Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čaroději druhé kategorie Rumburakovi se ve světě lidí nevede nejlépe. Přes den poletuje po světě jako havran a lidské podoby si může užívat jen v noci. Největším a vlastně jediným jeho potěšením je půvabná krasobruslařka Helenka Trojanová, která každé ráno trénuje na zimním stadiónu. Naopak největší nepříjemností je inženýr Zachariáš, zavilý nepřítel zvířat, který po něm každý den střílí, a navíc se vytrvale dvoří Helence. Rumburak by se chtěl vrátit do říše zvířat, to by si však musel vzpomenout na odpovídající zaklínadlo. Zdá se, že největší šancí je spolupráce s počítačem, přezdívaným Kecálek. Znovunalezené zaklínadlo se však dostane do rukou Zachariáše, který se s jeho pomocí rozhodne nechat zmizet všechna zvířata. (TV Nova)

(více)

Recenze (167)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja som vždy tak nejak podvedome držal palce Rumburakovi, takže samostatný film, venovaný práve jemu, ktorý znamená jeho rehabilitáciu, ma potešil. Jedná sa o typických Macourka a Vorlíčka s niekoľkými luxusnými bláznivými gagmi, takže určite by som očakával vyššie hodnotenia. Kedysi som bol nadšený, dnes, videné po dlhých rokoch, celkom milo prekvapený funkčnosťou jednotlivých fórikov. Jasné, že je to stále v klasickom českom crazy duchu a nič originálne tu už nie je, ale je to aspoň v rámci známej mytológie a na čele s charizmatickým Lábusom. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Jakési pokračování Arabely, je o trampotách čaroděje II. kategorie Rumburaka (Jiří Lábus), který musel zůstat ve světě lidí, ale lidskou podobu má jen v noci, tu havraní zase přes den. Rozjíždí se trochu pomalu, ale pak se to dostane na celkem solidně zábavnou úroveň. Rumburak nejdříve prahne po cestě zpět do pohádkové říše, ale když už se tam dostane, zjistí, že ho už ten stereptyp nebaví a je rád, když je mu umožněno vrátit se do světa lidí. Dokonce u něj dochází k obratu a stává se dobrým člověkem, s prací a s opětovanou láskou od Helenky Trojanové (živě půvabná Eva Jeníčková). Jeho sokem je milovník techniky a pokroku a nepřítel všech zvířat, inženýr Zachariáš (Oldřich Kaiser), kterého i přes pokání postihne tvrdý trest. Z dalších rolí stojí za zmínku Helenčiní sourozenci Vilík (dětská hvězda Lukáš Bach) a Jakub (Michal Rynes), ředitel Trojan (Vlastimil Hašek) je moc veký suchar, jeho sestra Evženie (Jiřina Bohdalová) zase příliš naivní. ()

Reklama

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tohle fakt komedie... nebo je se mnou něco špatně, protože já se u druhého dílu smála (můj humor kompletně umřel už dávno) - je to dvojdílný film (ale jeden celovečerák, když je spojíme dohromady, prostě aby u toho děcka vydržely). 👀 Já reálně nenávidím seriál Arabela, ale Rumburak byl můj childhood king. 🥲 👉🏻 Takže tohle je přesně ten důvod, proč tento film miluju. - Plus ještě pokračování Arabely, ta už mi tolik nevadí. (Arabela se vrací aneb Rumburak králem říše pohádek) - chtělo by to delší název 👍🏻 Vzhledem k tomu, že byl (možná pořád je) Rumburak hrozně virální a oblíbená postava a všichni prostě věděli, kdo je Rumburak, tenhle samostatný film si určitě zasloužil. Hlavní hrdinové - Kaiser a Lábus - TO PROSTĚ NEMŮŽE BÝT ŠPATNÝ. Takže za mě osobně film/filmy doporučuju! ()

johael 

všechny recenze uživatele

Po zábavné Arabele si u vyšťavených autorů kdosi objednal pokračování. Nic nepomohlo jejich zkušené ujišťování, že když mlčí můzy, mají raději řinčet zbraně či aspoň hospodské půllitry a do budoucna že se uvidí. Umíněný ješita s vidinou mrzkého zisku trval na svém a unavené autory uargumentoval, aby něco sesmolili, že to lidi spolknou i s navijákem, že hezké róby, pohádková říše a oblíbené postavy se o úspěch postarají samy. Šeredně se spletl. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Možná je škoda, že autorský tandem film nazval Rumburak. Kdyby to totiž postavil na jiné postavě, než legendárním čarodějovi 2. kategorie, mohl film být mnohem lepší. Takhle většina lidí čeká asi něco jiného. Už samotný fakt, že Rumburak na konci Arabely skončil jako pračka a ne jako havran je zavádějící. Povahově se také jednalo o docela jiného týpka. Jinak ale nápadité a řekl bych dobré. Parádní je, když Helenka říká ing. Zachariášovi, že jeho technické vynálezy - např. ovládání světel hlasem - za pár let budou naprosto běžné a nebudou nikoho ohromovat. Jak vizionářské, dnes to opravdu zvládne obyčejný mobilní telefon. Takže jo, já se bavil. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Škola, kam chodili Vilík (Lukáš Bech) a Jakub (Michal Ryneš), je Gymnázium Jana Keplera v Praze. (SONY_)
  • Ve filmu je Rumburakova druhá podoba nazývána jako havran. Pravda ale je, že ve filmu se pracovalo pouze s krkavcem velkým, latinsky Corvus corax, který je oproti havranům a vránám podstatně větší a lze jej lépe vycvičit. (Prochy38)
  • Rumburakovo sídlo je v Mikulášském chrámu ve věži. (cariada)

Reklama

Reklama