Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Catherine DeneuveSusan Sarandon a David Bowie září v gotickém příběhu o nehynoucí kráse, nekonečné vášni a nehorázně ceně, kterou za ni museli zaplatit. Několik set let stará upírka z Egypta jménem Miriam a její milenec, upír John, loví obyvatele New Yorku, kteří s oblibou navštěvují tamní kluby. Miriam svým milencům může propůjčit dlouhověkost, ovšem nemůže jim zaručit nesmrtelnost. A tak, když John začne nečekaně rychle stárnout, svede Miriam Sarah - lékařku, která se věnuje předčasnému stárnutí... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

hans500 

všechny recenze uživatele

Velmi netradiční upírský film. Velmi originálně přistupuje k upírskému tématu, a ač scénář není až tak dobrý, špatný není a případné nedokonalosti zachraňujě brilantní atmosféra a kamera s dlouhými záběry a málo střihy (kdo by to čekal zrovna od Tonyho Scotta). Ke všemu navíc výborné obsazení (Denevue, Sarandon a Bowie, který je jako upír zcela přesvědčivý). Jako režijní debut velice povedené. Jak by asi film vypadal v režii Ridleyho? ()

classic 

všechny recenze uživatele

Katarína a Zuzana sú predovšetkým veľmi krásne ženy, ktoré si to naostro rozdajú medzi sebou v posteli, ale nielen kvôli lesbickému sexu som si užíval sugestívny debut Tonyho Scotta, kde som až tak popravde dopredu neočakával, že ma môže príjemne prekvapiť, a veru, že sa mu to podarilo, možno tomu vďačím práve aj pre účasť DAVIDA BOWIEHO, ktorého chvíľková prítomnosť vo filme spríjemňuje samotné dianie, i keď on zrovna príjemné veci nerobí ? Stane sa obeťou odvekej sexy upírky, ktorá sa už naozaj nevie spratať do kože...! Rovnako excelentný spevák ako aj herec zároveň, zaujme taktiež na menšom hereckom priestore, pretože na mňa pôsobí, ako z inej Galaxie, skrátka-vyžaruje z neho zvláštna a tajomná charizma_ “Deneuve a Sarandon sú, ako vystrihnuté zo šlabikára” _ Scott používa výborný filmársky štýl-videoklipový, so zaujímavým strihom+kamera má svoj daný charakter, aby správne navodila ATMOSFÉRU, a tá, má určite, čo ponúknuť. PS:Viete, čo má spoločné kostymérka a použitá hudba vo filme ? Vôbec to nie je ťažké uhádnuť, pokiaľ sa dobre orientujete v dejinách kinematografie... ()

Reklama

salalala 

všechny recenze uživatele

Částečně souhlasím s komentářem uživatele Ravena0. Všecko je tak napůl a nedotažený. Scottův debut je naprosto pochopitelně ovlivněn tehdejší tvorbou jeho bratra. Asi nejtemnější Tonyho film začíná velmi zajímavě a vypadá jako velmi provokativní snímek ve stylu sadomaso. Potom to ale upadne a tuhle rovinu si to drží celý film. Z herců se mi líbil jen Bowie, přišel mi správně tajemnej a přesně obsazenej. Deneuve ani Sarandon tu nepředváděj nic extra, samozřejmě kromě zajímavý lesbický scény podbarvený operní árií. Hudba je teda výborná a pomáhá dokreslit zneklidňující a správně tajemnou atmosféru celého snímku. Škoda, že ten film má slabší scénář, protože atmosféru má po celou dobu. Prostě typický debut, neni moc co vytknout, ani co chválit. Rozhodně ne nejlepší film Tonyho Scotta, ale jeden z nejoriginálnějších. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Mám jen jednu otázku - jak si na základě tohohle někdo mohl myslet, že je Tony Scott ten pravý na natočení plytkého náborového videa US Air Force? The Hunger je hypnotický snímek s magickým vizuálem a nadpozemským zvukem. Vzdáleně připomíná The Keep od Michaela Manna, to nejlepší z Highlandera, nebo atmosféričtější pasáže z Legendy od režisérova bratra. Vůbec bych se nedivil, kdyby se Ridley Scott podílel na filmu víc než historie přiznává. Ať už je to jak chce, tak film patří k tomu nejlepšímu co bylo o upírech natočeno a k tomu nejestetičtějšímu co 80. léta stvořila. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Upírské horory vážně nemusím, připadají mi hloupé, jejich zápletky primitivní a působí na mě většinou dojmem nechtěné komedie. Menší naděje jsem nedávno vkládal do slavné adaptace Drakuly v režii Wernera Herzoga, ale dočkal jsem se nakonec přibližně stejného braku obohaceného akorát malebnými záběry přírody. Takže Hlad buď vůbec nebyl upírským hororem (ale jo, byl!) nebo mohu Tonyho Scotta hned po své první zkušenosti s jeho tvorbou považovat za geniálního režiséra. Tento film na mě před půlrokem zapůsobil svou atmosférou včetně neotřelého pojetí žánru jako tajuplné zjevení a teď po opakované projekci jsem se konečně odvážil k němu doplnit i hodnocení s komentářem. Pro mě je Hlad po čase další z důkazů, že v rámci každého (sub)žánru může vzniknout osobitý filmový klenot (stejně jako průměrný film nebo nepoužitelný škvár) a ano – já byl snad poprvé od počátku do konce fascinován příběhem o upířích lidech bez toho, abych se u toho cítil jako u frašky. Příběh protkaný vášní i krví, jemuž dominuje v popředí nekompromisní ženská hrdinka, rafinovaná kráska milující a zároveň do záhuby lákající, pojal režisér jako psychologické vztahové drama. Zvláštní stylizace, v níž dominovala modrá barva a komorní atmosféru velkoměstské vily krásně doplnily poetické tóny klavirní a houslové hudby, mě dokázala držet v napětí či minimálně v okouzlení... a Catherine Deneuve v nejlepších letech vskutku nelze odolati ani když projevuje upíří nebo lesbické choutky. :) [90%] ()

Galerie (99)

Zajímavosti (15)

  • Poslední film ve kterém si zahrála Bessie Love. (Pumiiix)
  • Film se odehrává ve Spojených státech, ale natáčen byl převážně v Londýně. (Pavlínka9)
  • David Bowie se pro svou hudební scénu naučil hrát na violoncello. (Pavlínka9)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno