Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
USA, (1987–1996), 73 h 57 min (Minutáž: 21–47 min)

Tvůrci:

David Wise

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)
(další profese)

Série(10) / Epizody(192)

Želvy Ninja – kdo by je neznal? ovládají bojová umění a zachraňují celý svět! Leonardo, Donatello, Michelangelo a Rafael jsou nejsenzačnější želvy na světě, které statečně bojují se svým úhlavním nepřítelem Krangem a jeho pravou rukou Trhačem. Mají jen jednu slabost – pizzu. (oficiální text distributora)

Recenze (361)

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Kdo vyrůstal na počátku devadesátých let, toho Želvy Ninja neminuly. Mým oblíbencem byl Raphael. (Mimochodem, proč mu všichni přidáváte ke jménu -o, které tam vůbec není?) No a Trhač, to byl borec. Svého času jsem měl doma i sběratelské album s "pohyblivými obrázky" a plátkové žvýkačky, jejichž pachuť cítím v ústech i po patnácti letech, byly samozřejmostí. (145.) ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Ninja korytnacky samozrejme patria do mojich TOP detskych serialov. Po nejakej dobe som sa k tomu vratil a vazne som sa nestacil divit ze ten serial nestratil na svojom care skoro nic. Nie su to sice Kacerovky ktore stoja pevne a neoblomne na samotnej spicke ale pre mna to je serial ktory sa k tej spicke vazne splhal. Pri 200 dielnom seriali samozrejme nemozu byt vsetky casti TOP ale vacsina je velmi dobrych, mensia cast vynikajucich a par dielov je naozaj cisto genialnych :) ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Želvy Ninja - v dětství jeden z nejkultovnějších seriálů. Ještě než se objevily Akta X, Krajní Meze, Xena a další věci jsem miloval Opičího krále, Arabelu a Ninje želvy. Na začátku 90. let nebylo nic lepšího - akční figurky, žvýkačky, samolepky, automatová mlátička, komix, filmy a hlavně seriál. Čtveřice želv pojmenovaná po renesančních malířích, pizza, legendární zbraně (bo, sai, katany a nunjaky - kdo neměl doma jedny vyrobené ze dvou klacků a provázků?), krysí mistr, dvojice tupých mutantů, sexy April a hlavně dvojice záporáků Trhač a Krang. Bojové umění se potkalo se sci-fi a humorem a stvořilo bezpochyby pětihvězdičkový dětský kult. A jak seriál dopadl z dnešního pohledu? Dal jsem si práci a skouknul všechny natočené díly - a seriál strašně zestárl. Oproti Kačerům, kteří jsou klasikou dodnes se drží stále stejného schématu - Trhač vymyslí plán, Rocksteady a Bebob vše zkazí, želvy plán překazí, Trhač uteče, April natočí reportáž a nás čeká ponaučení a vtip na konec. Tvůrci to naštěstí časem začnou střídat, takže se objevuje pestrá škála padouchů a poslední tři série značně přítvrdí, ztemní a místo Trhače nás čeká boj z docela našlapaným mimozemským vládcem ale... seriál je těžkopádný, přes spoustu zbraní a bojových umění nikdy nikdo nikoho nezabije, nezraní ani mu vážně neublíží, veškerá likvidace padouchů probíhá v komediálním stylu, padouši střílí, ale nikdy netrefí, humor je značně infantilní. Tohle je zkrátka seriál pro děti, a z nostalgie by se na něj nikdo neměl koukat, protože si zkazí vzpomínky a uvědomí si, že něco se vrátit zpět nedá. Z dnešního pohledu tak maximálně za dvě hvězdy, ale nemám to srdce dát svému dětskému kultu tak málo, takže průměrem za 3. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Splinter na mňa vždy krivo pozrie, keď z okna čumím ako idú všetci piati do akcie. O geniálnej hudbe ktorá ich sprevádza netušia a ja si s posmechom spievam do vyčerpania Teenage mutant ninja turtles. Mám ich rád, ale ku mne sa nepriblížia, vedia že moje dve Beretty by narobili paseku z ich ázijských náradí. Nie preto, že som šikovný, ale som po smrti. A zbrane moje zbrane pochádzajú z rituálu a sú pomazané krizmou. Dristy, ktoré sa valia na nás z našich komerčných staníc sú na neudržanie a som zvedavý, ktorú z hlásateľok sí tí korytnačí muži vezmú. Panický strach z mozgu mávam, Technodrom vysvetľujem Francúzovi, nie Velodrome je názov štadiónu v Marseille. Zelené šialenstvo pretrváva stále. Aj v telke pre chlapov. ()

pekas 

všechny recenze uživatele

193 dílů - tak to bych chtěl znát někoho ze zdejších, kdo je viděl všechny. Zřejmě nikdo. No jo, je to dnes už klasika, ale ruku na srdce, kolik z hodnotitelů hvězdičkovalo jenom z mlhavé paměti a nostalgie? Zřejmě většina. U mě nemůže být o nostalgii řeč a hodnotím dle nedávno viděných cca 50 dílů. No po pár dílech už to byla celkem pruda. A tak snad jenom za tu nostalgii dávám tři : ))))) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (29)

  • V původním komiksu nosí všechny čtyři nindža-želvy červené pásky přes oči a hnědé chrániče loktů a kolen. Navenek se vzájemně odlišují pouze rozdílnými zbraněmi. (Poker_Face)
  • Zákerný mozog Krang je inšpirovaný postavami mimozemskej rasy Utrom z pôvodných komiksov o ninja korytnačkách. (donnie22)
  • Seriál vznikl podle undergroundového komiksu pro dospělé, který násilím ani nadávkami nešetřil. (liebgott)

Související novinky

Želví ninjové se dočkají rebootu

Želví ninjové se dočkají rebootu

02.07.2020

Želvy Ninja už se za ty roky dočkaly tolika rebootů, že by další verze klidně mohla vyprávět o čtveřici stárnoucích želv, co místo karate cvičí jógu a prochází si krizí středního věku. Naštěstí to… (více)

Reklama

Reklama