Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve druhém filmu ze série Bláznivá střela se policejní poručík Frank Drebin (Leslie Nielsen) účastní slavnostní večeře v Bílém domě, kde má obdržet cenu za zastřelení tisícího drogového dealera. Na večeři je pozván také doktor Albert S. Meinheimer, s nímž se prezident Bush právě domluvil na nové energetické politice podporující alternativní zdroje. To se ale nelíbí zlotřilým představitelům tradiční energetiky (uhelného, ropného a atomového průmyslu.) Spojí proto síly s mazaným ničemou Quentinem Habsburgem, aby naplánovali Meinheimerův únos a na jeho místo dosadili dvojníka, který by vedl politiku v souladu s energetickou lobby. Ve Washingtonu se známý policista rovněž znovu setkává s bývalou přítelkyní Jane Spencerovou (Priscilla Presleyová), která v současné době pracuje v ústavu pro výzkum využití energie, a má pocit, že se tam dějí nějaké prapodivné věci. Frank se pustí do vyšetřování a zanedlouho narazí na neklamné známky toho, že i v této oblasti existuje mafie, prosazující své zájmy... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (370)

numi 

všechny recenze uživatele

Povedlo se a ani druhá Bláznivá střela neminula cíl. Dokonalé gagy se střídají v pekelném rytmu, Leslie Nielsen háže jednu geniální grimasu za druhou a O. J. Simpson dostává další pořádný nášup v podobě cesty do Detroitu... ;) Možná o chloupek slabší než jednička, ale stále jeden z největších gigantů mezi všemi ostatními parodiemi. [únor 2006] ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Ačkoli za jedničkou lehce zaostává, jde o výtečné pokračování, které má jen minimum chyb. David Zucker už se tentokrát nesnaží o nějaký celistvý příběh, ale vsadil spíš na sled různých epizod, které jsou ale ukrutně vtipné a nápadité (jednoznačně vede Nordbergův výlet do Detroitu, který je tak úžasně blbý, že je geniální), navíc je tu i víc hlášek (mezi nimi vyčnívá ta s kabátem a s voliči). Jednotlivé gagy mají různou úroveň, nikdy ale nejsou vysloveně trapné, jen má divák někdy pocit, že sem tvůrci zařadili úplně všechno, co je napadlo, protože chvílemi už je vše notně přestřelené. Body si ale Zucker získává i tím, že paroduje svůj vlastní počin, což je asi dodnes unikátní, a když to divák ví, nebo si to zpětně zjistí, je tenhle moment na úplně jiné úrovni. Záporák je tentokrát méně výrazný, na druhou stranu jakési ekologické poselství je nadčasové a i dnes silně aktuální. Leslie Nielsen je pořád fenomenální a role Drebina je jeho životní a nikdy ji nedokázal překonat, Priscilla Presley je stejně skvělá, trochu víc prostoru dostal i George Kennedy, který ho využil na maximum, své vtipné chvíle tu má i O. J. Simpson, u kterého mrzí, jak to s ním později dopadlo. The Naked Gun 2 1/2: The Smell of Fear je možná o chloupek horší než jeho předchůdce a to asi jen tím, že se jeho tvůrci přece jen už nedrželi při zemi a někdy to trochu přepískli, to ale nic nemění na tom, že jde o skvělou parodickou sérii, kterou už asi nikdy nikdo nepřekoná. 85 % ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prvá tretina mi pripadala strašne slabá a ani raz som sa nezasmial, ale potom sa film prekvapivo rozbehol a tvorcovia mali jeden skvelý nápad za druhým. Viackrát som sa pousmial a niekoľkokrát rozosmial aj na plnú hubu. Páčilo sa m, že osobná línia pekne nadväzuje na jednotku. O.J. už tu mal menej priestoru, ale tých pár scén v ktorých si zase neskutočne vytrpí, ma bavilo. Aj Nielsen mi už pripadal vtipnejší. Tentoraz sa už dočkáme aj doslovnej paródie nejakého filmu (Ghost). Okrem mena jedného z prasiatok (Puffy) ma najviac potešila scéna, ktorá paroduje prestrelky. Záber na strielajúceho Drebina, protizáber na strielajúceho zloducha. A tak stále dookola až ich ukážu v celku a vidíme, že sú od seba vzdialený asi meter. Dokonale to vystihuje mizerné prestrelky v rôznych videobéčkach, ha ha. Takže celkovo to je o trochu lepšie ako jednotka. Keby prvá tretina nebola na hovno, tak by som dal aj štvrtú hviezdu. Snáď sa toho dočkám v trojke. 7/10. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

řekněmě, že oproti dnešním parodiím je to geniální, vtipy jsou vtipné i vůbec ne inteligentních rádoby zábavných průpovidek (na druhou stranu je pravda, že občas se i tady najde něco dobrého), což je rozhodně velké plus. Ale oproti jedničce to už zase dost ztrácí. Přece jen hodně vtípků je už jen variací na ty z první střely a ne vždy fungují tak, jak by měly. Úvod s Bushovými a Nielsenovým proslovem je ale stejně dobrý jako u jedničky, stejně jako některé další vtipné scény s Nordbergem. A nevím proč, ale až na tu úchvatnou scénu milování mi rozhodně nepřišlo, že by dvojka měla více sexuálních narážek než jednička. Spíše naopak ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Známé rčení, že opakovaný vtip není vtipem tady naštěstí neplatí. Sice dvojka do velký míry recykluje vtipy z jedničky, ale pořád to skvěle funguje a i když tentokrát oproti prvnímu dílu tu jednu hvězdičku uberu tak jsem se pořád královsky bavil. Co asi udělají s panem profesorem? No asi ho budou mučit a pak zhebne! Leslie Nielsen na vrcholu a všechno ještě dokresluje geniální ironický dabing v podání mistra Vladimíra Brabce. Takže za mě každopádně pořád ještě hodně velká spokojenost.90% ()

Galerie (88)

Zajímavosti (11)

  • Na konci předchozího filmu Bláznivá střela (1988) říká starostka Lilian Barkley (Nancy Marchand) poručíkovi Frankovi Drebinovi (Leslie Nielsen), že se vrátí k policii v hodnosti kapitána. Ovšem Drebin je v tomto filmu i nadále poručíkem. (Robbi)
  • Jaderná bomba na konci filmu odkazuje na bondovku Goldfinger (1964). (Chegi)
  • Na konci úvodních titulků herečka Zsa Zsa Gabor (hraje sama sebe) bouchne do policejního auta. Jde o odkaz na incident, kdy byla herečka v roce 1989 zatčena za útok na policejního důstojníka a řízení s prošlým průkazem. (SG-1)

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reklama

Reklama