Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(3)

Obsahy(1)

Docent Stehlík (I. Trojan) se téměř administrativním omylem dostává z policejní akademie na oddělení vražd. Padne do týmu hned poté, co kriminalisté začínají vyšetřovat brutální vraždu mladé dívky v lese u Prahy. Snaží se být užitečný jako specialista na psychologické profilování vrahů, ale na oddělení ho mají všichni za blázna, a tak ho neúprosný šéf tvrďák Šera (O. Vetchý) posadí do kanceláře s extrémně problematickou Fousovou (T. Ramba). Věří, že si navzájem znechutí práci natolik, že z oddělení odejdou. Netuší, že stejně jako jeho áčkový tým přezdívaný „Dvojčata“ (M. Taclík a M. Hádek) budou nakonec tito dva notoričtí potížisté velmi cenní nejen v kanceláři, ale i v terénu a možná, že nejen u jedné vraždy. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (196)

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání se Specialistama, Modravou, Odznakem Vysočina, nebo Kriminálkou Budějovice je to top. Ale od spojení Strach-Mareš-Malinda jsem asi čekal víc. Jestli se v těch jmenovaných seriálech nejvíc hejtí naivní způsob vyšetřování a výslechů, tak tady o tom nemůže být ani řeč, v tomhle Mareš chybu neudělá i kdyby chtěl. Spíš mě zklamaly jednotlivý postavy, vyloženě chyběl tahoun a já si k žádné postavě nevytvořil tak kladnej vztah, jako třeba v Devadesátkách, nebo Případech 1.oddělení. Že se hlavně v prvních dvou dílech až moc řvalo se tady už omílalo několikrát a já s tím musím souhlasit. Nedovedu si představit, že by na mě v práci můj nadřízenej imrvére řval jako Šera na svoje lidi, kór v době, kde se všude mává etickým kodexem a u policie tomu nebude jinak. No a ve finále mi chybělo pořádný vysvětlení, proč ten týpek vlastně vraždil. Jasně, ta zavřená ve sklepě ho nakazila kapavkou, ale co ty tři předchozí ? Řekl bych, že se na téhle minisérii víc podepsal Strach než Malinda-Mareš. 60%. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Docentovi bych vytkl pouze trochu přeakčnělý závěr. Zde by bylo mnohem lepší trochu ubrat a zachovat decentnější notu. Jinak bavilo hodně, je vidět, že Mareš je od fochu a základ policejní práce dokáže dostat i do veskrze vyfabulovaného příběhu. Ani jedna postava není černobílá, navíc jsou díky skvělému obsazení i dobře zahrané. Napětí, záhada, klasická policejní týmová animozita, špetka humoru ... sázka na jistotu, která vyšla. ()

Reklama

Puddle 

všechny recenze uživatele

Ivan Trojan naprosto válel ve Světě pod Hlavou a já hledal další seriálovou pecku, kde si střihnul nějakou silnou roli. Našel jsem. Nebudu se dlouho rozepisovat, ale vypíchnul bych brilantní casting. Spousta známých herců v trochu nezvyklých polohách. Hádek jako skvělý policajt ale tak trochu namyšlené hovado. Vetchý jako kapitán, kterého nechcete na*at. Pro mě fantastická Tereza Ramba v roli podceňované holky, která musí neustále něco dokazovat a její chemie s akurátním docentem Trojanem. Spousta vhledů ohledně toho, jak funguje policejní práce. Našlapané a trochu dojemné finále. Tohle se fakt povedlo. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na začiatku seriál skôr dával tušiť, že ide o nejakú paródiu alebo pokračovanie slovenských Profesionálov. Trojan tam najprv za 15 minút asi 5x skoro odpadne - každý ho ma na háku, aj veliteľ, aj doktor pitevník, veď keď chcípne, aspoň mám robotu, pomyslel si. Zvláštne, že potom mu už po celý zvyšok seriálu už nič nie je. Potom tu vidíme policajtov, ktorí strkajú kľúč do dverí bez zámku. Zažili sme situácie, že keď vypočúvaný povie diskrétne, tak policajti mu začnú šepkať do uška. Máme tu uškriekanú, arogantnú a večne ziapajúcu Rambu, ale v ziapaní ju ľahko prekonáva Vetchý, ktorý jednať pomaly inak ani nevie. Máme tu celý kolektív fízlov, ktorí sa správajú k ľuďom ako k odpadu, no hrubí sú aj na hosťujúceho kolegu a ak tak funguje policajný zbor, potom sa nedivme vtipom o policajtom. Zázrakom však na policajnom ústredí majú zavesené české a nie ukrajinské vlajky, to pozitívne prekvapilo. S riešením prípadu sa ale tá parodickosť akosi ustáli, hoci ostanú tie prvky ako hrubosť a ukričanosť, ale aspoň sa venujú prípadu do hĺbky a keď jednej postave konečne zapchali hubu, tak sa to dalo zniesť. Každopádne ostáva hnusná pachuť a potvrdený pocit zelených gúm, že na tej polícii to fakt pracuje samý magor. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Komediální kriminálka, kde vtip je spíš omyl, pátrání úsměvné a postavy černobílé jak televize za dob rady Vacátka. Jirka Strach z toho aj tak udělal celkem príma zábavu, ale já si říkám, jestli by si pan Mareš neměl vzít na chvíli dovolenou. Anebo si aspoň koupit jinou tužku, než s jakou psal První oddělení. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (22)

  • Když lékaři sdělují docentu Stehlíkovi (Ivan Trojan) zdravotní stav jeho otce, tak je za jedním z doktorů vidět v televizi předpověď počasí České televize. (Anglicankaaa)
  • Impulsem ke vzniku seriálu Docent byla skutečnost, že Jiří Strach se nestal režisérem Případů 1. oddělení (od r. 2014). Přitom to byl právě on, kdo dvěma neznámým scenáristům k realizaci Případů 1. oddělení výrazně pomohl. „To on nám dvěma píšícím amatérům dal na podzim 2011 tip, za kterým správným člověkem v televizi máme s Případy jít, aby se to hnulo,“ říká Jan Malinda. „A i když Jirka potom Případy nerežíroval, vzal to s nadhledem granda a pravil: ‚To nevadí, kluci. Až si ty vaše Případy jednou doděláte, tak pro mě napíšete třídílnou detektivku pro Ivana Trojana.‘“ (fallrock)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama