Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o přátelství, které projde zkouškou cti a morálky. Hanka (M. Horáková) a Míla (M. Holendrová) jsou nerozlučné kamarádky. Ve škole se chystá biologická olympiáda a Hanka se chce přihlásit, tenhle předmět ji totiž velmi baví. Jenže má velkou trému. Míla a školníkův syn Petr (F. Srb), který je do Míly tajně zamilovaný, jí chtějí pomoci a ukradnou pro ni z ředitelny otázky. Jenže Hance se to nelíbí, myslí si, že je to nečestné a olympiády se nezúčastní. To je ovšem problém, za absenci ve škole ji čeká trest… (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Děj televizní inscenace sice pojednává o pevném přátelství dvou dívek, které si ve všem pomáhají, ale protože má příběh jasně daný moralizační aspekt, poukazuje se především na fakt, že i taková pomoc má v dané slušnosti a poctivosti svou hranici. Vědomostní olympiáda z vybraného předmětu je jen obyčejná soutěž, ve které jde, ostatně jako v každé jiné soutěži, také o štěstí, čímž je coby kontrast k námětově vzniklé problematice zajímavé použití střepů. A oken je tu rozbito ne zrovna málo. Otázkou ale zůstává, jestli to divák vůbec pochopí. Takže zúčastnit se za cenu podvodu nebo poctivě zkusit štěstí? Postoj Hanky připravující se na soutěž je právě z moralizačního hlediska jasný. Stejně tak to platí také pro finále příběhu. Její kamarádství s Mílou si projde těžkou zkouškou, ale protože obě mají v životě štěstí, třísk, další střepy z rozbitého okna… Celý děj je samozřejmě v rámci zjednodušení značně naivní, ale svému účelu slouží dobře. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Průměrný televizní snímek o přátelství, cti a dobrých úmyslech, které lemují cestu do pekla. Holky hrají strašně, na druhou stranu dospělí herci nejsou o moc lepší, byť mnoho prostoru nemají. Bylo fajn vidět děvčata v raných rolích, budoucí princezna vypadala stále stejně. Navíc nabídka na rande s lovem dafnií byla skutečně unikátní. ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Jakoze drama o skolackach, ucastnicich se jakesi olympiady nebo souteze (snad prirodoveda?). Je to nuda, ale je tam nadherna KS, takze ja jsem spokojenej. :) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama