Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Gil je nadšený fanoušek baseballového týmu San Francisco Giants a nového hráče Bobbyho. Tomu se však příliš nedaří, stejně jako Gilovi, který vinou agresivní povahy přijde o práci. Když se stane svědkem toho, jak se Bobby porve se spoluhráčem Primem o dres s číslem jedenáct, rozhodne se Primovi sám domluvit. A když ho nepřesvědčí, zabije ho. Shodou okolností se Bobby vzápětí dostane do formy a Gil je přesvědčen, že je to jeho zásluha. Chce, aby to Bobby ocenil. Když však slyší jeho názor na podobné fanatické fanoušky, rozhodne se ho k vděčnosti přinutit. Pro začátek mu unese syna. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Podceňovaný psychologický thriller z dílny Tonyho Scotta, ve kterém herecky září Robert De Niro v roli psychopatického fanouška, ale nijak špatně si nevedl ani Wesley Snipes. Scottovy proslulé hrátky s kamerou a kamerovými filtry, solidní Zimmerův soundtrack, místy dost mrazivá atmosféra a neposlední řadě zajímavý námět jsou tím, čím tenhle film baví a co ho zaslouženě posílá s hodnocením někam k 75%. ()

Ex_Machina 

všechny recenze uživatele

"Lidé jsou rúzní, povetšinou hovada." - Švejk. Chlapec mal veľkú pravdu ... no nie vždy sa takí rodia, stávajú sa nimi na základe viacerých podnetov. Typickým príkladom je Gil Renard. V živote prišiel o všetko, ale lásku k basebalu mu nevezme nikto. Nikto !!! Celý film si ukradol pre seba Robo de Niro a to s akou zarputilosťou dokáže ísť aj cez mŕtvoly, len aby vo falošnom domnení pomohol hráčovi, ktorého FANATIC-ky zbožňuje je postupne stále desivejšie. Jediné čo od neho očakáva je aspoň trochu vďačnosti. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kedysi ma to veľmi bavilo a keď aj dnes porovnám s pokusom film prerobiť s Travoltom, tak získava táto verzia ešte viac na cene. A nevadí ani kriminálnik Snipes, remeselný kumšt De Nira to všetko skvele ťahá. Film je atmosférický, emotívny a reálny s psychologickou hĺbkou. Majster v hraní na psychopatov či maniakov bol Jack Nicholson, ale De Niro sa mu tu v pohode vyrovnal. Film o sklamanom psychopatovi. Niečo, ako Matovič po septembri 2023. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Každý z nás by si zasloužil člověka, který by nás měl rád stejně hluboce, jako má Gil rád San Francisco Giants. Jen by to tedy neměl být sociopat. Dokud se film držel při zemi, oceňoval jsem lahůdkovou atmosféru a výborného De Nira. Jakmile se příběh vydal mimo území příčetnosti, kouzlo téměř vyvanulo. Scénář je jednoznačně nejslabší složkou filmu, protože zlom mezi neodbytným fanouškem a čímsi zrůdnějším, je až příliš ostrý, než aby byl věrohodný. De Niro už utáhl horší filmy a Wesley Snipes zahrál skvěle, takže spolu s charismatickou režií Tonyho Scotta toho hodně zachránili, jenže s takhle rozdanými kartami byl potenciál až někde u Schumacherova Volného pádu. Na ten se Fanatik nechytá ani omylem. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Robert De Niro je tradičně skvělý, ale i přes jeho nasazení je občas vidět, že nemá co hrát. Scenárista si s psychologií postav hlavu nelámal a vůbec, spousta věcí se stala prostě proto, že byly ve scénáři, jinak se totiž vysvětlit nedají. Výkony řemeslníků Tonyho Scotta a Hanse Zimmera taky tentokrát nejsou žádná sláva. Promarněná šance. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Wesley Snipes chtěl původně ztvárnit Gila Renarda, kterého si poté zahrál Robert De Niro. (Rugero)

Reklama

Reklama