Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street

  • USA A Nightmare on Elm Street (více)
Trailer 2

Pětice dospívajících přátel, která žije ve stejné ulici, má sny o hrozivém muži se znetvořenou tváří, strašidelným hlasem a zahradnickou rukavicí s noži místo prstů. Jednoho po druhém terorizuje ve snech – kde platí jeho pravidla a jedinou cestou, jak před ním uniknout, je probuzení. Když ale jeden z nich zemře, ostatní pochopí, že se jejich sny staly skutečností a jediný způsob, jak přežít, je zůstat vzhůru. Kdesi v jejich minulosti se skrývá dluh, jehož splatnost právě vypršela. Aby se zachránili, musejí se ponořit do mysli nejzvrácenější ze všech nočních můr: Freddyho Kruegera. Legendárního zloducha hraje v současné verzi klasického hororu Jackie Earle Haley. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (622)

Deimos 

všechny recenze uživatele

Blu-ray/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +celkově jsem rád, že to znovu natočili, originální dabing Freddyho je povedený, když zazní hudba navodí slušnou atmosféru, pár dobrých efektů se tu najde, některé známé tváře potěší (Dekker, Gallner, Mara, Cassidy) -Freddy je jen jeden a to je Robert Englund, Haley i když jsem si z počátku myslel, že by mohl, tak zřejmě ne, za celý film jsem si na jeho face nezvykl, mohlo to být strašidelnější, akčnější a ještě více efektnější, čekal jsem i jiný scénář/// Mám z tohoto díla smíšený pocity. Zklamán nejsem, ale jsem si jist že to jde i lépe. Důkazem toho je film Freddy vs. Jason. Mohl z toho být velkolepý návrat nebo možná i restart série a Haley čistě teoreticky mohl převzít štafetu. Zřejmě se tak nestane. Až na pár lekaček jsem se vůbec nebál, ani svou krvavostí mě to nepřesvědčilo. Jedna zapamatovatelná hláška na konto Freddyho je hodně slabej čajíček: poté co naporcuje psa "Chtěl jsem ho jen pohladit". Snad se někdy dočkám pořádného filmu. ON by si to zasloužil./// Celkem 69%/// ()

Mr.Apache

všechny recenze uživatele

Já a Freddy (statistika): 01. A Nightmare on Elm Street (1984, Wes Craven) - poprvé viděno někdy na podzim 1989 na VHS. Můj v pořadí třetí zhlédnutý film s Freddym Kruegerem. Od té doby viděno přibližně 15x (VHS, DVD, PC), v letech 2004 - 2005 také 2x na velkém plátně. /// 02. A Nightmare on Elm Street 2: Freddy's Revenge (1985, Jack Shoulder) - poprvé sledováno koncem roku 1989 na VHS. Můj v pořadí čtvrtý zhlédnutý film s Freddym. Repete snad jenom jednou. /// 03. A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors (1987, Chuck Russell) - poprvé vychutnáno koncem roku 1989 na VHS. Můj v pořadí pátý zhlédnutý film série. Od té doby nadšeně sledováno cca 20 - 30x (VHS, DVD, PC), mj. v létě 1992 také v kině. Na velkém plátně pak viděno ještě 2x v letech 2004 a 2005. /// 04. A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master (1988, Renny Harlin) - prvně s posvátnou hrůzou spatřeno na videu v srpnu 1989. Můj úplně první film s Freddym! Od té doby viděno ještě asi 10x (VHS, DVD). /// 05. A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (1989, Stephen Hopkins) - prvně luštěno z příšerné videokopie v srpnu 1989 (ve stejný den jako NOES 4). V pořadí můj druhý zhlédnutý film s Freddym. Od té doby viděno přibližně 5x (VHS, DVD). /// 06. Freddy's Dead: The Final Nightmare (1991, Rachel Talalay) - poprvé sledováno zhruba někdy mezi podzimem 1994 a jarem 1995 na videu. Opáčko už jen jednou na DVD (cca 2005). /// 07. Wes Craven's New Nightmare (1994, Wes Craven) - poprvé zhlédnuto na VHS někdy mezi podzimem 1994 a jarem 1995 s častým využitím rychloposuvu. Od té doby (po mnoha pokusech) viděno dohromady jednou (půlka v TV, půlka na PC) někdy koncem roku 2013. /// 08. Freddy vs. Jason (2003, Ronny Yu) - poprvé a zatím naposledy viděno někdy v letech 2003 - 2006 na PC. /// 09. A Nightmare on Elm Street (2010, Samuel Bayer) - WTF?? ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Další zbytečný remake. Pryč je zábavná surrealistická poetika předchozích filmů plná skvělých nápadů a černého humoru. Tuctová vyvražďovačka ničím nepřekvapí, pár nápadů je převzato z prvního dílu, ale jsou mnohem hůře provedeny (levitace, oběť v igelitovém pytli...). Vpodstatě hlavní postavy jen bdí, sní a honí je Freddy. Digitální triky jsou velmi mizerné, prohnutí zdi, ze které vystupuje reliéf Freddyho, je v původním zpracování daleko věrohodnější. Gejzír krve z nitra postele, která pozřela J.Deppa, z jedničky je nahrazen počítačovým a padá ze stropu. Pixely z něj křičí na plné plíce! Úplně nejhorší je však maska Freddyho!!! Jo, R.Englund je prostě klasika, zato nový Freddy má hubu opičáka, který vypadá jako sourozenec Hupa a Hopa...Mizerné gore, trapné scény, bez nápadu, bez šťávy, bez napětí a o strachu nemůže být ani řeč. K odpadu to nemá opravdu daleko... ()

obitus odpad!

všechny recenze uživatele

Už se tomu ani nedivím, ale remake Noční můry je ještě mnohem horší, než jsem očekával. Obsazení emo dětiček způsobuje, že dvacet minut po dokoukání nevím, jak vypadala představitelka Nancy (možná proto ji ve scénáři preventivně změnili příjmení na Holbrookovou). A jediný, kdo postraší ve snech nebude sterilní Haley, jehož maska je epic fail, ale slaďouškovský kripl Gallner. Brrrr. Všechny důležité scény originálu samozřejmě nechybí, ale každá z nich je odborně zlikvidována, aby byla co nejméně strašidelná a zajímavá. Zoufalé, trapné, zapomenutí hodné. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nechápu zdejší hodnocení a podle mě je úplně mimo mísu. Všichni se asi nemohli dočkat a podívali se na nějaký hrozný kinorip, to se nedívím, že se jim to nelíbilo... Kdo si počká, ten se dočká. Já si počkal a novou Noční můru jsem si užil, hodně užil. Příběh je takový jaký ho známe, atmosféra podle mě naprosto skvělá a scény ve spánku s Freddym opravdu parádní. Námět zabijáka ze snů je super, ale za to nemůžeme tento film chválit. Za co ho naopak můžeme pochválit jsou povedené efekty, které velice dobře dopomáhají k tomu správnému napětí. Hlas Freddyho je taky velmi zdařilý a co se samotného děje týče, tak mě rozhodně nenudil. Některé scény byly trochu mimo, ale jinak můžu říct, že chování postav nebylo nijak nelogické. 70% ()

Galerie (101)

Zajímavosti (26)

  • Nanesení make-upu Fredyho trvalo 6 hodin. (HellFire)
  • Točilo se od 5. května 2009 do 10. července 2009. (Chatterer)
  • Séria sa skladá zo siedmych „priamych“ dielov (1984, 1985, 1987, 1988, 1989, 1991, 1994) a v roku 2003 pribudol crossover Freddy Vs. Jason, kde sa Freddy zrazil s ďalšou hororovou ikonou, utopencom Jasonom Voorheesom. (tron)

Související novinky

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Vřískot pěkně postaru

Vřískot pěkně postaru

26.11.2009

To znamená se všemi, kteří přežili původní trilogii. Včetně Wese Cravena. Žerty stranou, v srpnu mu bylo rovných sedmdesát a pokud se naplní „hrozby“ scénáristy Kevina Williamsona, že Scream 4 bude… (více)

Rorschach z Elm Street

Rorschach z Elm Street

06.04.2009

Přes 100 miliónů dolarů na celosvětových tržbách, to je víkendové skóre Rychlých a zběsilých. Znamená to snad, že duben se pozvolna stává součástí letní blockbusterové sezóny? Možná. Zhruba za rok,… (více)

Reklama

Reklama