Reklama

Reklama

Legenda

Trailer 1

Obsahy(1)

Není Dobra bez Zla, Lásky bez Nenávisti, Nevinnosti bez Chtíče. A nade vším vládne Pán temnot (Tim Curry). V nastolení vlády noci a zla mu už brání jen drobnost: existence dvou posvátných jednorožců. Dokud ti budou běhat po Zemi, zlo nemůže život lidí ohrozit. Zbavit se jich ovšem nebude žádný problém. Věrný, nestvůrný skřet Blix je rád zabije, může-li se tím zavděčit svému pánovi. I když přiblížit se k nim nebude nijak snadné. Má-li se však Osud naplnit, naplní se. A princezna Lili (Mia Sara) netuší, že její obdiv k těmto nádherným zvířatům odstartuje tragédii netušených rozměrů. Zlo ale přece nemůže definitivně zvítězit! Princeznin přítel Jack (Tom Cruise), který tak trochu cítí odpovědnost za to, co se stalo, je o tom přesvědčen. A je odhodlán udělat vše, aby svět zachránil. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (339)

predators 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoct, ale tato bizarní pohádka ve mně dokáže vždy zaujmout. Pamatuji si ji už jako malé dítě, kdy jsem obdivoval Toma Cruise a při mnoha scénách sotva popadal dech. Ačkoliv v mnoha ohledech působí depresivně, zobrazení dobra a zla je opravdovým skvostem, stejně jako příběh a prostředí v němž se odehrává. Na tento film se nezapomíná a já si ho dnes (6.12.2008) rád připomněl. Inu Legenda je názvem opodstatněným... 80% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tom Cruise se krátce po smrti otce, kterého vinil z rozhozeného rodinného soužití, ocitl ve společnosti víl, skřítků a jednorožců, kdy v Londýně pod taktovkou Ridleyho Scotta natočil fantasy příběh, který se nakonec úplně nevyvedl. Cruise i další herci byli zavalení aranžmá a zvláštními efekty, jejich postavy i kvůli slabšímu scénáři zapadly, natáčení navíc provázely nehody – mnohá zranění, velký požár kulis, četné přestříhávání. Viděno už dávno, opětovné zhlédnutí si tak tahle vizuální pohádka zaslouží. A třeba se změní i hodnocení. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jesus, takhle nesympatickou pohádkovou fantasy jsem snad ještě neviděl. Tupě čučící Cruise je tu fakt šílenej, šilhavá víla snad ještě víc a to děcko s divným hlasem wtf a korunu tomu dávali pitvoříci se elfové a neméně nablblá princezna. Jakmile se na scéně objevil hlavní záporák v podání Tima Curryho, bylo to chvíli docela snesitelné, ale jako celek je to kýčovitá a špatně zahraná rozvleklá nuda. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Legenda je především pastva pro oči. Ridley Scott vykouzlil typický pohádkový příběh, kde proti sobě tradičně stojí dobro a zlo, zasazený do překrásného Tolkienovského světa a doplněn nádhernou hudbou Jerryho Goldsmithe. Legenda mě mile překvapila, od spojení Ridley Scott a fantasy pohádka jsem si mnoho nesliboval, ale nakonec jsem vcelku spokojen. Dodám jen, že jsem viděl 114 minutovou režisérskou verzi. S přihlédnutím k tomu, že je Legenda asi nejslabším "celovečerákem" Ridleyho Scotta, dávám jen za 3*. 70% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Příběh v duchu pohádek bratří Grimmů. Hrůzné zlo se pokouší převzít moc nad krásnou mladou dívkou, která reprezentuje absolutní nevinnost. Skladatel: Jerry Goldsmith. Dirigent: Jerry Goldsmith. Další autor: John Bettis. Orchestrace: Alexander Courage. Účinkují: The National Philharmonic Orchestra. Producent alba: Jerry Goldsmith. Datum vydání: 7. květen 2002. Vydavatel: Silva America ()

Galerie (52)

Zajímavosti (15)

  • Britská společnost kameramanů udělila v roce 1985 Alexu Thomsonovi za tento snímek cenu za nejlepší kameru. (Terva)
  • Pohádka byla postupně sestříhána ze svých 150 minut na hodinku a půl. Ne testovacích projekcích byla hodnocena jako příliš temná a dospělácká. Studio uvedlo na zkoušku původní verzi v evropských kinech. V amerických kinech ale vyměnili soundtrack a přetočili závěrečnou scénu. (Pumiiix)
  • Iba diváci v Európe si mohli film užiť s hudbou Jerryho Goldsmitha. V iných krajinách bol jeho soundtrack nahradený hudbou kapely Tangerine Dream. (Macejko)

Reklama

Reklama