho po letech připoměl,no film dobrý leda na to,abyho dávali uprostřed noci na Baranndově.Těžko uvěřit že ho režíroval Ridley. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Scottova filmografie má slabá místa a bystřejším už došlo, že Černý déšť mezi ně rozhodně patří. Evidentně chtěl prezentovat japonskou kulturu běžnému divákovi, ale obsah už příliš neřešil, a proto zůstalo jen u pěkných obrázků okolo nezajímavé krimi zápletky. Nepomohla ani účast Douglase, který byl v té době na vrcholu své slávy. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • První verze filmu měla stopáž 2 hodiny a 40 minut. (Holina)
  • Jackie Chan odmítl roli ve filmu, protože nechtěl hrát zápornou postavu. (Holina)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno