Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Docent Stehlík se téměř administrativním omylem dostává z policejní akademie na oddělení vražd. Padne do týmu hned poté, co kriminalisté začínají vyšetřovat brutální vraždu mladé dívky v lese u Prahy. Snaží se být užitečný jako specialista na psychologické profilování vrahů, ale na oddělení ho mají všichni za blázna, a tak ho neúprosný šéf tvrďák Šera posadí do kanceláře s extrémně problematickou Fousovou. Věří, že si navzájem znechutí práci natolik, že z oddělení odejdou. Netuší, že stejně jako jeho áčkový tým přezdívaný Dvojčata budou nakonec tito dva notoričtí potížisté velmi cenní nejen v kanceláři, ale i v terénu. A možná že nejen u jedné vraždy (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (103)

remy 

všechny recenze uživatele

Případ zatím úplně netáhne, na štěstí to táhnou fajn herci a interakce jejich postav. Poněkud přízemnější, civilnější a tak trochu posmutněle říkám, že zatím i méně zajímavá detektivka od tvůrce, jehož zamotané mysteriózní detektivky žeru. Že bych se - jako třeba v případě Labyrintu - třásl na další díl, říct úplně nemůžu. ()

wocicko 

všechny recenze uživatele

Tak fakt nevím, jestli se pan Strach zbláznil, sjel, nebo vsadil. Možná, že jde o rafinovaný pokus, jak moc ovlivňuje hodnocení diváků proslulost autora, bez ohledu na objektivní kvalitu díla. To je moje jediné vystělení. Kvalita hereckých výkonů, kamery, hudby je tak slabá, až je k smíchu. Takže, pane režisére, takhle prosím ne, byl jste jedna z mála nadějí české kinematografie a teď tohle! ()

Reklama

Vajonek

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl minisérie bych shrnula asi tak, že po většinu času mě uspával a z tohoto stavu mě vytrhávaly leda tak občasné nepřiměřené výbuchy emocí jednotlivých postav. A nevím, jestli zejména "přehroceného" Vetchého, který by v tomto podání musel být (objasněnost neobjasněnost) skutečně snem mezi všemi myslitelnými šéfy, potřebuju takhle v neděli večer skoro dvě dlouhé hodiny sledovat. Potěšily záběry z prostor Policejní akademie. A Trojana, který působí poslední dobou často dosti unaveně a sešle, nám tu s těmi důstojnými fousy trochu vylepšili... Dám tomu ještě šanci, ale žádné velké nadšení se zatím tedy nekoná... ()

Ricci 

všechny recenze uživatele

Příjemná rozehrávka pro další díly. Postava Terezy Voříškové (proč zrovna Ramba, máme tolik jiných příjmení/chlapů…) je možná trochu víc pošuk než by bylo zdrávo, ale uvidíme. Ondrovi Vetchému, prosím, nedávejte dalších 20 let hrát policistu ve vedoucí úloze, prostě je to cholerický Kozák a ne… no, ani nevím jak se po prvním dílu jeho postava jmenuje. Těším se na další pokračování Strachoviny. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na novou sérii pana Stracha jsem se těšil. Čekal jsem kvalitní kriminálku s kvalitním obsazením. Obého se mi dostalo. Jen jsem časem doufal, že vyřešením jednoho případu se posuneme k dalšímu a souběžně se rozplete v každém dílu kousek skládačky vysněného sériového vraha. Takto se trochu obávám přílišné rozplizlosti příběhu. Ale natočeno tak, že nuda asi nehrozí. Jen mladá policistka je až moc afektovaná. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • V úvodní scéně při přednášce na policejní akademii se v komparzní roli znalce objevuje spoluautor scénáře Josef Mareš. Za přednáškovým stolem dále sedí jako znalec i životní kamarád obou scenáristů Tomáš Kozák. Třetím nemluvícím znalcem je Otto Stehlík, po němž scenáristé pojmenovali postavu docenta. Druhý ze spoluautorů scénáře, Jan Malinda, se z časových důvodů natáčení nemohl zúčastnit. (fallrock)
  • Benzínka, kde dvojčata ve večerních hodinách pátrají po oběti, je benzínová pumpa Šafránka na Jeremiášově v Praze – Stodůlkách. (Brain)
  • Ve 38. minutě je na dveřích kanceláře vidět hodnost a titul doc. Stehlíka (Ivan Trojan), je zde hodnost kapitána a titul PhDr. (Winster)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno