Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (3 009)

plakát

Zombies: Den-D přichází (2008) 

Mena je sice opravdu kocka, ale tu vojandu ji opravdu nevěříte. Zombie vegetarián byl dobrej, ale nemuzu posoudit, zda nebyl již v originálním filmu.

plakát

Tygří oči (1986) 

Skoro třicet let jsem měl v hlavě brutální film, jehož konec jsem tehdy viděl. Byl jsem kluk a nikdy se mi nepodařilo zjistit co za film to je. Tuhle shlížím Tygří oči, což je nazev jen proto, aby ve filmu mohla zaznít slavná písnička z Rockyho. Koukam na film a ejhle, to je ten film, ten závěr znám. Jen to nebylo tak Vostrý, jak jsem si pamatoval.

plakát

Final Cut (2004) 

Asi by to byl dobrý námět, ale musel by být v rukou někoho talentovaného, kdo vymyslí chytrý příběh. Misto toho půlku filmu prostříháváme filmy a skutečně neco dít se začne až po polovině. Navic ne příliš zajímavě.

plakát

Pearl (2022) 

Nuda v Brně, teda v Texasu. Jde o úplně jiný film, vlastně i žánr, nez prvni X, ale úmorné je to stejně. Trochu mi to připomínalo Psycho 4, které se snažilo byt vysvětlujícím prequelem, ale ten příběh byl tak tuctový... Pearl ma jedno plus, ze kterého těží. Stejně jako X mělo evokovat atmosféru 70' hororů, tady se (hlavně na začátku a na konci) film nese ve stylu grotesek ze 20. let. A v tech momentech to funguje. Leč úplný závěr mi připomněl béčkovou klasiku Sleepaway Camp.

plakát

Svatá (2024) (TV film) 

Rad bych dal ty 4*, ale nejde mi to. Jak jsem psal pred pěti lety u filmu Klec, pral bych si víc dramatických rolí pro Jiřinu Bohdalovou, protože patří k te generaci herců, kteří skutečně museli umět hrát, nikoliv se pouze naučit odříkat scénář. Svatá ma sama o sobě nosné téma, leč scénář je slabší. Kdybychom uz od začátku netušili, že si hlavní postava svůj příběh (ne, nejde o spoiler, dozvime se to velmi brzy i z doprovodných materiálu) vymyslela, mohlo nam to být podáno az na konci jako twist. Proto nemůže závěr zanechat příliš silné moralni rozhodnutí, zda to dopadlo dobře. Nicméně pani Bohdalová je ve skvělé formě a u sce postavy má tentokrát co hrát, protože nejde o řadovou důchodkyni z davu, jako to bylo u minulého filmu. Lenku Vlasákovou moc nemusím, ale uznávám, ze i ona tu neco zvládla.

plakát

Šílený Max: Dóm hromů (1985) 

Maxova série mě nijak neučarovala, ale třetí díl tíhne nejvic k mainstreamu a právě proto mi přijde nejstravitelnější. Leč logika dětského města mi unikla. Kde se vzalo tolik dětí, kde jsou jejich rodiče a proč mluví jako Yodové, když se film odehrává v budoucnosti a ne na nějaké alternativní planetě.

plakát

Šílený Max: Bojovník silnic (1981) 

Asi je chyba, že jsem to viděl až teď, protože bizarní to je a to mám rád. Bohužel jsem mezitim viděl různé nástupce a sedli mi víc, než poměrně tichy Max.

plakát

Hříčky přírody (2015) 

Přepálené, bláznivé a oddechové dobrodružství. Lidi, upíři a zombie by se měli spojit i ve skutečnosti.

plakát

Death Race 2000 (1975) 

Bizarnůstka, která uz dneska nepřekvapí, ale dobře se dívá na Slye, jak soupeří s Davidem. Za málo peněz pěkný pokoukání.