Reklama

Reklama

Freddyho smrt - Poslední noční můra

  • USA Freddy's Dead: The Final Nightmare (více)
Trailer

Zkoušeli ho pohřbít! Zkoušeli ho spálit! Zkoušeli ho zahnat svěcenou vodou! Ale takové hlouposti na Freddyho neplatí. Dál si libuje ve svých krvavých orgiích. Ale je tu jeden problém - ve svém městečku už nemá koho zabíjet... Že by pověsil svůj klobouk a rukavici na hřebik? Kdepak! (Falcon Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Sága nočných mor síce prišla o 6 rokov neskôr ako Halloween a 4 roky po Piatku 13, no stihla prejsť rýchlejšou evolúciou než zvyšné dve zo svätej trojice slasherových sérií. Šiesty diel je post-moderný horor, ktorý prorocky variuje 90s tému zabíjania franchisov dávno pred The Death of Superman, siedmym Halloweenom a deviatym Piatkom 13 (s ktorými ma podobné prehlbovanie rodinných väzieb vraha a obetí). A výsledkom je jeden veľký úškrn. Film vznikol iba 2 roky po Dream Child, no pôsobí akoby medzi nimi bol rozdiel jednej dekády. Nie je tu už nič z atmosféry predošlých filmov, i nočné mory sú tu prekvapivo civilné. Film nijakým spôsobom nenadväzuje na koniec päťky, prichádza s absurdným príbehom o vymretých deťoch v Springwoode (podobný postmoderný twist ako zakázané oslavy Halloweenu v Haddonfielde v Halloweene 6) a poslednom tínedžerovi, ktorý je v meste, teda ktorý vlastne v meste nie je a ktorý sa kdesi objaví, aby sa zase vrátil do mesta a zobral náhodou spolu ďalších tínedžerov. Áno, je to hrozne napísané a nedáva to zmysel. Gore je slabé, kulisy rutinné a vrcholom je trápny záver, kde sa objavia mizerne naanimovaní bohovia snov a celé je to akože 3D (vrátane toho, ako si hlavná hrdinka nasadzuje okuliare). Napriek tomu je tu zopár skvelých scén (menovite najmä mučenie hluchého chlapca a flashback s Freddyho ženou, ktorá sa dozvedá o jeho tajomstve) a tá hodina a pol celkom zbehne, no film ako celok je nepochopiteľný fail a najhorší diel série (i keď stále lepší než remake). 5/10 PS: rebríček nočných mor: N1, N3, N7, N4, N5, N2, N6 ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Mám rád JAnův koment, i když osud paní Talalay mi až tak moc na srdci neleží. S Freddym je to jiné, nějak ale nakonec asi zemřít musel. Ano, čtete dobře. Musel zemřít s osmdesátými lety - do žádných jiných se totiž nehodí. To koneckonců ukázal už tento zoufalý film, stejně jako třeba nedávný pokus o kotelníkovu resuscitaci. Děkujeme ti, Freddy Kruegere, za to, žes nás tak krásně strašil a bavil v 80. letech. V letech, ke kterým už budeš patřit navždy; v letech, díky nimž jsi se zaslouženě stal součástí popkultury. Nikdy nezapomeneme na ten nádherný pocit nebezpečí, v němž jsme se cítili při sledování x-tých VHS kopií Tvých děsuplných vylomenin. Takových, jaké jsi předváděl v jedničce, trojce, čtyřce a tak trochu i v pětce (dvojku milosrdně opomineme). Zažili jsme s Tebou ty nejkrásnější a nejzábavnější noční můry, jaké dala kinematografie světu. Zemřel jsi s osmdesátými lety, a stejně jako ony zůstaneš navždy v našich srdcích. Momentů, na které budeme vzpomínat, je mnoho. Ale jeden z těch na první pohled nejvíce překvapivých - nevyslovené přání Alice u kašny v závěru The Dream Master - se v rámci Tvého nekrologu hodí připomenout asi nejvíce. Jenže jak napsal Stephen King: "Co jednou zmizí, nemůžete přivést nazpátek." A jak jsme se několikrát přesvědčili, není možné přivést zpátky ani Tebe. Řeka, do níž jsi se sobě vlastním ďábelským šarmem tak elegantně vstupoval, už uplynula. Zbyly nám jen vzpomínky a nostalgie při oprašování DVD s Tvými starými kousky. Sbohem navždy, démonický taškáři! A pozdravuj v pekle. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Fim ma neuveritelne lacny az televizny look, a co je najhorsie, uplne sa vytratila ta prijemna, jemne nasadena atmosfera predchadzajucich dielov. V tomto diele uz bohuzial ani Freddy nezachranuje a cierny humor z dielov minulych sa zmenil na trapnu parodiu, alebo lepsie povedane na ubohu frasku. Ku konci sa trosku rozbehne, ale nic to nemeni na fakte, ze je to pre mna prvy, skutocne nepodareny diel tejto prima serie. (3/10) ()

tron 

všechny recenze uživatele

V minulosti som trochu frflal na trojku a hlavne na štvorku a päťku, ale po skúsenosti so šestkou (a dvojkou) treba povedať, že oproti nej sú to učinené žánrové hody a zázraky. Šestka je úplne mimo. To, že vyzerá nahovno po vizuálnej stránke (ako nízkorozpočtový televízny film s príšernými trikmi) je dôležitá vec, ale nie najväčší problém. Najväčší je v scenári, ktorý je skutočne odpadový (až na istý rodinný twist) a v hercoch, ktorí sú hrozne zlí. Jedinou výnimkou je starý Yaphet Kotto z Votrelca (pričom Roseanne, Tom Arnold a Depp majú len cameá). Nie úplne od veci zaujímavosťou je, že Englunda tu môžete vidieť aj v nezamaskovanej úlohe. Čo síce bolo obľúbeným trademarkom série aj v minulosti, ale tentokrát hrá Freda Kruegera pred upálením. Gore je tu minimum, vlastne ani neviem, či je šestka horor. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Nietzsche vs. Krueger, Brian May (gitarista z Queen) robil hudbu, kuchárske cameo tu mal Johnny Depp, objaví sa aj Tom Arnolf s manželkou, cituje sa Twin Peaks, Ghostbusters a v záverečných titulkoch skvelá koláž zo všetkých (doterajších) šiestich filmov; Alebo tiež: Inception + LSD + 3D + Ninja feminizmus + Super Mario Bros. + Van Gogh + Kubrick + marihuana = totálny šialený gulášový úlet, ktorý v prenesenom zmysle naozaj pochováva legendu menom Freddy, no na ČSFD sa na tento koktejl surealisticko-dadaisticko-psychopatických popkultúrnych extrémizmov nehodí žiadne hodnotenie, pre filmy ako tento by sa mala zaviesť siedma kategória, niečo ako WTF?! alebo LOL! alebo CTRL+ALT+DEL či MINDFCK - skrátka niečo, čo vystihne ten jemnučký balans medzi genialitou a šialenstvom, medzi odpadom! a *****; PS: lietajúci spermo-duchovia forever PS2: Englund tu má asi najviac textu a replík v celej svojej kariére! Tento film odporúčam naozaj každému užívateľovi lysohlávok! ()

Galerie (87)

Zajímavosti (19)

  • Zpěvák Alice Cooper je první a zároveň poslední, kdo ztvárnil postavu otce Freddyho Kruegera (Robert Englund). V žádném jiném díle se tato postava neobjevila. (Alfréda)
  • 12. září 1991, den před americkou premiérou filmu, byl v Los Angeles na 13. září vyhlášen Den Freddyho Kruegera. (Karlos80)
  • V televizní reklamě se objeví i Johnny Depp, který hrál v i prvním dílu postavu Glena. (Karlos80)

Související novinky

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Reklama

Reklama