Reklama

Reklama

Predátor: Kořist

Trailer 2

VOD (1)

Predátor: Kořist se odehrává ve světě národa Komančů na počátku 18. století a je příběhem mladé ženy, vysoce schopné bojovnice, která se zoufale snaží ochránit svůj lid před hrozícím nebezpečím. Pronásleduje svou kořist, a nakonec se jí postaví. Ukáže se, že její kořist je vysoce vyvinutý mimozemský predátor s technicky vyspělým arzenálem, což vyústí v krutý a děsivý souboj mezi oběma protivníky. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (996)

POMO 

všechny recenze uživatele

Našlapané lesní dobrodružství s příjemnou indiánskou poetikou a efektním návratem druhého nejlepšího filmového monstra ever. Scénář odsejpá a obsahuje milé detaily i překvapení, akce je krásně plynulá a kynetická. Woman power element přirozený a uvěřitelný, atraktivní motiv “divoch proti divochovi v divočině” parádně využitý. Herci i masky důstojné, neznámá Amber Midthunder desetkrát lepší tahoun než oscarový Adrien Brody (jinak solidní Predators Nimróda Antala). Filmu jde vytknout několik drobností, například finální fight mohl být promyšlenější a méně uspěchaný, ale v poměru ke všeobecné spokojenosti jsou to detaily. Žádná filmová série není mrtvá, jen čeká na správného borce. Dan Trachtenberg se v rámci ní vybral nejvíce vlastní cestou, dal do toho srdce a nejvíce uspěl. Film od talentovaného filmaře a filmového fanouška, pro filmové fanoušky. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Disneyovka podle mého gusta. Pocahontas už nepotřebuje hranou verzi... Trachtenberg poctivě buduje atmosféru ve stylu původního Predátora a používá mozek při vytahování silných karet na těch správných místech v příběhu. Práce s kamerou, výprava a vůbec celková atmosféra pohltí a od druhé poloviny ani na chvíli nepustí. Midthunder je jako mladá indiánka přesvědčivá a bez problémů táhne celý film. Pointa, že technika a detaily jsou pro zabíjení mnohem důležitější než síla je sice v závěru přebita předáním oné pistole, která naznačí co se muselo pak stát v epilogu, ale kdo ví možná si tvůrci připravují půdu pro pokračování. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dan Trachtenberg oživil značku predátora a byť po prvních trailerech filmu nikdo nevěřil, tak se jedná o úspěch a já jsem taky spokojen. Oceňuji, že se Prey odehrává za období komančů. Má to nádech Apocalypta a drsných filmů s indiány moc nemáme, v hororovém subžánru už vůbec ne, takže období i prostředí kvituji. Líbilo se mi, že se první polovinu film tváří jako Survival, kde sledujeme spousta zvířat, která se vzájemně loví ( puma, medvěd, vlk, had, zajíc). Klidně bych si dokázal představit celý film, kde se hromada CGI zvířat navzájem požířá v džungli za doprovodu hutného eRka, to bych asi zešílel ( tak snad se jednou dočkám). Predátor se pomalu seznamuje s novou planetou a hodně času je tu věnováno lovu, což mě bavilo. Druhá půlka se promění ve slušné akční inferno, kde predátor zaútočí na francouzské kolonizátory a to patří k nejlepší scéně filmu, povedl se i závěrečný duel. Jsou tu působivé smrti, byť gore mohlo být ještě výživnější, ale je dostačující. Amber Midthunter je sympatická a v boji překvapivě šikovná, takže jsem neměl problém ji věřit. Povedla se také hudba i atmosféra. Jediný menší problém mám s Predátorovou invisible kamufláží, která na mě nepůsobila dobrým dojmem, ale jakmile se fešák ukázal v plné kráse, tak už jsem byl spokojen. Pro novou generaci, která si starého Predátora nejspíš už nepustí si myslím, že Prey je parádní zářez do predátoří frančízy. Příběh 3/5, Humor 0/5, Násilí 4/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 2/5, Herci 3/5. 8/10. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Predátor zasazen do doby, kdy jeho protivníci nemohli brousit tužky, protože ještě nebyla založena CIA. Plusy jsou přímočarost a síla stát samostatně bez ohledů na pravidla McTiernanova 35 let starého vesmíru (dokonce jsem nepostřehl jediný Silvestriho tón). Na druhé straně si to moc neumí pohrát s atmosférou neznámého nebezpečí, nepotěší okatě digitální fauna a chybí důraz na detaily, které by obstaraly patinu místa a času ala Revenant (od jazyku po pěstěné nehty). Způsob, jakým pra pra pra babička stopaře Billyho udělala z dredatého lovce naivního hlupáka, pak raději ponechám bez komentáře. Apropo, při tom současném heroine kurzu, kdy se dostane i na utlačované antagonisty? Co takhle predátoří samice, která se vítězně utká v Ardenách 1944 s rasistickou jednotkou SS a šovinistickým komandem amerických mariňáků? P.S.: Když si počkáte na konec animací při závěrečných titulcích, uvidíte náznak, jak se dárek pro Dannyho Glovera dostal do rukou jeho obdarovatele. Snad se chovali slušněji než bílí kolonizátoři.. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Konečně díl Predátora, který se nejvíce podobá legendární jedničce. Ve skličující, místy až hororové atmosféře jí sice netrumfne a v originalitě prvotního tvůrčího nápadu pochopitelně také ne, ovšem jako jeden z mála přírůstků, Prey ostudu rozhodně neudělá. Děj je relativně smysluplný (podobné schéma jedničky), i samotný lovec má dostatek prostoru a pár scén je skutečně lahůdkových. Je tu zmiňované scéna s medvědem - OK, avšak příliš digitální. Paradoxně nejlepší scénu IMHO nemá pod taktovkou predátor, ale mladá Amber Midthunder, která v jednom momentu zlikviduje pár úsměvně oslizlých frantíků a to pěkně prosím bez jediného střihu, naprosto přehledně a se správnou dávkou explicitního násilí. A celkově brutality se tady tvůrci nebojí, ba naopak. Sice stále béčko, ale ambiciózní, napínavé a jednou si to i průměrně náročný divák dokáže užít. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (31)

  • Tento film říká, že predátoři objevili Zemi v 18. století, jenže ve filmu Vetřelec vs. Predátor (2004) je řečeno, že predátoři objevili Zemi už ve starověku, kde učili lidi stavět pyramidy a byli považováni za bohy. (Jan.Kanak)
  • Chřestýš dokáže jako jediné ze zvířat „vidět“ Predátora proto, že má na hlavě (konkrétně mezi očima a nozdrami) termoreceptory, které mohou zjistit i nepatrné teplotní rozdíly. (HellFire)

Související novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Nový Vetřelec má název i datum natáčení

Nový Vetřelec má název i datum natáčení

22.12.2022

Vesmírný teror se vrací. Po několika nezdarech týkajících se projektů navazujících na svět klasického hororového sci-fi Vetřelec z roku 1979 se nyní zdá, že nového snímku se už s 99 %… (více)

Pokračování Planety opic má název i obsazení

Pokračování Planety opic má název i obsazení

29.09.2022

Pokračování Planety opic ponese oficiální název Kingdom of the Planet of the Apes, tedy Království Planety opic, přičemž studio 20th Century oznámilo, že začátek natáčení vypukne už za měsíc. V… (více)

Reklama

Reklama