Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přichází ze vzdáleného světa, aby lovil lidi pro zábavu. Neviditelný a ozbrojený smrtícími zbraněmi nemilosrdně stopuje svou lidskou kořist a zanechává za sebou zmrzačené mrtvoly. Nyní si vybral městskou džungli. Los Angeles, kde právě zuří válka drogových gangů, je perfektní půdou pro Predátorovy smrtící hrátky. Tvrdohlavý policista Mike Harrigan (Danny Glover) se však odmítá vzdát bez boje. (Magic Box)

(více)

Recenze (733)

Ruut 

všechny recenze uživatele

UPDATE 2022: Vždyt je to naprosto boží kousek. ---- Update 2018: Mohlo to být ještě béčkovější, áále King Willie a woodoo rastafariáni?? To prostě chceš! ----- Takhle nějak si představuju dokonalé béčko. A nezapomínejte že se to jmenuje Predátor, nikoliv např. Arnold Nepřemožitelný. Tudíž hlavní postavou má být, a taky je, samotný "sběratel". ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Příznivci kečupové šťávy, zběsilé palby a bezmyšlenkovité akce si přijdou na své a mohou si přidat libovolný počet hvězdiček, z hlediska filmových kvalit trpí pokračování Predátora všemi neduhy typickými pro dvojky, tedy nedostatkem originality, nápaditosti a protože chybí prostředí exotické tropické džungle tak i atmosféry... Přesazením do velkoměstského prostředí se film přiblížil ostatním akčním snímkům s kriminální tématikou, které tehdy vznikaly jak na běžícím pásu. Jen ta vesmírná potvora je navíc, pardon, v rámci logiky dvojek je i predátorů celá tlupa. Glover má o poznání více hereckého talentu, ale do role bojovníka s kosmickými vetřelci mi moc neseděl. O logice scénáře a kvalitě dialogů nemá snad ani smysl hovořit, opravdu mě dojala vesmírná loď ukrytá v srdci velkoměsta...Celkový dojem 25 %. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Nevadí mi, že se film přenesl do jiného prostředí, vadí mi že úplně změnil žánr a pojetí predátorské duše. Je to vlastně taková typická "špinavá" gangsterka z přelomu osmdesátých a devadesátých let a nezlobte se na mě - tohle jsou přesně ty filmy, které nemám moc v oblibě. Přítomnost mimozemských zabijáků film pochopitelně oživuje, akorát škoda, že už nesledujeme tajemně hrozivého lovce, ale (přesně v tradici dvojek) tlupu nadlidských zabijáků. Režie Stephena Hopkinse je děsivě nevyrovnaná - velmi dobré momenty jsou rozředěny momenty velmi slabými - a ty přítomnost poskakujícího poprsí a poletujících vnitřností zamaskovat nedovede. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $30,669,413Tržby Celosvetovo $57,120,318║ Ako klobúk dole pred týmto pokračovaním, keď si zoberiem čo sa natočilo za obdobie 2000až2011 v tomto žánri, tak toto veselo môžem označiť za jeden zo žánrových klenotov a na pokračovanie moc, moc vydarené, obsadenie sadlo, masky a triky perfektné, príbeh pútavý + obratná akcia, šikovná kamera, ľahký humor sadol. __pôvodne:/70%/ __ naposledy videl cez rok 2011 a mením na __/90%/__ ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Vytratilo sa kúzlo súboja človeka proti mimozemšťanovi. Krásu prírody zamenili za špinu veľkomesta. Dá sa na to pozerať, poteší hlavne hudba Alana Silvestriho, ktorý stále pripomína atmosféru kultového prvého dielu, no už to nie je také strhujúce. Záverečný odkaz v podobe historickej pištole - "My sme tu už dávno, vy parchanti" je dobrý. Na ten záver sa dá kedykoľvek opäť naviazať, len dúfajme, že lepšie. Hej, Arnie? Nemáš záujem? 60%. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (58)

  • Rubén Blades (Danny Archuleta) při natáčení rozhovoru k filmu neuposlechl výzvu, aby se vrátil se před kameru, proto režisér Stephen Hopkins vstoupil do záběru a nekompromisně herce napomenul. Rozhovor nikdy nebyl zveřejněn a později byl natočen nový. (BloodMax)
  • Dlouho byl favoritem pro hlavní roli Patrick Swayze, ale zranění během natáčení Hrozby smrti mu znemožnilo účastnit se dalšího fyzicky náročného natáčení. Hlavní roli poručíka Harrigana nakonec získal Danny Glover. (Bauer)
  • Ve scéně, kdy jde Predátor (Kevin Peter Hall) pro krále Willieho (Calvin Lockhart), skočí do louže a pomalu kráčí k němu. Drogový boss vytáhne meč z pochvy a v záběru na Predátora je v odrazu louže vidět, jak si vypne maskování a roztáhne ruce, kdežto v dalším záběru je opět maskovaný. (Armin82)

Související novinky

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Klepy, plky a floskule

Klepy, plky a floskule

02.10.2006

Asi takhle by se dala ve zkratce charakterizovat situace okolo údajné přípravy dalšího projektu o populárním vesmírném lovci lebek. Predátor z roku 1987 se pod taktovkou Johna McTiernana (a maskou… (více)

Vyhoďme ho z kola ven...

Vyhoďme ho z kola ven...

10.06.2006

...a ukažme si na něj prstem. Před několika dny se filmová mašinerie opět rozhoupala k akci a vydala prohlášení o režisérovi pokračování nejzmršenějšího a zároveň nejočekávanějšího scifi horroru,… (více)

Reklama

Reklama