Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou filmu režiséra Bořivoje Zemana je nejoblíbenější postava českých pohádek Honza, který se vydá do světa za štěstím. Ovšem není to hloupý Honza, nýbrž chytrý a veselý mládenec, který má rád lidi a nesnáší nespravedlnost, ať už se děje lidem nebo zvířatům. Netouží po království, ani po princezně, ale usiluje o prosté lidské štěstí, které se dobývá rozumem a prací. Honza nebojuje s nadpřirozenými vlastnostmi, ale s lidskou zlobou, závistí, lakotou a omezeností. (Česká televize)

(více)

Recenze (307)

Sosak 

všechny recenze uživatele

Hodně tmavá a nesympatická pohádka s Kornem v hlavní roli. Celý je to takový nasáklý bůhví čim, zřejmě atmosférou, která mi vůbec nesedla. Vždycky, když se na to dívám, připadám si, že sedím na nějém hodně vlhkém a smrdutém místě. Těžko říct proč. No, filmu to moc neprospívá, stejně tak jako nezvládnutá a amatérsky ztvárněná Smrtka a hnusná princezna. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Imbecilní Jeník vychovává z dětí Muromce bez prdu sebezáchovy. Což zní na první poslech pěkně, neboť pak brzy uhynou při střetu s realitou a Vám odpadne vyživovací povinnost, ovšem pozor! Ta je oboustranná. Na stará kolena budete za nějaké ty palice, krabicák či sáček koksu svým plodům ještě vděční. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Já pana Korna nemusím, a jako herce už vůbec ne. V této pohádce není výjimka. Ale jsou zde jiní, jako perfektní pan Nárožný a pan Kemr. Taktéž to má dobrý scénář, nebojící se legrácek a vtípků. I režie je svěží, herci mají kvalitní vedení a je to znát. Nelíbila se mi postava Honzy, jednou blbý jak tři dni starý pes a pak zas chvíli mazaný jak liška. No, je to pohádka, tak co. Ne, že bych si ji pouštěl každý rok, ale občas rád znovu mrknu. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Normalizační pohádka. 1)  Nemá to ty grády jako pohádky ze začátku padesátých let. Inu, normalizace je taky neměla._____ 2)  Ale budovatelský podtext se tu objevuje._____ 3)  Očividný neherec dabovaný 28letý Jiří Korn byl pěkný kluk._____ 4)  Mizerný scénář nedovoluje dát více než dvě hvězdičky i po opakovaném zhlédnutí. ()

ZackSawyer 

všechny recenze uživatele

No to je dost táto, že jdeš, hned toho obejdu vyhoď, vymámil na mě celej hrnek polívky. Ty ho chceš vyhodit? Máš rozum? Já marně sháním čeledína. Jejda nezbyde na mě taky krapet? Tos uhod. Chceš ke mě do služby? Platí. Počkat. U mě je takový zvyk, že čeledínovi nic neplatím, ani groš! Jen to co sní. Nic víc, nic míň :-D Taky jeden z móc povedených koncertů Petra Nárožného. ;-) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Původně měl roli Honzy hrát Luděk Sobota. Ten měl ale v té době zakázáno vystupovat. (artcha)
  • Na začátku s loupežníky, když odcházejí z trhu, je možné si všimnout elektrických skříní ve stěnách domů. Taktéž lze vidět moderní mříže kanálů v dlažbě. (San Miguel)

Reklama

Reklama