Reklama

Reklama

Sputnik

Trailer

Obsahy(1)

Vzhledem ke svým kontroverzním metodám je mladá lékařka Tatiana Yurievna (Oksana Akinshina) na propasti ztráty lékařské licence. Její kariéra však možná neskončila. Poté, co je Tatiana přijata armádou, je přivedena do zabezpečeného vědeckého výzkumného zařízení, aby vyhodnotila velmi zvláštní případ, případ Konstantina Sergejeviče (Pyotr Fjodorov), kosmonauta, který přežil záhadnou vesmírnou nehodu a vrátil se na Zemi jedinečně pozměněn: uvnitř něj žije něco, co se ukazuje až pozdě v noci. Armáda však má zlověstné plány. Tatiana chce zabránit tomu, aby vojáci zabili Konstantina. A stvoření samo o sobě prospívá ničení. (C0r0ner)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

borec999 

všechny recenze uživatele

Film, za ktorý sa výnimočne Rusi nemusia vo svete hanbiť a po technickej stránke je porovnateľný s americkou a inou produkciou. V prvej polovici a v strede film poteší príjemnou hororovou atmosférou, dobre vymysleným dejom a aj solídnou maskou mimozemského votrelca. Veľká škoda, že dobre rozbehnuté tempo si Sputnik neudržal a v závere mu mierne dochádza dych.  Celkovo je to však jeden z tých lepších sci fi hororov poslednej doby, ktorý za to 1 zhliadnutie bez debaty stojí, aj keď inšpirácia americkým Votrelcom je nepopieraná a dosť viditeľná. 60% a jemný nadpriemer. ()

Kienast 

všechny recenze uživatele

První půlka sci-fi lahoda a atmosféra při poznávání (skvěle CGI) vetřelce je famózní. Jenže pak se do toho začnou motat city a rodina a v neposlední řadě i neschopnost scenáristy přijít s něčím novým a tak jediné co vás bude bavit je když se objeví vetřelec. Úplný závěr mi přišel mimo mísu. Ještě bych vyzdvihl zajímavou hudbu. Výš jak 6/10 nepůjdu. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Rok 1983 v Sovětském svazu - L. I. Brežněv je už rok po smrti, u moci je J. V. Andropov, kterého o rok později vystřídal K. U Černěnko a jeho opět po roce M. Gorbačov. Joj, to byla doba rakví a černých praporů! Rusové se zasazením do 80. let vyhnuli futuristickým interiérům a supermoderní technice současnosti či budoucnosti, což je ale příjemným zpestřením. Po řemeslné stránce není vcelku co vytknout, z hlediska motivu nic nového. Dva kosmonauti přistanou nouzově na Zemi a s sebou přinesou mimozemskou formu života. Ta je jakýmsi symbiontem (něco jako třeba Venom), který se spojil s jedním z kosmonautů. Jejich symbióza je ovšem natolik propojená, že jeden bez druhého nemůže žít. Doktorka Taťána Jurievna je pozvána do vzdáleného výzkumného střediska, kde má pomoci s oddělením symbionta od hostitele. Čeká ji zde úkol v pravdě nadlidský. Škoda, že si film nedrží napětí. Příliš scén s mlčícími postavami připomene typické sovětské snímky, kde ani dumajut a dumajut. Když dojde na akci, podtrženou údernou hudbou, film se rozjede - ale jen na krátko. Přesto jsem se vyloženě nenudil, a tak dávám silné 3*. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak tohle vůbec nebylo špatné. Historka o parazitickém ufounovi si není nijak originální, ale jednoznačně pomohlo zasazení do kulis Sovětského svazu a totéž se dá říct i o existenciální lince, kdy nejde jen o to zabít emzáka, ale i o záchranu člověka. Je fakt, že ten řekněme lidský rozměr film místy zbytečně natahovalo, ale nebylo to nic fatálního. Technická stránka věci je výborná, monstrum se mi líbilo moc a bavila mě i hezká doktorka, ačkoliv po stránce herecké jsem tam viděl trošku rezervy. Snad jen těch krvavých chuťovek mohlo být víc. Ale jinak nemám problém. 75% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Vasil Kosmonautovič Velkožaludkin chytil na orbitu tasemnici, která z něj po nocích vylézá opačným koncem přes hluboké hrdlo. Vypadá skoro jako červ z MIB, akorát se bere dost vážně, tolik nechlastá a nečumí na porno. Doktorka kdovíčeho Maria Šarapovovna Kozohravá je na dobré cestě chytit od Vasila kapavku a založit s ním multigalaktickou rodinu ve složení máma, táta, retardovaný synek a kosmoparazit. V cestě jim však stojí bezskrupulózní soudruh Leonid Gulagovič Zmrděnko, přes mrtvoly odhodlaný tasemnici ochočit a vyhladit s ní světový imperialismus. Otázka zní, jestli si s takto klišovitě rozdanými vjesjolymi kartinkami zaprat večer, nebo si s nimi vytřít prdel, a jít raději píchat nějakou pyjonýrku. No s odřeným nevkusem asi za a). Nápad to má vcelku dobrý, udělané je to hezky, atmosféra sice na hovno, dramatizace nezáživná a místy pruda, ale zase se u toho moc nenadřete a v krku vás pak nedráždí pelichající bobr. Takže 4:3 pro Sojuzmultfilm. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Reklama

Reklama