Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (více)
Trailer

Obsahy(1)

V další z nočních můr se opět setkáváme s Alicí. Ta zjišťuje, že je těhotná. Toho Freddy využije a prostřednictvím snů ještě nenarozeného dítěte si vybírá další oběti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Zayl 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejdepresivnější díl. Oproti předchozím akčnějším dílům je pětka hororovější, za což palec nahoru. Rovněž exteriéry / interiéry laděné do chladných barev se podílejí na morbidní jiskře, nicméně je trestuhodné jak málo jich bylo využito. A co se týče Freddyho, tak je stále cool, ale jeho nápaditost trochu uvadá. Celkově mi ten promarněný potenciál trochu vadí a je to jeden z důvodů, proč hodnotím průměrně. Stále však jde o dost kvalitní díl, který se alespoň částečně snaží o dovysvětlení pohnuté minulosti nestárnoucího zabijáka. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Problém s každou sérií je, jak ji udržovat při životě. Buď totálním restartem, jako v případě Jamese Bonda, nebo jen ohříváním polívčičky a čekáním, kdy filmy série přestanou vydělávat. Žel, série nočních můr se vydala tím druhým směrem, a místo aby přidala něco nového či se pokusila o nějaké znovuoživení, pekla ze stále stejného, starého těsta, už několikrát upečeného. A tak se fanoušek Freddyho spíše u posledních filmů původní série nudí. Ve čtvrtém z nich sice Renny Harlin vsadil na akci, díky čemuž pozvedl úroveň alespoň na chvíli nahoru, ale již pátý film - Dítě snu - jen opakuje motivy čtyřky a působí jako harlinovský vývar. Alice, statečná bojovnice, je těhotná, a Freddy tak může Alici ovlivňovat přes sny jejího miminka. Jenže i přes všechny nápady, z nichž nahá Alice asi patří k nejlepším ;-), jde skutečně o dávno viděný vývar. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Celý film je temnější a i když některé Freddyho hlášky jsou skvělé, celkově je tento díl i méně zábavný. Béčkový vzhled minulých dílů je zde nahrazen ponurou a vážnou atmosférou, která se k Freddymu ani trochu nehodí. Sice to zdaleka není taková pohroma jako dvojka, ale je to rozhodně slabší díl série. Můj oblíbenec Freddy to ale zachraňuje. I tady filmu trochu nadržuju jen kvůli němu. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Co se depresivnosti děje týče pak je pátý díl Noční můry stejně depresivní jako noc strávená v neskonale zajímavém prostředí hrobky. Už samotný začátek kde převažují barvy jako černá, temně modrá, prostě chladné záběry. Oproti předcházejícímu dílu je o dost míň akční, příběh trošku méně originální, ale celkově kvalitní. Ve scénách z psychyatrického oddělení jež spíše připomínalo kombinaci středověké mučírny s zaprášenou tovární halou než ozdravovnu mi občas přeběhl mráz po zádech. Režijně celkem slušně zvládnutý, ale jinak spíš standard. Když by tam byl nějaký moment, na který by nešlo zapomenout, jistě bych jednu hvězdičku přidal, ale takhle zůstanu u svýho. Jako horor slušný nadprůměr, jako skvělí horor ovšem poměrně slabé. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tentokrát jsem si film užil stejně jako před léty. Jeden z nejlepších dílů série. Surrealistický gejzír s nádechem gothického horroru. Protože Freddy využívá snů nenarozeného syna Alice, stírají se hranice mezi snem a skutečností. Smršť skvělých nápadů - oživlé auto a především motorka, comicsové dobrodružství s temným koncem, tajuplný a strašidelný ústav nebo vrcholný souboj Freddyho s Alicí a Jacobem, vtipný Freddy (připomněl v jistých chvílích Pinheada), výborná kamera, slušná hudba. ,,Je to kluk, Alice!" ()

Galerie (87)

Zajímavosti (16)

  • Jméno Lisy Wilcox (Alice) se objeví pouze v úvodních titulcích, ne závěrečných. (HellFire)
  • Konečná verze scénáře byla hotová teprve několik dní před natáčením. (HellFire)
  • Stephen Hopkins měl 4 týdny na natáčení a 4 týdny na střih filmu. Točilo se téměř bez přestávek. Studio bylo z jeho práce natolik ohromeno, že mu svěřilo režii Predátora 2 (1990). (HellFire)

Reklama

Reklama